Haberler

Polis Gözaltına Alınan Eylemcilerle Avukatları Görüştürmedi

Güncelleme:

1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak için direnen eylemcilerden bir kısmı polis tarafından gözaltına alındı. Polisin gözaltına alınan eylemcilerle avukatlarını görüştürmediği öğrenildi. Emniyet'in önünde bekleyen avukatların ısrarlı talepleri üzerine polis geri adım attı.

POLİSE GERİ ADIM ATTIRDILAR

Odatv'nin haberine göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne alınmayan avukatların, bina girişinde gösterdikleri direniş sonucunda içeriye girmelerine ve müvekkilleriyle görüşmelerine izin verildi.

Emniyet'in girişinde yaklaşık 50 avukat, içeriye alınmamalarının hiçbir hukuki açıklaması olamayacağını dile getirdi. Bunun üzerine polis, geri adım atarak avukatların müvekkilleriyle görüşmesine izin verdi.

İÇ GÜVENLİK PAKETİ UYGULAMALARI

Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'nde avukatların gözaltına alınan müvekkillerini görmek için polisten görüşme talep etmiş, ancak polis bu talebe olumsuz yanıt vermişti.

Halkın Kurtuluş Partisi avukatları, "Polis, gözaltına alınan yurttaşlarla görüşülmesine müsaade etmiyor. İç Güvenlik Paketinin pratikteki uygulamaları bunlar. Bu durumu protesto ediyoruz. Avukatlar derhal emniyete alınmalı, müvekkilleriyle görüştürülmeli" açıklamasında bulunmuştu.

İşte sosyal medyadaki tweetler:

"POLİSLER İŞİ BİLMİYOR"

Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü'nde (EGM) bulunan Komünist Parti avukatlarından Özgür Murat Büyük, gözaltına alınanların hala otobüslerde bekletildiğini belirtti. Büyük, EGM'deki duruma dair şöyle dedi:

"Gözaltı işlemlerinin ne olay tutanağı var, ne kimin nereden alındığı belli. Bunun nedeni Emniyet'teki kadronun işi bilmemesi. Bir de ne yapacağına karar verememe durumu var. Kimin gözaltına alındığına dair toplu bir liste bile oluşturulamamış durumda. Tutanak yok. 230 gibi bir sayıdan bahsediliyor. 6-7 minibüs içindeler. Polisler işi bilmiyor, bu kadar gözaltıyla uğraşmak deneyim ve organizasyon gerektirir. Ne olay tutanağı var, ne kimin nereden alındığı belli. Bunun nedeni emniyetteki kadronun işi bilmemesi. Bir de ne yapacağına karar verememe durumu var."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İstanbul Emniyet Müdürlüğü 1 Mayıs Taksim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları!
500

Yorumlar (105)

Ahmet derinMobil-IOS:

Iyi olmuş ülkeyi karıştırmasınlar

34
26
yanıtYanıtla
DrMobil-IOS:

Bu serserileri acımayın... Huzurumuzu bozacaklar. Ayrıca; yaptıkları yüzünden harap olan her yerin bedelini ödesinler. Keşke daha fazla kişi tutuklasaydınız da diyorum o kadar. Ellerinize sağlık polis teşkilatlarımız.

46
10
yanıtYanıtla
beyaz kutumobilWeb@haberler.com:

50 tane avukat gidiyor bunlar hepsi ayarlanmis dhkpcnin avukatlarida var siz suc isleyin biz sizi savunuruz kendilerice bir sistem kurmuslar

37
13
yanıtYanıtla
Mustafa ErbasMobil-IOS:

Iyiki alinmiyor yeter artik biktik pu pislik vatan hainlerinden...

33
15
yanıtYanıtla
bir vadandas:

IC GÜVENLIK PAKETI GÜZEL GÜZEL RAHAT DURANA HIC BIR ZARARI YOK ISINDE GÜCÜNDE OLANLARA DOKUNAN YOK YASASIN TÜRKIYE CUMHURIYETI NE MUTLU TÜRK ÜM DIYENE . . . . . . . . . . . . . . . . . . . oylar MHP ye. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

27
21
yanıtYanıtla
zeynep:

1Mayıs nefretten gözü dönmüş solcuların ipini koparma fırsat günüdür. asıl amacı unutulmuştur. bunlar kendilerini tutuklattırmak niyetiyle yapmadıkları kalmamıştır.

32
13
yanıtYanıtla
şaşkınmobilWeb@haberler.com:

Siz hala akp ye oy verin nasıl olsa makarna kömür dağitıyor ama bunlarla ruhunuzu satın alınıyor.amam ha sakın yolunuzdan şaşmayın yoksa aç kalırsınız

21
22
yanıtYanıtla
hdp:

TÜRKİYEDE HUKUK AYAKLAR ALTINDA EYYY ZALİMLER MILETTEN NE ISTIYORSUNUZ ALLAH BELANIZI VERSIN

22
20
yanıtYanıtla
kesicimobilWeb@haberler.com:

Komunistlerin yeri yok turkiyede bu biyle biline

27
13
yanıtYanıtla
edgmmobilWeb@haberler.com:

ELLERİN DERT GÖRMESİN MÜDÜRÜM ZATEN ZOR OLAN BİR MESLEK BİRDE BU TİP DALLAMALAR İŞİNİZİ İYİCE ZORLAŞTIRIYOR ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN

24
15
yanıtYanıtla
Tüm 105 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title