Haberler

Polis Ekipleri 1,5 Yıl Önceki Cinayeti Aydınlattı

Kahramanmaraş'ta 1,5 yıl önce evlerinde cesetleri yakılmış halde bulunan çiftin ölümüne ilişkin 5 kişi gözaltına alındı.

Kahramanmaraş'ta 1,5 yıl önce evlerinde cesetleri yakılmış halde bulunan çiftin ölümüne ilişkin 5 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, merkez Onikişubat ilçesine bağlı Çınarpınar Mahallesi'nde yaşayan Ali (73) ve eşi Havva Demir'in (69), 19 Kasım 2014'te evlerinde yakılmış halde cesetlerinin bulunmasına ilişkin soruşturmada faillerle ilgili sonuca ulaşılamadı.

Bunun üzerine cinayet dosyası, yaklaşık 6 ay önce İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerine devredildi. Asayiş Şube Müdürü Ertuğrul Güler, cinayeti aydınlatmak için 10 kişilik özel ekip kurdu.

Çalışmalarına bir süre mahallede devam eden ekipler, olay tarihinde maktulün kardeşi İsmail Demir'in tarlasında define arandığı bilgisine ulaştı. Ayrıca, ekipler, yaşlı çift için taziyelerin kabul edildiği evdeki zarfta bulunan, "Cinayet köyden işlendi, Ali Demir, muhtara oy vermediği için öldürüldü." yazılı ihbar mektubunu da detaylı incelemeye aldı.

Aile yakınlarıyla irtibatını arttıran ekipler, çalışmalarını eve yaklaşık bir kilometre mesafede define arayan şüpheliler üzerinde yoğunlaştırdı.

Sahte ihbar mektubunu yeğenine yazdırmış

Define aradığı belirlenen şüphelilerden Ahmet K'nın (50), yeğeni Melek O'ya (37) olayı saptırmak amacıyla mektup yazdırdığını belirleyen ekipler, bunun üzerine kadını gözaltına aldı.

Melek O'nun ifadesinde, mektubu parmak izlerinin belli olmaması için dayısı Ahmet K'nın kendisine eldiven giydirerek yazdırdığını, cinayetin ardından dayısının kanlı kıyafetlerini de yıkadığını itiraf ettiği öğrenildi.

Ahmet K'nın, cinayetin ardından yeğenine, "Define aradığımız yerdeki kapak yerinden oynamış. Ali Demir'den şüphelendim ve evine gittim. Tartıştıktan sonra boğdum ve kafasına vurdum, sonra da benzinle yaktım." dediği belirtildi.

5 zanlı adliyeye sevk edildi

Melek O'nun itirafının ardından cinayetle ilgili Bekir V. (68), Murat Y. (36), Duran K. (57) ve Ali A. (49), evlerinde gözaltına alındı. Ekipler, Ahmet K'nın yakalanması için çalışma başlattı.

Şüphelilerin, polise verdikleri ilk ifadede cinayeti Ahmet K'nın işlediğini, kendilerinin cinayetle ilgilerinin bulunmadığını söyledikleri, şüpheli Ahmet K'nın Muğla'da 2001'de define yüzünden tartıştığı kişiyi balyozla kafasına vurarak öldürdüğü ve bir süre cezaevinde kaldığı öğrenildi.

Bu arada, zanlıların tarlada buldukları kaya parçasını kuyumcuya götürüp eriterek altın olup olmadığını araştırdıkları kaydedildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 5 zanlı, "canavarca hisle ve planlayarak öldürmek" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Kahramanmaraş'ta 19 Kasım 2014'te Ali ve Havva Demir çiftinin cesetleri, evlerinde yakılmış halde bulunmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş İsmail Demir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title