Haberler

Plajda, Oturarak Voleybol Oynadılar

Oturarak voleybola dikkati çekmek isteyen sporcular, Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Kumburnu Plajı'nda gösteri maçı yaptı.

Oturarak voleybola dikkati çekmek isteyen sporcular, Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Kumburnu Plajı'nda gösteri maçı yaptı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) tarafından organize edilen Oturarak Voleybol 1. Ligi 2. etap müsabakaları için ilçede bulunan sporcular, Türkiye Oturarak Voleybol Milli Takımlar Başantrenörü Yusuf Kenan Kök önderliğinde Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Kumburnu Plajı'na geldi. Plajda oluşturulan sahada yaklaşık bir saat maç yapan oyunculardan bazıları, daha sonra denize girdi.

Gazetecilere açıklama yapan Kök, daha önce Karabük'te 80 metre yükseklikte yaptıkları farkındalık etkinliğini Fethiye'de de devam ettiklerini söyledi.

Dünyada plaj voleybolunun rağbet gördüğünü, Türkiye'nin de şartlarının buna çok uygun olduğunu ifade eden Kök, "Salonda başlattığımız aktiviteyi burada devam ettirip Türkiye'de oturarak plaj voleybolunu başlatmak istiyoruz. Dünyada da çok iyi yere geleceğimizi düşünüyorum." diye konuştu.

Kök, sporcuların kumda voleybol oynamaktan memnun olduklarını ve çok eğlendiklerini ifade etti.

TBESF Başkanı Arif Ümit Uztürk'ün kendilerine, "Oturarak voleybolu bütün mekanlarda oynayın. Bunu 12 ay boyunca yapın ki evinde ve sokaktaki insanlar spor yapsın." dediğini belirten Yusuf Kenan Kök, şunları kaydetti:

"Öncelikli hedefimiz spor. Bu nedenle biz oturarak voleybolun bütün zeminlerde oynanması taraftarıyız. Oturarak Voleybol Ligi'nde ikinci yılımız. Geçen yıl 100 sporcuyla başladığımız oturarak voleybolda şu anda 280 sporcuya ulaştık. Bu da insanların bu branşlara ihtiyacı olduğunu gösteriyor."

"Artık engelliler dört duvar arasında kalmaktan vazgeçsinler"

Bedensel engelli sporcu Hamza Özkaraca ise sportif etkinliklerin kendi engelini aşmalarını sağladığını dile getirdi.

Daha iyi hareket edememelerine rağmen başkaları gibi plajda da oynayabildiklerini kanıtladıklarını vurgulayan Özkaraca, "Plaj voleybolunun da yaygınlaşmasını isterim. Artık engelliler dört duvar arasında kalmaktan vazgeçsinler. Herkes çıkıp oynasın, sportif etkinliklere katılsın. Plaj voleybolunun da yaygınlaşmasını çok isterim." diye konuştu.

14 yaşındaki Beyza Çanta da voleybolu sevdiğini ve plajda voleybol oynamanın çok güzel olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Yusuf Kenan Türkiye Fethiye Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title