Haberler

Plato Myo'da Mezuniyet Coşkusu Yaşandı

Güncelleme:

Mesleki yüksekokul eğitimi alanında Türkiye'de lider konumda yer alan Plato Meslek Yüksekokulu, 18 Haziran Cumartesi günü düzenlenen törenle 6. mezunlarını verdi.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen mezuniyet programına, Plato MYO Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Tolga Yazıcı, Plato MYO Müdürü Prof. Dr. Metin Hülagü, Mütevelli Heyet üyeleri, Olgunlaşma Enstitüsü Müdürleri, Emekli Büyükelçi, İdari ve Akademik personelin yanı sıra; çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende açılış konuşması gerçekleştiren Dr. Tolga Yazıcı, "Ülkemizin en büyük eğitim sorununun meslek eğitimi konusunda olduğunun bilinciyle hareket ettik ve sizleri mesleki eğitim alanında yeni bilgilerle donattık. Okulumuzdan bir meslek erbabı olarak mezun oluyorsunuz. Bu sahip olabileceğiniz en kıymetli niteliklerden biri. Sizleri meslek sahibi bir birey olarak görüyor ve tebrik ediyorum. Plato Meslek Yüksekokulu, 2009 yılında 4 program ve 42 öğrenci ile çıktığı yolda 39 program, 4000'in üzerinde öğrenci ve 5000'e yakın mezunu ile en büyük vakıf meslek yüksekokulu oldu. Okulumuz, 'Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü' ile yaptığı protokol kapsamında 13 ilde eğitim ve öğretim hizmeti vererek, Türkiye'nin en yaygın yükseköğrenim kurumu olmasının yanı sıra oluşturduğu karma eğitim modeli ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmiştir. Başta 'Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü' ve 'Olgunlaşma Enstitüleri' yöneticileri olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım. Hep birlikte çalışıp mesleki eğitimdeki yenilikçiliğimizi, öncülüğümüzü, liderliğimizi, daha da büyüyerek devam ettireceğiz.

Tolga Yazıcı, konuşmasının ardından; okul birincisi Medya ve İletişim Programı mezunu Ahsen Avat'a ödülünü takdim etti. Okul ikincisi Çocuk Gelişimi programı mezunu Pelin Karadeniz'e, Mütevelli Heyeti Üyesi Ayhan Sürek ödülünü verirken; okul üçüncüsü ilk ve Acil Yardım Programı Mezunu Özlem Yıldız ise Mütevelli Heyeti Üyesi Tanay Evliya'dan ödülünü aldı. Mezuniyet töreni, toplu kep fırlatma ve hatıra fotoğraflarıyla son buldu.

Medya, Tasarım, Teknoloji, İletişim ve Sağlık alanlarında 2009 yılından bu yana toplam 25 bölümde 28 programla eğitim veren Plato Meslek Yüksekokulu; 2016-17 eğitim yılında 47 programda, birinci öğretim, ikinci öğretim ve ingilizce eğitim imkanı sunmaya hazırlanıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Metin Hülagü Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title