Haberler

Polis Artık Demir Cop Kullanacak

Güncelleme:

Emniyet Genel Müdürlüğünce, asayiş olaylarında kullanılmak üzere satın alınan 5 bin "teleskopik" cop polislere dağıtıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğünce, yalnızca asayiş olaylarında kullanılmak üzere satın alınan 5 bin "teleskopik" cop, il emniyet müdürlüklerine gönderildi.

Avrupa Birliği ülkelerinde yaygın olarak kullanılan, katlanabilir teleskopik coplar, ilk etapta devriye hizmetlerinde görevli ekipler ile motosikletli Yunus timlerine dağıtılacak.

Açıldığında çıkardığı sesle caydırıcılık da sağlayan teleskopik coplardan ilk etapta 5 bin adet alınarak, İstanbul , Ankara, İzmir ve Adana başta olmak üzere 61 İl Emniyet Müdürlüğüne gönderildi.

SADECE SERTİFİKALI POLİSLERE DAĞITILACAK

Asayiş Daire Başkanlığı tarafından uzman polislerden oluşan ekiplerle, yeni copların kullanımı konusunda tüm illerde eğitimler verilecek. Kamuoyunda "demir cop" olarak da bilinen yeni coplar, "Temel Cop Kullanımı", "İnsan Hakları" ve "Öfke Kontrolü" eğitimlerinde başarılı olup, sertifika alan polislere dağıtılacak.

Sadece asayiş olaylarında polise direnenlere karşı kullanılabilecek yeni coplar, çevik kuvvet polisine dağıtılmayacak ve toplumsal olaylarda göstericilere karşı kullanılmayacak.

Yeni coplar, taşıma ve kullanım kolaylığıyla polise hareket kabiliyeti sağlayacak.

GENELGE YAYINLANDI

Emniyet Genel Müdürlüğünün, yeni copların kullanımı hakkında usül ve esasları belirleyen genelgesi de yayınladı. Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar imzasıyla emniyet müdürlüklerine gönderilen genelgede, teleskopik copların görev sırasında teçhizat kemerine takılı vaziyette bulundurulması istendi.

Yeni copların sadece eğitim alan, sertifikalı personel tarafından eğitimlerde gösterilen şekilde kullanılabileceği vurgulanan genelgede, teleskopik copla saldırganın yalnızca kol ve bacaklarının kas gruplarına, direncini kırmaya yetecek ölçüde müdahale edileceği kaydedildi..

Genelgede, saldırganın başına, hayati organlarına ve eklem yerlerine vurulmamasının önemine dikkat çekildi.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği İstanbul İzmir Güncel Haberler

500

Yorumlar (16)

Objektif ol:

Polis olmazsa sokağa bile çıkamayacak klavye erkekleri polis ile ilgili haber olunca fütursuzca yorumları döktürmüşler gene İnşallah bir gün Polise İhtiyaç duymassınız.

48
15
yanıtYanıtla
HASAN03:

POLİSİN ASKERİN YETKİSİNİ ALARAK BU ÜLKE DÜZELMEZ POLİSE ASKERE EN İYİ YETKİLER VERİLMELİ ÖZELLİKLE PKK VE SEMPATİZANLARINA EN SERT MÜDAHALE EDİLMELİ.

38
9
yanıtYanıtla
Objektif ol:

BULUT KARA isimli şahıs Polislere atılan MOLOTOF lardan DEMİR BİLYE lerden bahsetsene biraz. Her gün 1 yada 2 polis bıçakla silahla yaralanıyor onlardanda bahsetsene biraz tarafsız olun be. Sıkıştınızmı POLİSSSSSSSSS demeyin o zaman

37
8
yanıtYanıtla
anti-piyon:

teleskopik copla saldırganın yalnızca kol ve bacaklarının kas gruplarına, direncini kırmaya yetecek ölçüde müdahale edileceği kaydedildi. . lan aynı şartnamelere eşkiya uyacak mı ki. anarşistler molotof atarken, taş atarken aman polise zarar vermeyelim mi diyor. böyle yapıcana kaldır polisliği olsun bitsin .

30
6
yanıtYanıtla
anti-piyon:

sen bizim vergilerimizle paralarımızla alınan otobüsü içindekilerle birlikte yak bir de dövülmekten şikayet et. başka ülkeler senin gibileri idam ediyor.

22
1
yanıtYanıtla
hussam:

önce polise eğitim verin 3 polis bir tane suçluyu kişiyi gözaltına alamıyor hepsinin beyni durmuş bi olaya nasıl müdahale edeceklerini bilmiyolar kendilerini çabuk kaybediyolar

7
15
yanıtYanıtla
Bulut kara:

Beyinleri parçalamak için atılan fişekler yetmedi şimdi joplarla beyinleri parçalayacaklar. Bu arada paralelcilere sakın vermeyin onlar zaten işiid gibi çalışıyor. Aman dikkat.

11
9
yanıtYanıtla
kayseri:

oldu olacak suçlu suçsuz gözetmeksizin silahlarını gerçek mermilerle direk kullanabilirler deyinde olsun bitsin.

6
11
yanıtYanıtla
ADIM:

Kırılan kemik sesleri caydırıcı olur diye heralde demir yaptılar. . . Ulan dünya ne ile uğraşıyor bunlar ne peşinde. . . Yakında balyozla gezer polisler

10
6
yanıtYanıtla
gayserili:

Eskiyaya vur emri verilmeli. Polise yazik 40 saat dil döküyor tas atanlara.

8
7
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title