Haberler

Polis Ekipleri Modifiyeli Araçlara Göz Açtırmadı

Güncelleme:

İstanbul'da polis ekipleri, camları filmli olan, yüksek ses çıkartan egzozları bulunan ve trafiği tehlikeye düşüren otomobilleri tek tek durdurup inceledi.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Kadıköy'de birçok noktada modifiyeli araçlara yönelik uygulama yaptı. Yaklaşık 4 saat süren uygulama sonucunda trafiği tehlikeye düşüren modifiyeli ve abartı egzoz bulunan 383 araca 35 bin 850 lira cezai işlem uygulanırken, 9 araç da trafikten men edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler gece saatlerinde, modifiyeli araçlara yönelik başta Bağdat Caddesi olmak üzere Kadıköy'deki birçok noktada uygulama yaptı. Bağdat Caddesi'ndeki uygulamalarda polis ekipleri, camları filmli olan, yüksek ses çıkartan egzozları bulunan ve otomobil trafiği tehlikeye düşüren otomobilleri tek tek durdurup inceledi. Uygulamalar sırasında kaçan bir araç ise motorize polis ekibi tarafından takip edildi.

ABARTI EGZOZA KUMANDALI ÖNLEM

Uygulamalarda durdurulan bir otomobilde yapılan incelemelerde uzaktan kumandayla kontrol edilen egzoz sistemine rastlandı. Kumandalı egzoz sistemi hakkında bilgi veren Anadolu yakası Trafik Denetleme Ekipler Amirliği Bölge Amiri Komiser Ahmet Duman, "Çeşitli yerlerde drift atan, modifiyeli, aşırı gürültü çıkaran araçlar üzerinde uygulama yapıyoruz. Modifiyeli araçlarda rahatsız eden egzozlar var. Alttan vana şeklinde tabir edilen aparatla egzozlarını kapatıp açabiliyorlar. Kumanda vasıtasıyla, egzozu uygulama noktasına geldiği zaman kapatıp normal ses çıkaracak şekilde ayarlıyor. Uygulama noktası geçildiğinde ve uygulama olmadığı zamanlarda da kumandadan kontrol ederek egzozlarını açıp daha çok gürültü çıkarması sağlanıyor ve çevreye rahatsızlık veriyorlar. Biz bunları kontrol edip gerekli işlemleri yapıp cezaları yazıyoruz." dedi.


ABARTI EGZOZA 88 İLE 188 TL ARASINDA CEZA

35 araca, abartı egzoz bulundurmaktan işlem yapıldığını söyleyen Duman, "Bu tip cezalar 88 ile 188 TL arasında değişmektedir. Şu ana kadar 35 araca bu şekilde işlem yapıldı. 7 araç trafikten men edildi." diye konuştu.

SÜRÜCÜ: MAKAS ATMAKTAN CEZA YEDİK

Uygulamalarda cezai işlem uygulanan sürücü Okan Salış, "Ceza yedik. Bilmiyorum tam ama cezalar baya ağırlaşmış. Benim aslında çok fazla yaptığım bir şey yoktu ama sonuçta devlet haklı. Makas atmaktan ceza yedik. Egzozdan da fazla ses geliyor onu da düzelteceğiz artık." dedi.

383 ARACA 35 BİN 850 LİRA PARA CEZASI, 9 ARACA TRAFİKTEN MEN

Kadıköy'de 6 farklı noktada 4 saat süren uygulamalarda trafiği tehlikeye düşüren, modifiyeli ve abartı egzoz bulunan 383 araca 35 bin 850 lira cezai işlem uygulanırken aralarında bir spor otomobilin de bulunduğu 9 araç trafikten men edildi.



Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Ahmet Duman Kadıköy Bağdat Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

AD:

Bu ne beeee FERRARI tabi ses çıkarcak ŞAHİN Mİ SANDINIZ? Çorbacılar???

4
8
yanıtYanıtla
Kulakları yırtan egzoz sesinden bıktık:

Sahrayıcedit Atatürk caddesinden geçen abartı egzozlu değil Çıldırtan egzozlu modifiye otomobil ve motosikletlerden bıktık usandık uyuyan çocuklar hastalar ve herkes özellikle de geceleri saat 24''ten sonra bunların kulakları yırtan sesleri ile yerimizden zıplamaktan bıktık. Üstelik emniyet müdürlüğü de caddeye çok yakınken bunların neden yakalanmadığını çok merak ediyorduk, Geç bile kalınmış. Azınlığın anormal zevki için insanlar bu kadar rahatsız edilmez.

10
0
yanıtYanıtla
budur:

FİLİM UYGULAMASI SAÇMA ORJİNAL RENKLİ SERBES AYNI KALİTE FİLİM YASAK . ÖNEMLİ OLAN GÜRÜLTÜ ÇIKARAN ARAÇLARI MEN ETMEK. ODA YAPILAN GÖSTERİŞ UYGULAMALARIYLA OLMAZ İLGİLENENLER VARSA BEN NASIL YAPILACAĞINI ANLATIRIM AMA AMAÇ GÖSTERİŞ İSE BOŞ YERE ÇENE ÇALARIZ.

7
2
yanıtYanıtla
CEZALAR CAYDIRICI OLMALI:

KURALLARA UYMAYAN VE ARACINDA AŞIRI DERECE DE GÜRÜLTÜ OLANLARA BASSINLAR CEZAYI. . . GECENİN 02. 00-03. 00''LERİNDE, KİMSENİN KİMSEYİ RAHATSIZ ETMEYE HAKKI YOK. . . HELE ABART EGZOS TAKANLARI HEMEN TRAFİKTEN MEN EDECEKLER. . BİR DAHA DA O ARAÇ TRAFİĞE ÇIKMAYACAK EGZOSU SÖKSE BİLE. . . BAK BAKALIM GÜRÜLTÜ KALIYOR MU O ZAMAN. . . AMA NERDE O KANUN? ADAM 88 DEĞİL, 188 DEĞİL, 1. 188 TL CEZAYI ÖDÜYOR YİNE YAPACAĞINI YAPIYOR. CEZALAR HİÇ DE CAYDIRICI DEĞİL.

9
0
yanıtYanıtla
Uhhh:

Tamamda kardeşim Ferrari nin neden fotosunu koyuyorsunuz? Herşeyi orjinal üstelik Herşeyi ile birlikte hepsi ruhsatta yazıyor bir cacıkta yapamazlar ferrari ye Ferrari süren kişi ye cok ses cıkarıyor camlar filimli diye ceza yazarsalar şayet bu cezada Ferrari müdürlerinin kulağına giderse , Birdaha Türkiyeye Ferrari yollamazlar buda cok büyük tepkiye neden olur ;)

1
7
yanıtYanıtla
ahmet:

birde Ankara bi el atsa drift atanmı dersin çift eksozları bağırtanmı dersin oo her araba zaten siyah cam var içinde teröristmi var insanmı var belli değil devlet neden müsade ederki bu siyah cama arkadaş ben çok tehlikeli ne olduğunu bilemezsin.

3
1
yanıtYanıtla
ADANALI:

İNSANLIK DIŞI BU SAPIKLIĞA BİR SON VERİLSİN ALLAH AŞKINA. . GECENİN İKİSİNDE , ÜÇÜNDE OLABİLDİĞİNCE BAĞIRTARAK ARAÇ SÜRMEK. . HASTA , ÇOCUK YAŞLI, ÇALIŞAN, ÖĞRENCİ HEPSİ BOŞ. . EVİNİ UYKUYA KOYUP BAŞKA SEMTLERDE ARAÇLARINI BAĞIRTARAK YARIŞMAK . . DEVLET Mİ BİLİYOR AMA NAFİLE. . KÜFÜR GİBİ APARTMANLARIN ARASINDA SON GAZ. BİZ DE USANDIK . . BU KUDURUKLAR İÇİN ACİL BİR ALAN YA DA PİST OLUŞTURULSUN. . VARSIN ORDA GEBERSİNLER. . BAŞKASININ KANINA GİRMEDEN. .

3
0
yanıtYanıtla
78KARABÜK78:

ön camda film olmadıkca sana ne zararı var ?? yok ama talimat gelmiştir indiragandi yapacaklar açık vardır hazinede kadın cocuğunu emzirir bilmem ne sanane filmden aracın içi ön camda olmadıkca görünüyo zaten sanki her aracın içini kontrol ediyonuz ya sigara yasağı dediler üstü açık staddada yasakladılar halbuki avrupada adam birasını bile içiyo bırrak sıgarayı neymiş küfür edince tribün kapatıyomus ulan messiye sövüyolar ondan sonra tribün boşmuş boş olur tabi ama egzoz olayına katılıyorum.

1
1
yanıtYanıtla
harun kemal:

ceza yazma yok hep godaman lar ceza yazamaz polis o anca garibana ceza yazabilir polis sadece uyarı yapıyor arkadaşın kafası baya iyi kelimleri zor telafuz ediyor ceza yemiş bi halide yokceza yedik düzelticez filan ayak yapıyor

0
1
yanıtYanıtla
Ömer Yesari:

Trafik polisi kardeşlermiz bir de şu Mersin de görevlerini yapsalar !Ortada 1 tane polis görümez nedense:::İstanbulun on katı grültülü bir şehir. . . Özellikle merkez akdeniz ilçesinde böyle araçlar gürültü yapan iğrenç motorsikletlerle dolu ! tam bir maganda sürüsü olan şehir ve hiçbir görevl de ortada yok maalesef. . . . . . .

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title