Haberler

Polis Meslek Yüksek Okulunda Eğitim Başladı

Gaziantep Polis Meslek Yüksek Okulu'nda, yeni ders yılı düzenlenen törenle başladı.

Gaziantep Polis Meslek Yüksek Okulu'nda, yeni ders yılı düzenlenen törenle başladı.

Polis Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu'ndaki törene; Gaziantep Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Hüseyin Ateş, ilçe belediye başkanları, emniyet müdür yardımcıları ve Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Hüseyin Ateş, Emniyet Teşkilatı'nda çalışmak için işinde iyi ve disiplinli polis memuru yetiştirmeye devam ettiklerini belirterek şöyle konuştu:

"Sevgili öğrenciler, önümüzdeki 2 yıllık eğitim dönemini iyi değerlendirmeniz sizin yararınıza olacaktır. Teşkilatta göreve başladığınız zaman size lazım olacak mevzuatı çok iyi öğrenmenizi, buradan alacağınız mesleki ve hukuki eğitimlerle kendinizi çok iyi yetiştirmenizi istiyoruz. Özellikle millet egemenliğinin temsilcisi olan TBMM'den çıkan yasaların uygulayıcısı olan yürütmenin emrinde görev alacağınızı, bu nedenle yaptığınız görev sırasında hukuki düzenlemeler ve yetkisini hukuktan almış amirlerin dışında hiç bir düşüncenin görevinizi yerine getirmenizi engellemesine izin vermeyiniz. Aksi taktirde idari ve cezai sorumluluktan asla kurtulamayacağınızı asla unutmayınız."

Vali Erdal Ata ise polisin, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak için gece gündüz demeden çalıştığını ifade ederek, şöyle dedi:

"Emniyet teşkilatımız demokrasinin en temel unsurlarından birisi olan insan hak ve özgürlükleri esasına bağlı kalarak ülkemizin ve milletimizin hizmetindedir. Emniyet teşkilatımız onur ve başarı dolu geçmişiyle Cumhuriyetimizin en köklü kuruluşlarından birisidir. Polis teşkilatımız yurdumuzun her köşesinde vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, devletimizin bütünlüğüne yönelik her türlü yıkıcı ve bölücü faaliyetlere engel olmak amacıyla gece gündüz demeden yüksek feragat ve fedakarlıkla görev yapmaktadır. Emniyet teşkilatımız halkın güven ve desteğini her zaman yanında hissedecektir."

Gaziantep Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Yavuz yeni dönem için eğitime başlayan 407 öğrenciye 'Osmanlı'da Eğitim' konulu ilk dersi verdi. Dersin ardından protokol üyeleri polis adayı öğrencilerle birlikte öğle yemeği yedi. - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Erdoğan Fatma Şahin Erdal Ata Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title