Haberler

Polatlı 58. Topçu Tugayındaki Darbecilere İlişkin Dava Üçüncü Haftasında

Ankara'nın Polatlı ilçesindeki 58. Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığında görev yapan darbecilere ilişkin 330 sanığın yargılandığı dava, üçüncü haftada devam ediyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'nın Polatlı ilçesindeki 58. Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığında yaşanan olaylara ilişkin 245'i tutuklu 330 sanığın Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı dava, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü duruşma salonunda devam ediyor. Üçüncü haftanın ilk duruşmasında sanıkların savunmaları alınıyor. Sanık eski Üsteğmen Naci Kozan, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz akşamı eski 58. Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün'ün komutasında harekat merkezinde toplantı icra edildiğini söyledi. Toplantıda Aygün'ün "sıkıyönetim ilan edildiğini, bu nedenle Ankara'nın bazı bölgelerinde kolluk kuvvetlerine destek vermek için görevlendirme yapacağını" söylediğini anlatan Kozan, daha sonra Aygün'ün el yazısı ile hazırlanan görev dağılımını gösteren listeleri dağıttığını ifade etti. Kozan, "Bana 'Beysukent Hacattepe Kavşağı'nı biliyor musun?' diye sordu. Bilmediğimi söyleyince harita üzerinden bana burayı göstererek listedeki askerlerle birlikte buranın güvenliğini almamı emretti" ifadelerini kullandı.

Emir üzerine kavşağın güvenliğini sağlayacağı belirtilen askerlere mühimmat almaları ve araçları hazır etmeleri için emir verdiğini belirten Kozan, akşam 23.00'te kışladan 16 askerin bulunduğu üç araçla ayrıldıklarını kaydetti. Polatlı'ya geldiklerinde halkın kendilerine tepki göstermediğini, her şeyin normal seyrinde olduğunu iddia eden Kozan, Temelli çıkışına geldiklerinde ise trafik nedeniyle araçların yavaşlamaya başladığını, bunun üzerine kontrol amacıyla araçtan indiğini aktardı. Burada vatandaşların kendilerine bayrak salladıklarını söyleyen Kozan, duruma bir anlam veremediklerini belirtti. Kozan, "Trafiğin olduğu tarafa gittiğimden önümüzdeki konvoyda bulunan Yarbay Mustafa Kemal Biber'in polislerle konuştuğunu gördüm. Yarbay Biber, polislere görev yerimize gitmemiz gerektiğini belirterek yolun açılmasını istedi. Polisler de bize 'Sizin geleceğinizi biliyorduk, yolu açacağız, talimat bekliyoruz' dedi. Polislerin bu açıklaması, güvenlik önlemi almak için çıktığımız düşüncesini pekiştirdi" dedi.

Kısa bir süre sonra yoğun bir kalabalığın oluştuğunu ifade eden Kozan, bir vatandaşın sorusu üzerine görev yerine gittiklerini ve güvenlik önlemi almaları gerektiğini söylediğini kaydetti. Kozan, vatandaşın ise kendisine, "Sizin görev yeriniz kışlanız, sizi kandırıyorlar, darbe oluyor" dediğini aktardı. Bu açıklama karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadığını söyleyen Kozan, harekat merkezindeki eski Yüzbaşı Alper Doğan'ı arayarak içinde bulundukları durumu bildirdiğini kaydetti. Alper Yüzbaşı'ya neler olduğunu sorduğunu ve yaşadıklarını anlattığını belirten Kozan, şunları söyledi:

"O da bana 'Gerekirse silah kullanın, bir şekilde görev yerinize gidin, durmayın' dedi. Bu açıklaması, yanlış bir işin içine sürüklendiğimizi gösteriyordu."

Kozan, diğer birlik komutanlarına Yüzbaşı Doğan ile yaptığı görüşmesini anlattığını, bu emri yerine getirmeyeceğini, kışlaya dönmek istediğini söylediğini iddia etti. FETÖ üyesi olduğu yönündeki suçlamayı da reddeden Kozan, örgütün okullarına gitmediğini, şifreli haberleşme programlarını kullanmadığını söyledi.

Duruşmalarda sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinden eski Topçu ve Füze Okulu Komutanı Tümgeneral Osman Ünlü, eski 58. Topçu Tugayı Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün, eski Kara Kuvvetleri Harekat Başkanlığı Teşkilat Şube Müdürü Kurmay Albay Bilal Akyüz ile 58. Topçu Tugayı Komutan Yardımcısı Albay Selçuk Serhat Pesek'in savunma yapması bekleniyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Murat Aygün Polatlı Kozan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title