Haberler

Polis Ekibine Saldıran Teröristler Etkisiz Hale Getirildi - Vali Çınar

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Bitlis Valisi Ahmet Çınar'ın konuşması Olay yeri GÜNCELLEME - Polis ekibine saldıran teröristler etkisiz hale getirildi Bitlis'in Tatvan ilçesinde yol kontrolü yapan polis ekiplerine roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldıran terör örgütü PKK mensuplarının açtığı ateş sonucu ağır yaranan 4 vatandaştan biri hayatını kaybetti Vali Çınar: "Şu anda çok üzgünüz. Bir vatandaşımız olay yerinde vefat etti, 3 vatandaşımız da ağır yaralı, hayati tehlikeleri var. Bunlar tamamen teröristlerin bilerek, görerek ateş etmeleri sonucu vefat eden ve yaralanan vatandaşlarımızdır.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Bitlis Valisi Ahmet Çınar'ın konuşması

Olay yeri GÜNCELLEME - Polis ekibine saldıran teröristler etkisiz hale getirildi

Bitlis'in Tatvan ilçesinde yol kontrolü yapan polis ekiplerine roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldıran terör örgütü PKK mensuplarının açtığı ateş sonucu ağır yaranan 4 vatandaştan biri hayatını kaybetti

Vali Çınar: "Şu anda çok üzgünüz. Bir vatandaşımız olay yerinde vefat etti, 3 vatandaşımız da ağır yaralı, hayati tehlikeleri var. Bunlar tamamen teröristlerin bilerek, görerek ateş etmeleri sonucu vefat eden ve yaralanan vatandaşlarımızdır."

VALİNİN İNCELEMESİ VE AÇIKLAMASI EKLENDİ

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, polis ekibine saldıran teröristlerin etkisiz hale getirildiği operasyona ilişkin, "Şu anda çok üzgünüz. Bir vatandaşımız olay yerinde vefat etti, 3 vatandaşımız da ağır yaralı, hayati tehlikeleri var. Bunlar tamamen teröristlerin bilerek, görerek ateş etmeleri sonucu vefat eden ve yaralanan vatandaşlarımızdır." dedi.

Vali Çınar, çatışmanın ardından Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Tatvan Cumhuriyet Başsavcısı Abdulselam Esen ve Tatvan Emniyet Müdürü Cengiz Kavaklı ile olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Çatışmayla ilgili bilgi alan Çınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tatvan girişindeki polis kontrol noktasına sivil araçla 4 ya da 5 kişi olduğu tahmin edilen teröristlerce saldırı düzenlendiğini söyledi.

Polislerin anında karşılık vermesiyle 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini vurgulayan Çınar, şöyle konuştu:

"Yaralı olduğu bilinen bir terörist takipte. 5 kişi olma ihtimalleri var. Arkadaşlarımız son çalışmalarla bunu tespit edecekler. Şu anda çok üzgünüz. Bir vatandaşımız olay yerinde vefat etti, 3 vatandaşımız da ağır yaralı, hayati tehlikeleri var. Bunlar tamamen teröristlerin bilerek, görerek ateş etmeleri sonucu vefat eden ve yaralanan vatandaşlarımızdır. Bu yüzden çok üzüntülüyüz. Polis arkadaşlarımıza ve diğer güvenlik güçlerimize çok şükür bir şey olmadı. Ben bu kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Ayrıca, polis noktasındaki arkadaşlarımızın fark etmesi üzerine ellerinde lav silahı, roket atar, el bombaları ve uzun namlulu silahlar bulunan teröristler, sadece, el bombası ve uzun namlulu silahlar kullanabilmişlerdir."

Çınar, incelemenin ardından olay yerinden ayrıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Bitlis Tatvan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

Bitlis Tatvanlı:

Güvenlik Kuvvetlerimizin Ellerine Sağlık.

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title