Haberler

Polatlı'yı Dolu ve Sel Vurdu

ANKARA'nın Polatlı ilçesinde 5 Haziran Pazartesi günü öğle saatlerinde ve 8 Haziran Perşembe günü iftar saatine doğru şiddetli dolu ve yağmur, ilçe merkezi ve kırsalında büyük hasara yol açtı.

ANKARA'nın Polatlı ilçesinde 5 Haziran Pazartesi günü öğle saatlerinde ve 8 Haziran Perşembe günü iftar saatine doğru şiddetli dolu ve yağmur, ilçe merkezi ve kırsalında büyük hasara yol açtı. İlk belirlemelere göre 70 bin dekarlık tarım alanında büyük hasar meydana geldi, bazı ev ve iş yerlerini sel bastı. Şehrin altyapısı sel sularını taşımazken, iftar saatine yakın olması nedeniyle şehir trafiği adeta felç oldu.

Polatlı'da dolu ve sağanak yağmur, çiftçilerin kabusu oldu. 5 Haziran Pazartesi günü yağan dolu ve şiddetli yağmur nedeniyle 70 bin dekarlık alanda tarım ürünleri yüzde 30 ile 50 arasında hasar gördü. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ekipleri, 13 mahallede meydana gelen hasarın net rakamlarını belirlemek için kırsaldaki çalışmalarını sürdürüyor. Polatlı İlçe Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer ise yağıştan zarar gören mahalleleri ziyaret ederek, çiftçilerden bilgi aldı. Çiftçiler, henüz yağışın yol açtığı zararı tespit edemeden ikinci büyük yağış Perşembe akşam saatlerine doğru geldi. Daha önce ilçenin güney kısmında etkili olan yağış, bu kez batı ve kuzey tarafında etkili oldu. Yetkililer, şiddetli yağışın bilançosunu tespit etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Ancak kırsalda arazinin çamurlu olması çalışmaları olumsuz etkiliyor.

ŞEHİR TRAFİĞİ FELÇ OLDU

8 Haziran Perşembe günü iftar saatine doğru ise yine şiddetli dolu ve yağmur Polatlı'da hayatı olumsuz etkiledi. İlçenin yukarı kesimlerinden şehir merkezine doğru akan sel suları, merkezde trafiği adeta felç etti. Caddelerde yükselen sel sularından araçlar ilerleyemedi. Merkezde bazı ağaçlar dolu yağışı nedeniyle kırıldı. Belediye ekipleri ve polis, şehir merkezinde yolların açılması ve trafik akışının sağlanması için yoğun çaba sarfettiler. - Polatlıankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Polatlı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title