Haberler

Polis Babaya, Akademisyen Oğlundan Karaciğer Nakli

Antalya'da Hepatit C hastalığı nedeniyle karaciğeri iflas eden emekli polis memuru 52 yaşındaki Gürsel Biçer, akademisyen oğlu 28 yaşındaki Fatih Süleyman Biçer'in karaciğer parçasıyla yeniden yaşama tutundu.

Antalya'da Hepatit C hastalığı nedeniyle karaciğeri iflas eden emekli polis memuru 52 yaşındaki Gürsel Biçer, akademisyen oğlu 28 yaşındaki Fatih Süleyman Biçer'in karaciğer parçasıyla yeniden yaşama tutundu.

Emekli polis memuru Gürsel Biçer, 1977 yılında yakalandığı Hepatit C hastalığıyla 2010 yılına kadar mücadele edip iyileşti. Hastalığın etkisinden kurtulmanın mutluluğunu yaşayan Biçer, kısa süre sonra yeniden tekrarladığını fark etti. Isparta'da 3 yıl Hepatit C tedavisi gören Gürsel Biçer, sonuç alamayınca 1.5 ay önce Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'ne başvurdu. 9 Mayıs günü yapılan operasyonda Biçer'e, oğlu Fatih Süleyman Biçer'in karaciğer dokusu nakledildi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Ağlasun Meslek Yüksekokulu'nda öğretim görevlisi olarak çalışan oğlundan alınan karaciğer parçasıyla yeniden hayata tutunduğunu aktaran Gürsel Biçer, organ nakli konusunda bilinçli olmadığı için öncesinde çocuklarının ve yakınlarının hayatını riske atmak istemediğini belirtti. Gürsel Biçer, "Oğlumun ve bağışçı olmak isteyen yakınlarımın zarar görebileceğini düşünerek nakil olmaya sıcak bakmıyordum. Bu konuda bilinçlenince ikna oldum. Evladım, canım oğlumun karaciğerinin bir bölümüyle hayata tutundum" dedi.

İki çocuğunun yanı sıra, çok sayıda yakınının verici olmak istediğini kaydeden Biçer, "Benim sağlıklı biri olmamda en büyük pay sahibi olan oğluma ve verici olmak için sıraya giren 15 akrabama teşekkür ediyorum. Beni yeniden hayata bağlayan doktorlarıma da teşekkür borçluyum" diye konuştu.

Fatih Süleyman Biçer ise babasının yaşadığı sıkıntıları çok yakından bildiğini belirterek, "Babam hatırladığım günden beri hasta ve Hepatit C tedavisi görüyordu. Şimdi yeni bir hayata merhaba dedi. Onun sağlığına kavuştuğunu görmek beni mutlu ediyor. Operasyonda emeği geçen tüm doktorlara teşekkür ediyorum" dedi.

Operasyonu gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkez Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan da başarılı bir ameliyat gerçekleştirildiğini söyledi. Verici ve alıcının sağlık durumunun iyi olduğunu aktaran Doç. Dr. Dinçkan, "Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi geçen yıl olduğu gibi 2014 yılında da karaciğer nakillerine önem veriyor. Merkezimizde 2013'te 39 karaciğer nakli yaptık. Bu yıl ise 5 ayda 33 karaciğer nakli gerçekleştirdik. 2013 yılında 285 böbrek nakli gerçekleştirdik. 2014'ün ilk 5 ayında ise bu rakam 100 oldu" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Isparta Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title