Haberler

    Plak Satışları 1996'dan Beri İlk Kez Rekor Kırdı

    Yaşadığımız bu dijital çağda 1996'dan beri gerçekleşmemiş bir şey oldu, İngiltere'de plak satışları 1 milyon adet ile rekor kırdı.

    Yaşadığımız bu dijital çağda 1996'dan beri gerçekleşmemiş bir şey oldu, İngiltere'de plak satışları 1 milyon adet ile rekor kırdı.

    Her hafta müzik sektörünün teknoloji ile içiçe geçmesinin sonuçlarını açıkça ifade eden haberlerle karşılaşıyoruz. YouTube'un müzik servisi başlatmasından, Justin Timberlake'in sıkıştırılmış müzik teknolojisine yaptığı yatırıma kadar. Ama arada bir öyle bir şey çıkıyor ki, hangi devirde yaşadığımızı şaşırıyoruz.

    İngiltere'nin müzik kültürüne yakınlığı ve katkıları çok bariz. Dünyanın en başarılı müzik gruplarından ve sanatçılarından ciddi bir miktarının İngiltere'den çıkmış olması bunu gösteriyor. Ama plak satışlarının buralara kadar geleceğini hiç tahmin etmezdik. Üç yıl önce sadece 3 milyon Sterlin büyüklüğünde olan plak pazarı, şimdi 20 milyon Sterlin'e yükselmiş durumda.

    İngiliz müzik sektörünün nabzını tutan "Official Charts Company", geçen haftaki satışlar ile 2014'de tam 1 milyon adet plak satıldığını belirtti. Ayrıca Pink Floyd'un The Endless River albümünün plak versiyonu, 6,000 adet ile 1997'den beri en hızlı satılan albüm olmuş.

    Dijital müziğin norm haline geldiği 2010'lu yıllarda, plakların bu kadar çok satması herkesi şaşırtıyor. Yine de plak satışları, dijital müzik satışları ile karşılaştırılınca çok düşük seviyelerde. Mesela popüler grup One Direction'ın şarkıları, stream müzik servisi Spotify'da toplam 1 milyar kere dinlenmiş.

    BBC'nin konu ile ilgili yaptığı programdaki söyleşilerde, uzmanlar plak satın alan kitleyi ikiye ayırıyorlar: Bir grup plaklarla büyümüş ve daha yaşı yüksek müzik sevenler. Diğer kesim ise plakalrın 'cool' olduğuna inanan ve 'hipster' diye kategorize edilen bir gençlik akımını temsil edenler. Yine de ne kadar satarsa satsın, kimse plakların dijital müziği tehdit edebilecek bir noktaya geleceğine inanmıyor.

    The post Plak Satışları 1996'dan Beri İlk Kez Rekor Kırdı appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title