Haberler

Polis, Darbe Girişimi Fırsatçılarına Karşı Uyardı

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü, FETÖ darbe girişimini fırsata çevirmek için vatandaşlardan para ve ziynet eşyası isteyen dolandırıcıların 155 Polis İmdat hattına bildirilmesini istedi.

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü, FETÖ darbe girişimini fırsata çevirmek için vatandaşlardan para ve ziynet eşyası isteyen dolandırıcıların 155 Polis İmdat hattına bildirilmesini istedi.

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz'da gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimin fırsata çevirmeye çalışan dolandırıcıların bazı vatandaşları arayarak, kendilerini polis, asker, savcı diye tanıtıp para ve ziynet eşyası talebinde bulunduklarının belirlendiği ifade edildi.

Dolandırıcıların, "Darbe listesinde adınız var, evinizde arama yapacağız" şeklinde sözler sarf ederek evlerine düzenlenecek operasyonlardan kurtarma ve adlarını listelerden çıkarma karşılığında maddi menfaat talep ettikleri bilgilerinin alındığının dile getirildiği açıklamada, şu uyarılarda bulunuldu:

"Darbe girişimini fırsata çevirmeye çalışan dolandırıcılar yöntem değiştirerek, vatandaşlarımızı telefon ile arayarak kendisini polis, asker, savcı gibi unvanlarla tanıtıyor. Darbe mensupları ve terör üyeleri tarafından adınıza hat çıkarıldığı, darbe eylemine karıştığınız ve darbe listesinde isminizin bulunduğu, evinizde arama yapılacağı, aklanabilmeniz için operasyon düzenleneceğini beyanla sizden para ve altın isteniyor. Vatandaşlarımız, evine gelerek veya telefonla arayarak altın veya para isteyenlere inanmamalı. Evlerine gelen sözde polislerden polis kimliklerini ve arama kararını istemeli. İbraz edilmesi halinde ise sahte olabileceğini de değerlendirerek hemen 155 Polis İhbar hattını aramalı."

Açıklamada, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünün vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması ve huzurlu bir Kırşehir için önleyici polislik hizmetleri kapsamında bilgilendirme çalışmalarına kararlılıkla devam edileceği kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title