Haberler

Polatlı'da Kar Yağışı Çiftçiyi Sevindirdi

Bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının aniden düşmesi sonucu yağan kar, çiftçinin yüzünü güldürdü.

Bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının aniden düşmesi sonucu yağan kar, çiftçinin yüzünü güldürdü. Ankara ve ilçelerinde pazartesi gecesi başlayan, perşembe gününe kadar devam edeceği belirtilen kar yağışı, çiftçiyi sevindirirken, bu yılki tarımsal üretimde önemli ölçüde artış sağlayacağını belirttiler. Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu, kar yağışı nedeniyle tarımsal üretimin yapıldığı alanlarda bitki örtüsünün gerekli besinleri aldığını söyledi. Karın bir yorgan gibi tarlaları kapladığını belirten Köseoğlu, şöyle devam etti:

"Polatlı'da özellikle hububat ekili alanlarda kar yağışının müthiş ölçüde faydası var. Kar yağışı bitkinin su ihtiyacını karşıladığı gibi, diğer besinleri de almasını sağlıyor. Böylece bitki hem kaliteli hale geliyor, hem de üretim artıyor. Tarımsal üretim açısından yılımız çok iyi geçiyor. Böyle devam ederse tarımsal üretim açısından son yıllara göre rekor düzeyde verim alabiliriz" dedi.

FOTOĞARFLI - Polatlıankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Polatlı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title