Haberler

    Pmı Profesyonel Gelişim Ocak Ayı Aktivitesi - İzmir

    ETKİNLİK PROGRAMI:

    19: 00 – 19: 15 : Giriş konuşması, PMI'ın genel tanıtımı ve katılımcıların yoklama bilgilerinin alınması

    19: 15 – 20: 00: Sayın Prof. Dr. Murat Özgören'in "Yerelden Küresele, Geçmişten Geleceğe: Uluslararası Strateji Yönetimine Bir Bakış" konulu konuşması - 1. Bölüm

    20: 00 20: 15: Ara

    20: 15– 20: 50 : Sayın Prof. Dr. Murat Özgören'in "Yerelden Küresele, Geçmişten Geleceğe: Uluslararası Strateji Yönetimine Bir Bakış" konulu konuşması - 2. Bölüm

    20: 50 - 21: 00: Kapanış

    KONUŞMACI/KONUŞMACILARIN BİYOGRAFİLERİ:

    PROF. DR. MURAT ÖZGÖREN

    Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. Aile Hekimliği Uzmanlığı aldıktan sonra Biyofizikdoktorası yapmıştır. Doktorasının bir bölümü NATO bursuyla ABD'de University of Miami'deBiyomedikal alanda geçmiştir.

    Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir'de bazı üstlendiği görevler;

    Dokuz Eylül Üniversitesi'nde halen Dokuz Eylül Üniversitesi Biyofizik AD'da profesör olarakçalışmaktadır. 2005-2011 tarihleri arasında Biyofizik AD başkanlığı yapmıştır. Beyin Biyofiziği alanında pek çok yayını, kitap ve kitap bölümü bulunmakta, alanıyla ilgili bilimsel birçokdergide danışman, hakem, editör görevlerini üstlenmektedir. Aynı zamanda araştırma, girişimcilik, inovasyon odaklı DERIN (Dokuz Eylül Research and Innovation) dergisinin imtiyazsahibidir.

    Uyku ve Bilinç Durumları Teknoloji Araştırma Uygulama Merkezinin kurucu başkanıdır, bualanda bir multidisipliner Anabilim Dalı kurulması ve lisans üstü eğitim programlarının oluşturulmasında öncülük yapmıştır.

    2012-2016 yılları arasında DEÜ Araştırma ve Teknolojiden sorumlu Rektör Yardımcısı görevini yürütmüştür. Bu dönemde; Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin(DEPARK) ve dolayısıyla Türkiye'nin ilk hastaneye tam entegre Sağlık Teknoparkı DEPARKSağlık'ın kuruculuğunu yapmıştır ve Yönetim Kurulu başkanıdır. Kuruluşunun ardından yaklaşık 2 yılda 130'dan fazla firmaya ve 1200 kadar çalışana ev sahipliği yapan bu Teknopark,Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'mızın 42 performans kriteri ile değerlendirdiğiTeknoparklar Zirvesinde Erken Aşama Teknoparklar kategorisinde ilk yılında birincilik, ikinciyılında da ikincilik ödülü almıştır.

    Dokuz Eylül Teknoloji Transfer Ofisinin (DETTO) kuruluşu ve TÜBİTAK 1513 Projesi'ninyazımı, kabulu ve yürütülmesinde liderlik yapmış olup kurulan DETTO her iki yılda daTÜBİTAK performans değerlendirmelerinde tam bütçe ile destek almıştır. İlk yılın sonundaülke genelinde mentor TTO'lar arasına girmiştir.

    Üniversite-Sanayi Uygulama ve Araştırma Merkezi Merkez Yönetim Kurulu Üyesidir. DEÜ veEge Ü. ortak programı Biyomedikal Sanayi Doktora Programı eş yürütücüsüdür. İzmir SağlıkKümesi, Biyoküme Derneği kurucu üyesi ve Başkan Yardımcısıdır.

    İzmir'in sağlık inovasyonu ekosistemi için önemli bir yere sahip olan Uluslararası SağlıkTeknolojileri Hızlandırma ve Geliştirme Projesi- Bioİzmir'i oluşturmuştur. Proje, İzmirKalkınma Ajansı tarafından desteklenen güdümlü proje kapsamındadır ve bir çok ülkeninticari heyetleri, büyükelçilik düzeyinde temsiliyetlerinin bölgesel açılımlarını koordine etmektedir. Ayrıca İzmir İl Kalkınma Kurulu üyesi olarak bir çok yerel inovasyon projesineöncülük yapmış ve Homeros İzmir Melek Yatırım Derneği'nin kuruculuğunu gerçekleştirmiştir. İzmir EXPO süreçlerine destek vermiştir.

    Özgören'in yürüttüğü veya öncülük yaptığı bazı ulusal ve uluslararası ölçekte görevlerşağıda belirtilmektedir.

    Ulusal;

    lTÜBİTAK Tıbbi cihazlar yol haritası ulusal odak grup koordinatörlüğü yapmıştır.

    l Türkiye Biyoteknoloji Stratejisi ve Eylem Planı Yönlendirme Kurulu Üyesi (BST Bak.)

    lTürk Uyku Tıbbı Derneği Temel Bilim Alt Çalışma Grup Başkanı

    lİzmir Uluslararası Biyotıp ve Genom Enstitüsü Yönetim Kurulu üyesidir.

    Uluslararası:

    l2014-2016 yılları arasında üç yıl boyunda ABD de yapılan en büyük bio teknoloji fuarlarındaİzmir ve ülkemizi temsil etmiştir.

    lİzmir EXPO süreçlerinde uluslararası tanıtım toplantılarında aktif rol almıştır.

    l2011-2014 yılları arasında AB adına AB Sağlık Gıda Strateji Grup Başkanlığı yapmıştır.

    Halen yürüttüğü bazı görevler:

    lEuropean Strategy Forum of Research Infrastructures (ESFRI) Türkiye Delegesi,

    lESFRI Sağlık Gıda Çalışma Grubu Üyesi,

    lEuropean University Association Council of Doctoral Education (EUA-CDE) Yönetim KuruluÜyesi,

    lISSTA (International Sleep Science & Technology Association) R&D Alt Çalışma grububaşkanlığı 2013-2016 yılları arasında yaptıktan sonra 2016 itibari ile ISSTA Başkan Yardımcısı,

    lAsian Sleep Research Society (ASRS) Başkan Yardımcısı,

    lAB Bölgesel Araştırma Altyapıları Çalışma Grubu Üyesi,

    lKanada, Multidisciplinary Assessment Committee for the Canada Foundation for Innovationüyesi,

    lINNOBRAIN (AB) network üyesi

    lInternational Sleep and Biological Rhythms Dergisi Yardımcı Editörüdür.

    Özgören, pek çok ulusal ve uluslararası toplantı ve organizasyonu gerçekleştirilmesineöncülük yapmıştır. G20/T20 Kurulu üyesi olarak İzmir zirvesi organizasyonu ve WorldBankİzmir İnovasyon Odaklı kongresi gibi bazı küresel ölçekli toplantılar örnek olarak verilebilir.Türk-Japon Uyku Çalışma Grubunu kurup Türk-Japon Forumlarını Türkiye ve Japonya'dadört kez düzenlemiştir.

    KATEGORİ BİLGİSİ:

    Strateji

    ÜCRET ve PDU BİLGİSİ:

    Katılım ücreti : Etkinliğimiz ücretsiz olarak düzenlenecektir.

    PMI sertifika sahipleri için etkinlik 2 PDU değerindedir.

    LOKASYON BİLGİSİ:

    Yer: Dokuz Eylül Üniversitesi İnciraltı Sağlık Yerleşkesi

    DEPARK Zeytin Binası VIP salonu

    Mithatpaşa Cd. No: 56-20 Balçova İzmir

    ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME:

    Katılımcı sayısı 36 ile sınırlıdır.

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Dokuz Eylül Üniversitesi Ege Üniversitesi Türkiye Eylül Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title