Haberler

Plan Bütçe'deki 'Torba'ya Erteleme (2/son): Hdp'li Hasip Kaplan "Ankara'ya Angarya...

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Partili üyelerin toplantı saatinde gelmemeleri üzerine bugün yapmayı planladığı görüşmeleri gerçekleştiremedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Partili üyelerin toplantı saatinde gelmemeleri üzerine bugün yapmayı planladığı görüşmeleri gerçekleştiremedi.

Saat 11'de toplanması gereken Plan ve Bütçe Komisyonu, üçte bir çoğunluğu bulamayınca muhalefet partileri itiraz etti. AK Partili üyeler toplantıya bir saat geç kaldı, muhalefet de tartışma başlattı.

Soma'da meydana gelen maden kazasının ardından yeraltı çalışanları ve kazada ölen 301 işçi yakınına yönelik hazırlanan 61 maddelik tasarıya yeni maddeler eklenince söz konusu tasarı 120 maddeye çıktı. Muhalefet Soma Tasarısına eklenen ve çeşitli kanunlarda değişiklik öngören bazı maddelere itiraz ediyor. Muhalefetin itirazları üzerine komisyon çalışmaları yavaş gidince, iktidar partisi hafta sonu da çalışma kararı aldı. Ancak komisyonun bugünkü toplantısına muhalefete mensup milletvekilleri toplantı saatinde hazır bulunurken, iktidara mensup milletvekilleri toplantıya saatinde gelmedi. Bunun üzerine HDP'li Hasip Kaplan tartışma başlattı.

-"ANKARA'DA ANGARYA UYGULUYORSUNUZ"-

Kaplan, bugün partilerinin kongreleri olduğunu bu toplantının ertelenmesi için öneri getirdiklerini ancak ciddiye alınmadıklarını söyledi. Hasip Kaplan şöyle dedi, "Komisyonda kimse yok. Böyle gayri ciddilik olmaz. Bizim kongremiz var dedik. Kimse nezaket göstermedi. Haksızlık yapıyorsunuz. CHP'ni MHP'nin toplantıları olunca nezaket gösteriyorsunuz. İktidar partisinden 6 vekil var. Bakan gelmiş muhalefet gelmiş ama iktidarda kimse yok. Ankara'da angarya uyguluyorsunuz."

Bu arada CHP, MHP ve HDP'li milletvekilleri, toplantının İçtüzük gereği toplanamayacağına ilişkin tutanak tuttular.

Bunun üzerine Plan Bütçe Komisyonu Başkanvekili AK Partili Sadi Bilgiç toplantıyı açtı. HDP'li Hasip Kaplan ile Adil Zozani yoklama istedi ancak üçte bir çoğunluk olmayınca birleşim açılamadı. Bunun üzerine 10 dakika ara veren Bilgiç, AK Partili milletvekillerini telefonla arayarak toplantıya çağırdı. AK Partili milletvekilleri ancak bir saat sonra gelince, bu kez birleşimi Komisyon Başkanı Recai Berber açtı. Muhalefet partileri ise İçtüzük'ün ilgili maddelerini gerekçe göstererek bu toplantının yapılamayacağını dile getirdiler. Hasip Kaplan komisyon toplantısının yapılamayacağı konusunda tartışma başlatınca CHP ve MHP'de destek verdi.

Kaplan, "Hangi toplantıyı açıyorsunuz, açamazsınız. Keyfi toplantı yapamazsınız. İçtüzük kurallarını hiçe sayamazsınız. Bu toplantının da yasal dayanağı yok. Bu toplantı olursa korsan olur. Buna müsaade etmeyiz" diye konuştu.

Bunun üzerine, Sadi Bilgiç AK Parti Grup Yönetimini aradı. Gruptan gelen talimat doğrultusunda, HDP'nin bugün ve yarın yapılacak Kongreleri gerekçe gösterilerek, komisyon toplantısının Pazartesi gününe ertelenmesine karar verildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Halkların Demokratik Partisi Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title