Haberler

Polis Arkadaşlarını Kurtarmak İsterken Yaralandı

KADİR YILDIZ/ŞAHİN OKTAY - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde rehin alınan polis arkadaşlarını kurtarmak isterken darbeciler tarafından vurulan Komiser Murat Ellibeş, "Cumhurbaşkanımızın halka yaptığı 'Sokağa çıkın' çağrısı, hayatımı kurtardı.

KADİR YILDIZ/ŞAHİN OKTAY - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde rehin alınan polis arkadaşlarını kurtarmak isterken darbeciler tarafından vurulan Komiser Murat Ellibeş, "Cumhurbaşkanımızın halka yaptığı 'Sokağa çıkın' çağrısı, hayatımı kurtardı." dedi.

Darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz akşamında Tuzla'da uygulama görevi yapan 5 polis memurunun darbeciler tarafından abluka altına alınmasıyla Komiser Ellibeş, harekete geçti.

Yanındaki 5 polis memuruyla bölgeye intikal eden Ellibeş, darbecilerle konuşmak istediği sırada açılan ateş sonucu yaralandı. Başına silah dayanan Ellibeş, vatandaşların duruma tepki göstermesi üzerine Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Burada ameliyata alınan Ellibeş, taburcu edilmesinin ardından Kocaeli'nin Gölcük ilçesindeki babaevine geldi.

Ellibeş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1996'da emniyette göreve başladığını belirterek, İstanbul'da komiser olarak görevine devam ettiğini söyledi.

Tuzla'daki Mehmetçik Vakfı Tesisleri bölgesinde sabit uygulama noktasında görevli olduğunu ifade eden Ellibeş, 15 Temmuz'da boğaz köprüsünün kapatılması ve çeşitli noktalardaki hareketliliği haber aldıktan sonra amirleri ile iletişime geçtiğini anlattı.

Ellibeş, sorumlu müdürünün zırhlı araçla Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğüne yönlendirmesi üzerine söz konusu bölgeye hareket ettiğini bildirerek, "Yol yoğun olmasından dolayı kapalıydı. Orhanlı gişelerinden inerken 6 tankın hareketliliğini gördüm. Telsizle bilgi veremedim ama 155'e durumu bildirdim. Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğüne kontrollü şekilde girdik." diye konuştu.

Televizyondan durumu anlamaya çalıştıklarını ifade eden Ellibeş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını izledikten sonra olayın vahametinin farkına vardıklarını dile getirdi.

Ellibeş, daha sonra İstanbul'a geçecek iki birliğin engellenmesi talimatı verildiğini ve o bölgede görevli polislere takviye için yola çıktıklarını bildirerek, şu değerlendirmede bulundu:

"O sırada polis arkadaşım telefon açtı, yolu kapattıklarını, trafiği durduklarını iletti. Birlikteki askerlerin araçlarından inerek yaya olarak geldiğini, bir arkadaşımızın vurulduğunu ve rehin alındıklarını söyledi. Uygulama noktasına geldiğimde silahımı kurdum, çelik yeleğimi giydim. 5 arkadaşım da canlarını hiçe sayarak benimle geldi. Müzakere eğitimim olduğu için onlarla görüşeceğimi, onların birkaç adım geride kalmasını söyledim. Yaklaştığımızda elimde silah olmadığını gösterdim, diyalog kurmak istediğimi ve rehin olan arkadaşımız varsa bize göndermelerini istedim. Türkiye'de silah bırakmaların başladığını ilettim. O sırada silah sesi duydum, ekip arabasının lastiği patladı. 'Sana mı soracağız?' cümlesini duyduktan sonra arkadaşlarım ateş açmasın diye arkama döndüm, baktım ki abluka altına alınmışız. O anda silah sıkıldı ve kurşun sağ tarafımdan girdi, solumdan çıktı."

- "Başıma silah dayandı"

Yere düşmesinin ardından bir darbecinin başına silah dayadığını ifade eden Ellibeş, "Arkadaşım, benim çok kan kaybettiğimi söyledi. Vatandaşlardan veya arkadaşlarımdan da gelmiş olabilir, 'Hastaneye götürün, ölüyor' diye söylendi. Sonra kendimi kaybetmişim, gözümü açtığında hastanedeydim. Doktorum geldi, sürekli arkadaşlarımı sorduğumu söyledi. Bu çocuklar önce Allah'a sonra bize emanet, onların ailesine ne hesap veririz diye düşündüm." dedi.

- "iki otobüs dolusu mühimmat vardı"

Ellibeş, ablukada 180 darbeci ve iki otobüs dolusu mühimmat olduğunu, darbecilerin daha sonraki aşamada bölgedeki önemli mevkilere sızacağını öğrendiklerini aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz 180 askeri orada 8 kişi en azından oyaladık. O arada vatandaş yola döküldü, askerleri almış oldu. Asker geçseydi, belki kritik noktaları işgal edecekti. Darbe girişimi bir tiyatro oyunu değildi. Zaten böyle bir şey olamaz. Bildiğim şehit arkadaşlarım var. Ben ve iki arkadaşım daha orada yaralandık. Allah bu musibetin en kısa sürede kökünden temizlenerek kalkmasını nasip etsin. Bunlar her yerden temizlenmeliler. Devletimizin bekası, milletin huzuru için vatandaşın sokaklara hakim olması, vatandaşın galeyana gelmemesi, akil insanların bunların başında olması, insanların demokratik şekilde hakkına sahip çıkmasını diliyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vatandaşın sokağa çıkma çağrısıyla dışarıya çıkan halkın kendilerine katletmek isteyenleri derdest ettiğini vurgulayan Ellibeş, "Birçok insan askere siper oldu. Cumhurbaşkanımızın halka yaptığı 'Sokağa çıkın' çağrısı, benim hayatımı kurtardı. Cuntacıların hareketini engelleyen Cumhurbaşkanımızın vatandaşın sokağa çıkması çağrısı oldu. Şehitlerimizin hakkı ödenmez, onlar canlarını verdi, biz bir şey veremedik. Benim gibi birçok yaralı arkadaşım, bir an önce iyileşip görev başına geçmeyi bekliyoruz. Her şeye hazırız." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Marmara Tuzla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title