Haberler

Plaj Voleybolu

Plaj voleybolunda 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Elemeleri 3. tur H Grubu karşılaşmaları tamamlanırken, erkeklerde birinci olan Türkiye, final etabına kaldı.

Plaj voleybolunda 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Elemeleri 3. tur H Grubu karşılaşmaları tamamlanırken, erkeklerde birinci olan Türkiye, final etabına kaldı.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen organizasyon, erkeklerde Türkiye, Letonya, İngiltere ve Hırvatistan, bayanlarda ise Türkiye, İsviçre Polonya ve Belçika 'nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Maçlar sonunda erkeklerde Türkiye birinci, Letonya ikinci, İngiltere ise üçüncü olurken, bayanlarda ilk sırayı İsviçre, ikinci sırayı Polonya, üçüncü sırayı da Belçika elde etti. Türkiye bayanlarda grubunu son sırada tamamladı.

Organizasyonu birinci bitiren ülkeler direkt olarak final etabına kalırken, ikinci ve üçüncü sırada yer bulan ülkeler ise 4. eleme turunda yer alma hakkı kazandı.

Türkiye Voleybol Federasyonu Plaj Voleybolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çakmak, erkeklerde final etabına kalmalarından dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını aktararak, "Olimpiyat hedefimizin Avrupa elemesi üçüncü ayağını büyük bir başarı ile geçtik. Erkeklerde olimpiyat üçüncüsü Letonya'yı yenerek direkt final etabına gitme hakkı kazandık. Kızlarımız da çok güzel mücadele sergiledi ancak tecrübesizliğimizin kurbanı olduk" değerlendirmesinde bulundu,

"Çocuklar gerçekten muhteşem mücadele ettiler. Onların yüreğine, cesaretine ve fedakarlıklarına teşekkür borçluyum" ifadelerini kullanan Çakmak, "Önümüzdeki sene oynanacak final etabından da yüzümüzün akıyla çıkıp, Rio Olimpiyat Oyunları'na gideceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Letonya Fethiye Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title