Haberler

PKK Yandaşlarının 6-7 Ekim'deki Şiddeti Kamerada

DİYARBAKIR/BATMAN/ HDP Merkez Yürütme Kurulunun çağrısı üzerine, 6-7 Ekim 2014'te Ayn el Arap (Kobani) bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilere ilişkin Diyarbakır, Batman ve Siirt'te yeni görüntü ve fotoğraflar bulundu.

AA muhabirlerinin ulaştığı görüntülerde, terör örgütü PKK/PYD yandaşlarının Ayn el Arap'ı bahane ederek 3 ilde gerçekleştirdiği şiddet olaylarının yanı sıra yakılıp yıkılan kamu binaları, bankalar ve iş yerleri yer alıyor.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde toplanan terör örgütü yandaşları, yol ortasında lastik yakıyor ve olaya müdahale için gelen zırhlı araç ve polislere taş, sopa ve molotofkokteyliyle saldırıyor.

Silvan Belediyesinin kepçesiyle bankayı yıkıyorlar

Kamera kayıtlarında, örgüt sempatizanlarının Silvan Belediyesine ait kepçeyi kullanarak bir bankayı yıkmaya çalışması ve durdurdukları bir tırı ateşe vererek sürücüye linç girişiminde bulunması görülüyor.

Terör örgütü yandaşlarının ambulansın geçişine izin vermemesinin yansıdığı görüntülerde, maskeli bir göstericinin binanın önünde bekleyen vatandaşa sopayla vurması ve güvenlik güçlerinin araçlarına molotofkokteyli atması da yer alıyor.

Örgüt sempatizanlarının, Diyarbakır Caddesi'nde gasbettikleri araç lastiklerini yol ortasında ateşe vermesi ve bir alışveriş merkezini yağmalaması da görüntülerde dikkati çekiyor.

Batman

Batman'da da terör örgütü mensuplarının gerçekleştirdiği gösterilerde ortaya çıkan yeni görüntüler, olayların boyutlarını bir kez daha ortaya koyuyor.

Güvenlik kameralarınca kaydedilen görüntülere göre, Bozoğulları Kavşağı Turgut Özal Bulvarı'nda toplanan ve polis araçlarına taşlı saldırıda bulunan göstericiler, tazyikli suyla kalabalığı dağıtmaya çalışan Toplumsal Müdahale Aracı'na (TOMA) molotofkokteyli atıyor. TOMA, alevler içinde alandan uzaklaşıyor.

Kentin ana arterlerini, barikatlar kurarak ulaşıma kapatan terör örgütü PKK yandaşları, Reno Kavşağı'nda zırhlı polis araçlarına taşla saldırıp PTT'ye ait kargo aracını yol ortasında devirerek ateşe veriyor.

Silahlarla sağa sola ateş ediyorlar

Aynı gün içinde devam eden izinsiz gösterilerde, kameraların görüş açısına yansıyan başka bir görüntüde, maskeli göstericilerin ellerindeki silahlarla sağa sola ateş açtıkları tespit ediliyor.

Kayıtlara göre, güvenlik kamerasını taşlayan maskeli göstericilerinden biri, direğe tırmanarak kameranın görüş açısını değiştirmeye çalışıyor.

Valiliğe doğru ilerleyen terör örgütü yandaşları, yol ortasına çöp konteynerlerini taşıyarak araçların geçişini engelliyor, güvenlik kamerasının bulunduğu direği araç lastiği yakarak ateşe veriyor.

Olayların sona erdiği 8 Ekim'de de terör yandaşlarının kente verdiği zarar gün ışığına çıkıyor. Yakılan banka ve ATM'ler, camları kırılan ve kurşunlanan iş yerleri, alışveriş merkezi ve PTT binası, yakılan araçların çekiciyle kaldırılarak yolun trafiğe açılması kameralarca kayıt altına alınıyor.

Çay tepsisinde taş

Görüntülerde, çağrı üzerine dönemin DBP Batman İl Başkanı Serdar Atalay'ın, Atatürk Parkı önünde toplanan terör örgütü yandaşlarına yönelik açıklama yaptığı, açıklamanın ardından göstericilerin Turgut Özal Bulvarı'ndaki onlarca iş yerini talan ettiği, yol ortasındaki araçları ateşe verdiği, bazı bankaları yağmaladığı ve HÜDA PAR il binasına saldırdığı görülüyor.

Kayıtlarda, HÜDA PAR il binasının saldırıya uğradığı sırada bazı kadınların binayı taşlayan terör örgütü yandaşlarına çay tepsisiyle taş taşıması dikkati çekiyor.

Atatürk Parkı'ndan Batman Belediyesine doğru yürüyüşe geçen terör örgütü yandaşlarının güzergahtaki Türk Telekom binası, bazı bankalar ile ATM'leri yakması ortaya çıkan görüntüler arasında yer alıyor.

İçinde hasta olmasına aldırış etmeyen göstericilerin, Körük Caddesi'nde seyir halindeki ambulansı durdurup ardından taşladığı da ortaya çıkan görüntüler arasında bulunuyor.

Göstericilerin, Turgut Özal Bulvarı'ndaki iş yerleri ve park halindeki araçları ateşe verdikleri ve birçok market ve iş yerini talan etmesi de güvenlik kameralarına yansıyor.

Ayrıca bir bankaya giren terör örgütü yandaşlarının içeriden çıkardıkları paraları göstericilerin üzerine saçtığı anlar da görüntüler arasında yer alıyor.

İl Emniyet Müdürlüğünce 6-7 Ekim olaylarına ilişkin hazırlanan rapora göre, saldırılarda bir kişi hayatını kaybetti, 56 kişi yaralandı.

Kentte güvenlik güçlerince gözaltına alınan 105 kişiden 32'si tutuklandı. Olaylarda, 6 kamu binası, 15 özel banka ve ATM, 2 siyasi parti binası, 62 resmi ve özel araç, 91 iş yeri ve 5 evde hasar meydana geldi.

Güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonlarda, 3 av tüfeği, 10 molotofkokteyli, 2 sapan, bir yasak yayın ele geçirildi. Kentte zararın 4 milyon 828 bin 623 lira olduğu tespit edildi.

Siirt

Siirt'in Kurtalan ilçesinde de 3 kişinin hayatını kaybettiği, 11 kişinin yaralandığı ve 25 evin yakıldığı şiddet olaylarında o güne ilişkin yeni fotoğraflar ortaya çıktı.

İlçede 4 gün süren ve AK Parti'li Kurtalan Belediyesine ait 20 araç ile çok sayıda iş yeri ve 25 evin yakıldığı olaylara ilişkin fotoğraflarda, kullanılamaz hale getirilen evler yer alıyor.

Göstericiler tarafından ateşe verilen evlerde, yakılan Kur'an-ı Kerim'ler de bulunuyor.

Evlerin iç ve dış görüntüleri, o günlerde neler yaşandığını tüm gerçekliğiyle gözler önüne seriyor.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Batman Siirt PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title