Haberler

    Podemos'tan Madrid'de Dev Miting

    İspanya'nın başkenti Madrid'de tasarruf tedbirleri karşıtı Podemos ('Başarabiliriz') hareketinin düzenlediği mitinge on binlerce kişi katıldı.

    ekonomik krize tepki olarak doğan "Öfkeliler" hareketinin Podemos adıyla siyasi partiye dönüşmesinden beri en büyük mitin düzenlendi.

    Podemos lideri Pablo Iglesias Turrion yıl sonundaki genel seçimler için iddialı konuştu:

    "Bugün daha iyi bir ülkenin hayalini kuruyoruz. Puerta del Sol'da bu hayale ulaşmak için toplandık. Hayalimiz 2015'te gerçek olacak. Ancak bunun olabilmesi için bu yıl sıkı çalışmalı ve siyasi değişimi zorlamalıyız. Bu yıl yeni bir şeyler başlatacağız. Bu yıl, değişimin yılı olacak. Halk Partisi'ne karşı zafer kazanacağız."

    Yunanistan'da Syriza'nın seçim zaferi, Podemos taraftarlarının İspanya'da iktidardaki Halk Partisi'ni mağlup edeceklerine dair umutlarını artırdı:

    "Yunanistan ve Güney Avrupa ile birleşmeliyiz. Bunlar Troyka ve Merkel ile mücadele ediyor. Çünkü kapitalizmin sonu geldi. Artık bu şekilde devam ede

    Yazar:

    Etiketler:Gönderildi: 31 Ocak 2015

    İzlenme oranı: 0.0

    Oylar: 0

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Yunanistan İspanya Madrid Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title