Haberler

Polis, Çoban Babasına Taşla Vuranı, Tabancayla Yaraladı

Antalya'da hayvanlarını otlattıkları dağı paylaşamayan iki çoban arasındaki kavgada kan döküldü.

Antalya'da hayvanlarını otlattıkları dağı paylaşamayan iki çoban arasındaki kavgada kan döküldü. Çobanlardan Halil Aydın'ın polis oğlu Mehmet Aydın, babasının başını taşla yaran diğer çoban Ersin Alp'i beylik tabancasıyla vurup yaraladı. Tutuklu yargılanan sanık, kendini korumak için ateş ettiğini söyledi.

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'ne bağlı Garipçe Köyü'nde koyun çobanı Halil Aydın ile keçi çobanı 43 yaşındaki Ersin Alp, hayvanları otlattıkları dağı paylaşamayınca kavga etti. Geçen yaz çıkan kavgada Halil Aydın, Ersin Alp'e biber gazı sıktı. Ersin Alp da eline geçirdiği taşla Halil Aydın'ın başını yardı.

POLİS OĞLU TABANCASIYLA VURDU

Olaydan 10 gün sonra kardeşi Ali ile birlikte babasının koyun otlattığı yere giden Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru 31 yaşındaki Mehmet Aydın, babasının başını yaran Ersin Alp'i beylik tabancasıyla vurup yaraladı. Tutuklanan polis memuru hakkında 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle Antalya 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

'BABAMI ZİYARETE GİTMİŞTİM'

Davanın ilk duruşmasında taraflar ve avukatları hazır bulundu. Tutuklu yargılanan polis memuru Mehmet Aydın, olay günü elinde tüfekle yanlarına gelen Ersin Alp'in kurma kolunu çekip namluyu üzerlerine çevirmesi üzerine kendisini ve kardeşini korumak için beylik tabancasını çıkarıp ateş ettiğini öne sürdü. Mehmet Aydın, "Ben kendimi yere atmıştım. Kalktığımda Ersin Alp'in yaralandığını gördüm" dedi. Davada müşteki- sanık olarak yargılanan Ali Aydın da ağabeyinin beyanlarına katıldığını söyledi.

'BENİ ÖLDÜRECEKLERDİ'

Olayda yaralanan çoban 43 yaşındaki Ersin Alp ise sanıkların yalan söylediğini iddia etti. Alp, şöyle konuştu:

"Mehmet Aydın tabancasını çıkarıp bana ateş etmeye başladı. Sağ köprücük kemiğimden ve sol kolumdan yaralandım. Ali Aydın da kısa namlulu pompalı tüfekle ateş etti. Vücuduma dört saçma ateş etti. Ben yaralanınca koşup av tüfeğimi aldım. Sonra mermiyi namluya verip ekin tarlasında koşarken 'Dur polis' diye bağırdılar. Ben durup ekin tarlasına kendimi attım. Sonra yanıma gelen Ali Aydın ile Mehmet Aydın beni dövmeye başladı. Beni sürükleyerek yola çıkardılar. Sonra Mehmet Aydın arabayı getirip beni içine bindirdi. Sonra babaları Halil Aydın geldi. Çocuklarına 'Öldürün bırakmayın' diyordu."

ÇOBAN KÖPEKLERİ KURTARDI

O sırada aracın arka koltuğundan inip koşmaya başladığını söyleyen Alp, "Peşimden gelmeye başladılar. O esnada dört çoban köpeği onlara saldırdı. Suriyeli çobanımın köpeği de onları kovaladı. Suriyeli çobanım otomobilimi getirip beni hastaneye götürdü" dedi.

'SUÇU ÜSTLENMEK İSTEDİM'

Tutuklu polis memurunun babası Halil Aydın ise olay günü iki oğlunun koyunlarını otlattığı yere ziyaret için geldiğini söyledi. Aralarında konuşurken Ersin Alp'n motosikletiyle kendilerine 100 metre kadar yaklaşıp durduğunu, bir süre seyredip gittiğini anlatan Halil Aydın, "Çocuklarım bu kişinin kim olduğunu sorunca 'Bizim köyden değil. Tanımazsınız' demiştim. 'Bu kişiyle ağız dalaşı yaptık' demiştim. Sonra koyunları çevirmek için oğullarımın yanından ayrılınca bu kişi yanlarına gelmiş. Silah sesi duyunca geri gelmiştim. Ne olduğunu sorunca çocuklarım 'Ersin Alp'in kendilerine tüfek doğrulttuğunu söyledi. Olaydan sonra suçu üstlenmek için oğlumun tabancasını alıp ateş ettim. Barut izi çıkması için bunu yaptım" diye konuştu.

DURUŞMA ERTELENDİ

Ersin Alp'in avukatı Güven Özata, pompalı tüfekle ateş edip Ersin Aydın'ı yaraladığı iddia edilen Ali Aydın'ın da tutuklanmasını istedi. Ali Aydın'ın avukatı Osman Yetgin ise saçma olduğu iddia edilen parçaların aslında parçalanmış mermiler olduğunu iddia etti. Bunun tespiti için de Ersin Alp'in vücudunda kalan bu parçaların çıkartılmasını talep etti. Bu parçaların çıkarılma talebini reddeden mahkeme, duruşmayı erteledi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halil Aydın Korkuteli Ali Aydın Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title