Haberler

Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa Anıldı

Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa, 114. ölüm yıl dönümünde Tokat’ta düzenlenen törenle anıldı.

Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa, 114. ölüm yıl dönümünde Tokat'ta düzenlenen törenle anıldı.

Gazi Osman Paşa Anıtı önünde düzenlenen törene; Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, 48. Piyade Alay Komutanı Albay Ünal Çaycı, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ile askeri ve mülki erkanın yanı sıra öğrenciler katıldı. Gazi Osman Paşa Anıtı önüne çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Törende konuşma yapan Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa'yı gençlere, yeni nesile tanıtmaya çalıştıklarını belirterek, "Bu amaçla, Gazi Osman Paşa'yı anlatan çizgi roman hazırladık, çok yakında da Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa'nın müzesi açılacak" dedi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Başkan Eroğlu ise milletlerin tarihe yön veren kahramanları sayesinde nefes alıp ayakta durduğunu söyledi. Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa'nın, doğumundan ölümüne kadar yaptığı işlerle, gösterdiği kahramanlıklarla; adeta ahlakın, adaletin, mütevazılığın, cömertliğin, merhametin, şecaatin ve şahsiyetin timsali olmuş eşsiz bir kahraman olduğunu ifade eden Eroğlu, "Onun gibi güzide bir kahramanın doğduğu şehirde başkanlık yapma lütfunu Allah bana bahşettiği için ne kadar şükretsem azdır. İnanın, aklım beynim, ruhum, kalbim onun doğduğu şehre hizmet etme heyecanıyla çırpınıyor. İnşallah bu arzumu, hep birlikte gerçekleştireceğiz. Gazi Osman Paşa'nın ruhaniyetinin huzurlu olması için, her karış toprağı şehit kanıyla yoğrulmuş, bu kutsal vatan toprağına, ölesiye hizmet etmek için kendimle yarışacağım. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Başkan Eroğlu, Gazi Osman Paşa gibi ölümüz bir kahramanın adını taşıyan okullara, yollara, caddelere ve burada yaşan insanlara hizmet götürmenin kendisi için şeref olduğunu ifade ederek, "Bana verilen bu kutsal emaneti, milletimizin yüzünü ağartan Gazi Osman Paşa'nın şehrini daha güzelleştirmek, halkına daha çok hizmet etmek için, belediyemizin ve ülkemizin bize vereceği bütün imkanları seferber edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Asırlardır örselenen bir milletin ruhu; Plevne'de onun cesareti, onun zekası ve kahramanlığı sayesinde yeniden ayağa kalkmıştır. Bu yüce millete hizmet yolunda yapacağımız her türlü mücadelelerde sembolümüz daima Plevne'de doğan 'Milli Ruh' olacaktır. Bir kez daha hatırlatmak isterim ki: En kötü günlerde, felaketlerin üzerimize mahşer atlıları gibi çöreklendiği günlerde bile; Plevne Savaşı'nı ve Gazi Osman Paşa'yı asla unutmayacağız. Biz de unutmayacağız, siz de unutmayacaksınız, çocuklarımız da, torunlarımız da unutmayacak" şeklinde konuştu.

Başkan Eroğlu'nun konuşmasının ardından Gazi Osman Paşa Lisesi öğrencisi Gökrem Yüksel tarafından Tuna isimli şiir okundu. Jandarma Yüzbaşı Neşet Büyüker Gazi Osman Paşa'nın askeri kişiliği ile ilgili yaptığı konuşmasının ardından anma programı Gazi Osman Paşa Lisesi öğrencisi Zeycan Gildan'ın okuduğu Hey Tuna Tuna isimli şiirle son buldu. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Taşkesen Eyüp Eroğlu Tuna Tuna Tokat Politika Güncel Haberler

title