Haberler

10 Gündür GATA'da Yaşam Savaşı Veren Polis Mücahit Erbaş Şehit Oldu

Güncelleme:

10 Mayıs'ta Diyarbakır'da bombalı saldırıda yaralanan polis M. Erbaş, GATA'da şehit oldu. Cenazesi Yozgat'a gönderilen şehit için helallik alındı, tekbirler getirildi.

Diyarbakır'da bombalı saldırıda yaralanan polis memuru Mücahit Erbaş, 10 gündür GATA'da sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybetti. Şehit polis Erbaş'ın cenazesi, Ankara GATA'dan alınarak memleketi Yozgat'ın Sorgun ilçesindeki evine getirdi.

"YAŞAM MÜCADELESİNİ KAYBETTİ"

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde PKK tarafından 10 Mayıs'ta yapılan bombalı saldırıda yaralanan polis memuru Mücahit Erbaş, GATA'da dün şehit oldu. Erbaş'ın cenazesi helikopter ile Sorgun ilçe stadına getirildi. Buradan cenaze aracına konulan şehidin naaşı helallik alınmak için konvoy eşliğinden Bedirbaba Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Şehit Erbaş için helallik alındı, tekbirler getirildi.

"ŞEHİDİN BABASI: EVLADIMIN ŞEHİT OLDUĞUNDAN HİÇ PİŞMANLIĞIM YOK"

Şehidin babası emekli imam Ali Erbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada vatanı korumanın herkesin görevi olduğunu ifade ederek, "Vatan hepimizin vatanı, savunmak ile mükellefiz. Bu yolda şehit de vereceğiz, gazi de olacağız. Vatan için her şey feda. Benim evladım da vatan için şehit oldu. Allah mekanını cennet etsin. Milletimiz kalbini ferah tutsun er geç yenilecek bu kafirler, bunlarla başa çıkacağız. Evladımın şehit olduğundan hiç pişmanlığım yok. Sadece gönül üzüntüm var, başka üzüntüm yok" dedi.

Oğlunun 17 gün önce izine geldiğini dile getiren Erbaş, "Çok mutlu, çok neşeliydi. Bizimle çok ilgilendi. Aramızda çok güzel muhabbetler geçti. 10 gün GATA'da yattı. Orada çok ilgilendiler ancak tecelli takdiri ilahi böyle imiş. Kadere inanacağımıza söz verdik. Bundan asla caymayız, asla dönmeyiz. Tevhide, kadere inanan insanlarız. Ölüm bir saniye gecikmez. Ölüm bir sebeple gelir. Cenabı Allah bize böyle inanmayı nasip etsin" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Ali Erbaş Yozgat 3. Sayfa Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title