Haberler

Polis, Canlı Bombadan Şüphelenmiş: Abi Hırsıza Benziyor Takip mi Etsek

Güncelleme:

Hükümete yakın yazar Selvi, Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıda olaydan 5 dakika önce bir sivil polisin canlı bombadan şüphelendiğini ve her şeyin böyle başladığını yazdı.

Hükümete yakınlığıyla bilinene Hürriyet gazetesi yazarı ve tecrübeli gazeteci Abdulkadir Selvi, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan gerçekleştirilen kanlı saldırının nasıl yaşandığını yazdı. Ulaştığı kaynaklardan edindiği bilgileri aktaran Selvi, saldırıyla ilgili ilginç detaylar paylaştı.

İşte o yazı:

"Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyı gerçekleştiren üç terörist, saat 21 civarında Fatih'ten, Vatan Caddesi üzerinden bir taksiye binip Atatürk Havalimanı'na geliyor.

"SİVİL POLİS HAREKETLERİNDEN ŞÜPHELENİYOR"

Dış hatlar terminalinin giriş bölümünün önünde bir sivil polis, hareketlerinden şüpheleniyor... Olaydan tam 5 dakika önce. Polis memuru olan arkadaşına WhatsApp'tan, "Yaz günü mont giymiş, hırsıza benziyor." diye mesaj atıyor.

İşte o WhatsApp mesajı:


POLİS KİMLİK SORUYOR VE...

Arkadaşı kendisini takip ederken, kuşkulandığı kişinin peşine düşüyor. Sivil polis, şüphelendiği şahsa 'dış hatlar gidiş'in önünde kimlik soruyor. Çantadan kimlik çıkarmak için eğilir gibi bir hareket yapan terörist ateş ediyor. Üç el ateş ediyor. Sivil polis orada ağır yaralanıyor.

Polis yaralanınca, kimlik sorulan terörist koşarak aşağı iniyor, 'dış hatlar geliş'in önünden taksicilerin yan tarafına geçip, kendini patlatıyor. O sırada saat tam 21.51. Bu polis, kahraman polis. Çünkü bu müdahalesiyle canı pahasına teröristlerin eylem kurgusunu bozuyor. Eşi ilk çocuğuna 6 aylık hamileymiş. Bağcılar'da, hastanede yaşam savaşı veriyor.

Bu arada diğer iki terörist dış hatların olduğu bölümden içeriye koşuyor. X-Ray cihazının önündeki boş alanda çok kısa bir süre duruyorlar. Patlama sesinin gelmesiyle birlikte Kalaşnikof'la ateş ederek içeri giriyorlar. İnsanların üzerine, biri sağa, diğeri sola doğru ateş ederek ilerliyorlar. O sırada ikinci polis memuru ateş etmeye başlıyor.

2. POLİS YARALI

Polis o anı Başbakan Binali Yıldırım'ın ziyareti sırasında şöyle anlatıyor:

"Sütre gerisine saklanıp ateş ettim. Çatışmaya girdik. Onu vurdum. Yere düşünce ateş etmeye devam ettim ama kafasından vuramadım. Yerde hareket ediyordu, canlı bomba olduğunu o anda fark edip, kendimi bir sütunun arkasına attım. O anda pimi çekip, kendini patlattı."

İkinci kahraman polis de yaralı. Şu anda hastanede. Polis memuru ikinci teröristi vurunca, terörist pimi çekip kendini imha ediyor. Bu arada teröristlerin kurgusu bozuluyor. Üçüncü terörist ateş ederek hızla merdivenlerden aşağıya doğru iniyor. Alt kata ulaştığında gümrük görevlisi müdahale ediyor, bunun üzerine terörist pimi çekip kendini patlatıyor.

İki polisin dikkati daha büyük bir facianın yaşanmasını önlüyor.

Glock marka tabancayla sivilleri tarıyor, kendisine ateş açan polisle, uzun namlulu silahla çatışmaya giriyor. El bombası atıyor. Sonunda üzerine bağladığı bombayı patlatıyor. Çatışma 21.51'de başlıyor ve 3-4 dakika sürüyor. Her iki polisin dikkati ile teröristler tespit edilip kurguları bozulmasa, güvenlik birimleri güçlü bir mukavemet sergilemese, teröristlerin 250-300 kişiyi öldürmek üzere bu eylemi planladıkları söyleniyor. Çünkü teröristler, "öldürmek ve ölmek üzere" gelmişler.

4 KİŞİ BİLGİSİ YOK

Teröristlerin üçü canlı bomba. İlk gelen bilgiler 7 kişi oldukları yönündeydi. Güvenlik birimleriyle konuştum. Üç kişi olduğunu söylediler. Diğer 4 kişi hakkında bir bilgi olmadığını söylemekle yetindiler. Montlu bir teröristin gözaltında olduğu yönünde haberler vardı. Güvenlik birimlerine sordum, doğrulamadılar. Ama teröristlerle irtibat halinde olduğundan kuşkulanılan kişiler gözaltına alınarak sorgulanmaya başlanmıştı.

TAKSİCİNİN İFADESİ

Bilgiler üç teröristin yabancı uyruklu olduğu yönünde. Arap olmadıkları, taksicinin ifadesinden Asya kökenli oldukları üzerinde duruluyor. Birinin Dağıstan kökenli olduğu yönünde haberler var. Suriye'den mi geldiler, yoksa içerideki IŞİD hücreleri mi bu eylemi gerçekleştirdi?... Orası araştırılıyor. Ama Dağıstan kökenli olan yurt dışından uçakla gelmiş. Parmak izlerinin olmaması nedeniyle bir kayda ulaşılamadı. Doku örneklerinin uluslararası laboratuvarlarda incelenmesi söz konusu.

361 KAMERA İNCELEMEDE

Teröristleri getiren taksi, eylemden önce sabah saatlerinde havalimanına gelip keşif yaptıkları yönündeki bilgiler de kısa bir süre sonra netleşecek. 361 kamera incelemeye alınmış durumda. Havaalanında kör noktanın olmadığı söyleniyor.

Atatürk Havalimanı'na yönelik saldırıyla ilgili istihbarat alınamadı mı? MİT, haziran ayının başında, Atatürk Havalimanı'na yönelik DEAŞ saldırısı olabileceği yönünde, Emniyet'e ve Jandarma ve Ulaştırma Bakanlığı'na uyarıda bulunmuş. Bu istihbarat üzerine güvenlik tedbirleri iki katına çıkarılmış, ek önlemler alınmış. Bu istihbaratın da katkısıyla tedbirler güçlendirildiği için 'Teröristler çatışmaya girince çok büyük bir mukavemetle karşılaştı, içeriye girmeyi başaramadılar' deniliyor.

300 KİŞİ KURTARILDI

Çünkü asıl hedefleri içeri girmekti. "DEAŞ, eylemi büyük bir katliam yapmak üzere planlamış. Daha büyük bir facia önlendi. Böylece 250-300 kişi kurtarıldı" değerlendirmesi yapılıyor.

İstihbarat konusunun peşine düştüm. İlgili taraflarla konuştum. İstihbaratın gün, saat ve mekân bildiren nokta bir istihbarat olmadığını belirtiyorlar. Atatürk Havalimanı, Ayasofya Camisi ve AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik istihbarat gelmiş, ona göre ek önlemler alınmış.

Ayrıca Atatürk Havalimanı 6 ay içerisinde 5 kez denetlemeden geçirilmiş. Denetlemeyi yapan kuruluşlardan "ECAC" isimli uluslararası bir kuruluş. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan bununla da yetinmemiş, 3 yardımcısı ve bir sivilden oluşan bir, "üçüncü göz" heyeti kurup inceleme yaptırmış. Tespit edilen aksaklıklar giderilmiş. İstanbul Emniyet Müdürü, havaalanı girişinde araçların tek tek incelenmesi suretiyle trafiği aksatmamak için "süzme usulü" kontrol edildiğini anlattı.

BİR EV, BİR İSİM

Soruşturma sürüyor. Bu arada bazı ipuçlarına da ulaşılmış durumda. Şu an itibariyle içeriden bir destek aldıkları görünmüyor. Bu ihtimal üzerinde dikkatle duruluyor. Ama daha önceden gelip keşif yaptıkları üzerinde duruluyor. Çünkü teröristlerin havaalanını ve özellikle de dış hatlar terminalini çok iyi bildikleri anlaşılıyor. Teröristlerden geriye 2 Kalaşnikof, 2 Glock marka tabanca, el bombası ve bilyelerle takviye edilmiş canlı bomba yeleği kaldı. Çok kritik bir bilgi daha: Teröristlerle irtibatlı bir ev ve önemli bir isim üzerinde duruluyor. Soruşturmanın selameti açısından ancak bu kadar paylaşmakla yetineceğim."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Vatan Caddesi Hürriyet Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (61)

İNADINA AK VE PAK TÜRKİYE:

Arkadaşlar temiz siyaset güçlü lider ülke olmanın belli bir bedeli olcaktır bunlarıda bu şekilde ödüyoruz bugün reis olmasa patlama olmaz tamam ama atatürk havaalanıda olmazdı türkiye 2002 yılında yıkılıyordu reis çıktı kurtardı şuan bak ülkede herkes mutlu herkesin cebinde bir sürü para var elhamdülilah aç değiliz acıkta degiliz islam ülkesiyiz mutluyuz zenginiz ülkede açta açıkta kalan mı var neredeyse hergün et yiyorsunuz gözünüze dursun ülkede evsiz insan kaldı mı peki kim başardı bunları

21
32
yanıtYanıtla
SELAM ALEYKUM:

HELAL KARDEŞİM ÇOK DOĞRU ÖLENE DEK REİS SEVDALILARIYIZ BİZ

yanıt25
yanıt13
atam izindeyiz:

vay kara cahil akpliler duyanda sanki rte kurtulus savasi kazandi sanacak.

yanıt11
yanıt7
TÜRK:

Esnaf, çifftçi kan ağlıyor, ekonomi pamuk ipliğine bağlı altın dolar petrol fırlıyor, zengin araplardan bahsediyorsan o ayrı sende arapsın heralde

yanıt9
yanıt5
halil:

ulan türkiyeyi kan gövdeyi götürüyor insanlar borctan issizlikten intihar ediyor sen neden bahsediyorsun??sen doguya gittin mi hic ? millet perisan durumda ya metropollerin varos semtlerine git bak bakalim hangisinin karni tok. Akpnin yaptigi yanlislarinida kabul edin artik kör olmayin.

yanıt13
yanıt8
Vatandaş:

Allahın gazabı üstünüze olsun, yahudi işbirlikçisi sözde müslümanlar. Rabbim cezanızı bu dünyada veriri inşallah.

yanıt14
yanıt1
Polis:

Ah polisim kimseler bilmez senin kıymetini , saatlerce çalışırsın, tatilin yok bayramın yok sevenin yok sahibin yok. . Allah razı olsun hepinizden. hakkınızı ödeyemez bu millet

48
5
yanıtYanıtla
ÇÇ:

UZUN LAFIN KISASI TÜRKÜYENİN GÖBEĞİNDE HİÇ GÜVENDE DEĞİL MİLLET AKP Yİ KORUYAN POLİS YİNE HİÇ BİRŞEY YAPAMADI SONUÇ BU 10 OLDU BOMBA AKP KATİLDİR BU NET

11
40
yanıtYanıtla
salak koyunlara:

Bazıları yabancılara fazla takılıyorlar, koyunların yüzde 20sinin IŞİD destekleyicisi olduğunu örtmek istiyorlar.

18
26
yanıtYanıtla
Vurun:

Polis kimlik sorcagina vursaymis ne kendi ölürdü nede başkası

6
26
yanıtYanıtla
Tüm 61 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title