Haberler

Plajdaki barakaların yıkımında gerginlik -

Erzin ilçesinde, Burnaz halk plajındaki barakaların yıkım kararını uygulamak için gelen Erzin Belediyesi ekipleri ile yolu kapatan baraka sahipleri arasındaki gerginlik jandarmanın araya girmesi sonucu önlendi.

Erzin ilçesinde, Burnaz halk plajındaki barakaların yıkım kararını uygulamak için gelen Erzin Belediyesi ekipleri ile yolu kapatan baraka sahipleri arasındaki gerginlik jandarmanın araya girmesi sonucu önlendi.

Erzin Belediyesi ekiplerinin, baraka olarak tabir edilen ruhsatsız evleri yıkma girişimine 150 kadar baraka sahibi yolu kapatarak engel oldu. Belediye görevlileriyle vatandaşlar arasında başlayan tartışmanın büyümesi üzerine bölgeye gelen jandarma duruma müdahale etti.

Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ve zırhlı araçlarla olay yerine gelen jandarma ekipleri baraka sahipleri ile belediye personeli arasına girerek, arbede yaşanmasını engelledi.

Burnaz Plajı Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Kaplan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıkım kararından haberleri olmadığını ve baraka sahiplerine bu yönde bir tebligat yapılmadığını öne sürdü.

Barakaların 2010 yılında mahkeme kararıyla yıkılmasına karar verildiğini ancak baraka sahiplerinin Danıştay'a başvurması üzerine yürütmenin durdurulması kararı alındığını iddia eden Yılmaz, Erzin Belediyesinin, hazine arazisi olan burnaz halk plajındaki 400 barakanın yıkım kararının hukuki olmadığını savundu.

Belediyeye ait iş makinelerinin 7 yıl önce yapılan barakaları yıkmasına müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Yılmaz, tüm hukuki yollardan haklarını arayacaklarını ifade etti.

Erzin Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Canatar da barakaların, yasada belirtilen kıyı kenar çizgisi içerisine yapıldığı için yıkım kararının alındığını belirtti.

Bu arada, baraka sahipleri arasından 7 kişi yıkım kararının durdurmak amacıyla Erzin Kaymakamı İskender Yöndem'in makamına gitti. Kaymakam Yöndem, heyete yıkım kararının iki hafta süreyle ertelendiğini söylemesi üzerine Burnaz Halk plajı yolunu kapatan grup olay çıkarmadan dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Erzin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title