Haberler

"Polat Görevden Alınmadı"

Güncelleme:

Uzm.Dr.M.Nuri Acar Van Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Vural Polat'ın görevden alındığı yönündeki haberlerin asparagas olduğunu belirtti.

Bişar Ulutaş / VAN

Göreve geldikleri 5 Kasım 2012 tarihinden beri bazı basın kuruluşları tarafından kendileriyle ilgili sürekli yanlı haberler yapıldığını söyleyen Van Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı M. Nuri Acar, "Onlara kalmış olsa biz şimdi defalarca görevden alınmıştık. Ankara'da bir toplantı olduğunda Vural Bey bu toplantıya katıldığında birileri hemen hayali haberler yapıyor" dedi.

Bazı internet sitelerinde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun 6 veya 8 ilin Kamu Hastaneleri Genel Sekreterini görevden aldığı yönündeki haberleri sorduğumuz kurumun Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. M.Nuri Acar, haberlerin asılsız olduğunu ifade etti.

" POLAT, TÜM BÖLGE İÇİN ÖNEMLİ BİR İSİM"
Van Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Vural Polat'ın görevden alındığı yönündeki haberlerin son olarak Ankara kaynaklı bir internet sitesinde yayınlandığını anlatan Acar, "Bunu fırsat bilen malum çevreler hiç araştırmadan bu haberi kendi sitelerinde yaydılar. Ancak kesinlikle böyle bir durum söz konusu değil" dedi.

Kamu Hastaneler Birliği'nin Genel Başkanı Ali İhsan Dokucu'nun göreve yeni atanmasından dolayı birçok ilin genel sekreterleriyle görüştüğünü, geçtiğimiz günlerde Vural Beyin de bu görüşme çerçevesinde Ankara'ya gittiğini anlatan Acar, "Sayın Dokucu, göreve geldikten sonra birçok ilin genel sekreteriyle görüştü. Geçtiğimiz günlerde de aralarında Vural Polat'ın da olduğu 8 genel sekreter Ankara'ya çağrıldı. Bunu fırsat bilen bazı internet siteleri de Vural Polat'ın görevden alındığı yönünde asparagas haber yaptı. Aslında Vural Polat şuan hastanede ameliyat yapmamış olsaydı, o da sizinle görüşebilirdi. Kendisi il dışından gelir gelmez, onca işi olmasına ve ameliyat yapma zorunluluğu olmamasına rağmen şu an ameliyat masasında. Sayın Polat, Van için değil, bölge için çok önemli bir isim. Bakın Sayın Polat, Ankara'dan bu yana çocuk kalp ameliyatlarını yapan tek isimdir. Kendisi genel sekreter ama yine de insanların çocuğunu başka şehirlere götürüp mağdur olmaması için ameliyata giriyor. Kendisi bu kurumun başına geldikten sonra, devlet her alanda kâra geçti. Sanırım bu, birilerinin işine gelmedi. Dediğim gibi Polat'ın görevden alındığı haberleri kesinlikle doğru değildir. Hatta kurum başkanımız bizim ekibin çalışmalarını da takdirle karşıladı" diye konuştu.

"ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR"
Depremde kentin sağlık konusunda aksaklıklar yaşadığını, ancak buna rağmen çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Acar, "Bildiğiniz gibi ilimiz iki büyük, onbinden fazla da küçük depremler yaşadı. Sağlık kurumlarımız hasar gördü. Sadece Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ayakta kaldı. Bu hastane de, o dönemler Van'ın sağlık yükünü tam manasıyla kaldıramadı. Çünkü çocuk hastanesi ve kadın doğum hastanemiz yıkılmıştı. Yine yüksek ihtisas hastanesi, araştırma hastaneleri de yıkıldı. Halkı mağdur etmemek için büyük çalışmalar yaptık. Ciddi sorunları aşmak için gayret gösterdik. Kadınların doğum hastalıkları ve çocukların hastalıklarının tedavisi için yeni arayışlara girdik. Sekreterliğimiz kurulduktan sonra bunlara bir çözüm bulmaya çalıştık. İpekyolu Hastanesi'ni daha iyi bir hale getirerek çocuk hastanesine dönüştürdük. Daha önce Bölge Hastanesi'nde maksimum 80 çocuk hasta yatabilirken, biz bu sayıyı 150'ye çıkardık. Yine çocuk yoğun bakım bölümleri açtık. Yine sizlerin de bildiği üzere kadın doğum hastanemiz yoktu. Bölge Hastanesi'nin ortamı uygun değildi. Kapatılan bir özel hastaneyi kiralayarak bu hastaneyi faaliyete soktuk ve kapasitemizi %80 artırarak modern bir kadın doğum hastanesi hizmete sokmuş olduk. Hem Bölge Hastanesi'nin kapasitesini artırdık, hem de yeni bir hastane ile halkımızın sağlık sorununa çözüm bulmuş olduk. Deprem öncesi Van'da toplamda bin 30 olan hasta yatak sayısını, şimdi bin 300'e çıkardık. Yeni kadın doğum ve çocuk ile kardiyoloji hastanesinin de bitmesiyle birlikte bu sayıyı çok daha iyi duruma çıkaracağız" dedi.

"BÖLGE'DE İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"
Kamu Hastaneleri Birliği olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ilkleri gerçekleştirdiklerini, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yeni uygulamaları hizmete koyduklarını dile getiren Uzm. Dr. M.Nuri Acar, "Bölge Hastanesi'nde olan bazı hizmetler, bölgedeki birçok şehir hastanesinde verilmiyor. Mesela çocuk kalp ameliyatı sadece burada yapılıyor. Bu şehirlere Erzurum ve Diyarbakır gibi şehirler de dâhildir. Hatta yakında yurt dışından bile hasta kabul etmeyi düşünüyoruz. Hiperbarik Oksijen Solunumu sistemini sadece Van'da yapıyoruz. Bu tedavi merkezi de bölgede sadece ilimizde var. Bunun cildi gençleştirme özelliği var. Yine hastanemizde sintigrafi sistemimiz çalışmaya başlayacak. Onun haricinde çok önemli hizmetlerimiz var. Bölge Hastanesi'ne refakatçileri de hesapladığımızda günlük 20 bin hasta gidiyor. Bu kadar çok vatandaşın girdiği bir kurumda eksiklik olması gayet doğal… Buna rağmen biz hijyen başta olmak üzere birçok sıkıntının çözümü için azami gayret gösteriyoruz" dedi.
Daha önce hastanelerin bazı hizmetlerinin dışarıdan sağlandığını ve kurumların büyük harcamalar yaptığını söyleyen Acar, "Bildiğiniz gibi daha önce hastanelerimizdeki bazı hizmetler dışarıdan kira yoluyla yapılıyordu. Biz göreve geldikten sonra hizmet alımlarından çıktık. Örneğin fizik-tedavi hizmetleri dışarıdan yapılıyordu ve sadece ayda 300-350 bin TL para buraya harcanıyordu. Bakanlık bize röntgen cihazları gönderdi ve bu para artık kasada kalıyordu. Görüntüleme hizmetine 200-250 bin TL para harcanıyor ve bu hizmet de dışarıdan alınıyordu. Bunları da artık biz yapıyoruz. Yemek alımlarını durdurduk ve biz bu hizmeti yapıyoruz. Bunları alt alta hesapladığınızda belki ayda 1 milyon TL'ye yakın bir para kasada kalıyor. İlçelerimizin bir yıl içinde çok büyük oranda borcunu bitirdik. Bazı ilçelerimizin hiç borcu kalmadı. Toplamda 12 milyon TL olan borcu, biz 3 milyon TL'ye kadar düşürdük. İnşallah sene sonuna kadar bu borcu da bitireceğiz" ifadelerini kullandı.
Öte yandan kurumun internet sitesinden yapılan duyuruda da, Van Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yard. Doç. Dr. Vural Polat'ın görevinin başında olduğu açıklandı.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Bişar Ulutaş Nuri Acar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title