Haberler

PKK Yanlıları, Barzani'nin Muhabirine Saldırdı

Güncelleme:

Kuzey Irak'ın başkenti Erbil'deki BM ofisi önünde yapılan gösteride PKK yanlıları, canlı yayın yapan Rudaw muhabirine saldırdı.

"Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması ve Türkiye'nin askeri operasyonlarının son bulması" talebiyle bu sabah Erbil'deki Birleşmiş Milletler Bürosu önünde toplanan PKK yanlıları, Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw habercilerine saldırdı.

GÜVENLİK BARİYERİNİ AŞTILAR, BARZANİ'NİN MUHABİRİNE SALDIRDILAR

Güvenlik güçlerinin kurduğu bariyeri aşmayı başaran PKK'lı protestocular, o sırada canlı yayın yapan kadın muhabir ile kameramana saldırdı.

RUDAW'DAN AÇIKLAMA: ŞİDDETLE KINIYORUZ

Irak Kürt Bölgesinde faaliyet gösteren ve Mesut Barzani'nin liderliğindeki KDP'ye yakınlığı ile bilinen Rudaw medya grubu, "PKK destekçileri Erbil'de ekibimize saldırdı. Saldırıyı şiddetle kınıyoruz" açıklamasında bulundu.

"TEHDİT DE ALIYORUZ"

Gösteriyi izleyen bir muhabir ve kameramanın saldırı sonucundan yaralandığını aktaran Rudaw üyeleri "PKK destekçilerinden tehditler aldıklarını" da duyurdu.

Protestocuların, bazı polisleri yaraladığını da belirten Rudaw, saldırılardan protesto eyleminin düzenleyicilerini sorumlu tuttu. Rudaw, "PKK'yı kontrol ettikleri bölgelerde Rudaw muhabirlerine uyguladıkları kısıtlamalara son vermeye çağırıyoruz" dedi.

Rudaw "basın özgürlüğünü baskılamak, demokrasi ve Kürt özgürlüğü harekatının ilkelerine aykırı" ifadelerini de kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Mesut Barzani İmralı Erbil Irak Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (105)

siirtli:

türk devletinin tek derdi Kürdleri birbirine düşürüp sonrada bunları kendisine bağlamaktır türk devletine diyoruzki türkiyedeki en az 20 milyon nufusu olan Kürdlere ne haklar verdinizde , diğer Kürdleri kendinize mal yapıyorsunuz ?

15
70
yanıtYanıtla
siirtli:

ATİK dilimi konuşamıyorum batıda Kürdçe konuştum diye geçen sene canımdan oluyordum

yanıt3
yanıt4
Afyonlu:

Yalan söyleme herkes istediği dili istediği yerde rahatça konuşabiliyor. Onlar eskide kaldı. 50 yıl öncesi yalanları atma.

yanıt2
yanıt1
Norşinli kürtMobil-IOS:

Pkk nın ermeni olduğunu bütün dünya biliyor. Bizim bazı salaklar tek kabul etmiyor

58
17
yanıtYanıtla
maşaların her zaman ki hali:

hadi lan yandan pkknın çogu fistanlı kekolardır

yanıt10
yanıt7
kahrolpkk:

pkk etekli keko-kürt örgütüdür salak

yanıt21
yanıt6
diyarbakırMobil-ANDROID:

arkadaşlar pkk barzaniden kopmadır ikiside kürttür ama eski tarihte ayrılmıştırlar unutmayalım ki pkk müslüman deyildir..

54
16
yanıtYanıtla
Diyarbakırlı amed:

Aynen doğrudur toprağım..

yanıt6
yanıt1
Zazay21Mobil-IOS:

Satılık barzanı

15
46
yanıtYanıtla
servet demir:

muhabire falan saldırma yok. atıyosunuz . işiniz gücünüz hep kotulemek kürtleri

32
21
yanıtYanıtla
Tüm 105 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title