Haberler

Polis Ailelerinin Tahliye Sevinci

Antalya'da 'Paralel Yapı' operasyonu kapsamında tutuklanan 7 rütbeli polis, bir üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu tahliye edildi.

Antalya'da 'Paralel Yapı' operasyonu kapsamında tutuklanan 7 rütbeli polis, bir üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu tahliye edildi. Gece geç saatlerdeki tahliye sonrası polislerle aileleri cezaevi önünde büyük mutluluk yaşadı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından 'Paralel yapı' iddialarına yönelik 29 Eylül'de düzenlenen operasyonda gözaltına alınıp tutuklanan 2'nci sınıf Emniyet Müdürü Yavuz Bölek, 3'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Bülent Elaldı, 4'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Gökhan Tayuk, Komiser İsa Yıldırım, Komiser Asım Demirel, Komiser Rüştü Çetinkasap, Komiser Şenol Oral'ın avukatlarından Osman Yengil'in itirazını görüşen 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi, polislerin tahliyesine karar verdi. Dün akşam saatlerinde tahliye kararını öğrenen aileler, L Tipi Cezaevi'ne gelmeye başladı. Yaklaşık 150 kişilik grup, tahliye kararı verilen polisleri cezaevi önünde bekledi.

7 rütbeli polis memuru, gece yarısına doğru cezaevinden çıktı. Polis yakınları, alkışlar eşliğinde 'Yiğitler burada, hırsızlar nerede' diye slogan attı. Polislerle yakınlarının buluşması sırasında duygulu anlar yaşandı.

'1 HAFTA MİSAFİR TUTULDUK'

Tahliye edilen 3'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Bülent Elaldı, "Vatanını milletini gönülden seven Türk evlatlarına ve bize desek olanlara çok teşekkür ederim. Bu süreçte bize hiçbir somut neden gösterilmedi. 1 hafta burada misafir tutulduk. Bunca yıl işimizi yaptık. Hiçbir hukuksuz işlem gerçekleştirmedik. Bundan sonra da görev verilirse en iyi şekilde yaparız. Allah var, gam yok" diye konuştu. Bülent Elaldı'nın oğlu Fatih Elaldı, babasına kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, "Adalet yerini aldı" dedi.

Avukat Osman Yengil ise "Müvekkillerimizin suç işlemediğine dair bir ön karardır. Herhangi bir delil bulunmadan bu tutuklamaların gerçekleştiğinin tescilidir bu karar. Mahkemenin gerekçeli kararında hakim bey insan haklarına atıflarda bulunarak, güzel gerekçeli bir karar yazmış. Kararda açıkça 'gerekçe gösterilmeden tutuklama yapılmıştır' ibaresi vardır. Bu arkadaşlar mahkeme kararını uyguladılar. Bu da suç unsuru değildir. Bu bir algı operasyonudur" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsa Yıldırım Antalya Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title