Haberler

PKK'ya Verilecek Keskin Nişancı Tüfekleri Tartışma Yarattı

Güncelleme:

IŞİD ile savaşan PKK'ya verilmesi gündeme gelen keskin nişancı tüfekleri M82'ler hedefindeki insanı parçalayabilecek kadar güçlü olarak biliniyor.

Kürt yönetimine bağlı peşmerge, IŞİD’le mücadelede için ABD ve Avrupa ülkelerinden ağır silah alacak. Keskin nişancı tüfeklerininse PKK'ya verilmesi de gündemde.

AĞIR SİLAHLARA İHTİYAÇ VAR

Kürdistan Bölgesel Yönetimi, Erbil’i tehdit eden IŞİD militanlarına karşı kullanılmak üzere Batılı ülkelerden ağır silahlar almak istiyor. Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Halgord Hikmet, ABD ’nin şu ana kadar hafif silah yardımı yaptığını, IŞİD’i yenmek için ağır silahlara da ihtiyaç duyduklarını söyledi.

FRANSA VE ALMANYA'DA HAREKETE GEÇTİ

Hikmet, ABD ve AB ülkeleriyle anlaşma yapacaklarını sözlerine ekledi. Bu arada ABD ve İngiltere’nin ardından Fransa ile Almanya da peşmerge güçlerine silah yardımı yapacaklarını açıkladı.

KESKİN NİŞANCI TÜFEK TARTIŞMASI

Vatan Gazetesi ise ilginç bir iddiayı gündeme getirdi. Buna göre ABD’nin peşmergelere yaptığı silah yardımı içindeki keskin nişancı tüfekleri M82’lerin, keskin nişancılıkta daha iyi oldukları için PKK’lılara verilmesi gündemde.

HEDEFTEKİ İNSANI PARÇALAYABİLİYOR

M82’ler, 50 kalibrelik mermi atıyor. 1800 ila 2 bin metre menzile sahip. Silah, hafif zırhlı araçları delebilecek güçte tasarlandığı için hedefindeki insanı parçalayabilecek kadar güçlü olarak biliniyor. Türk Ordusu'nda da kullanılan silahların terör örgütü PKK'nın eline geçmesi ve kullanım kabiliyeti kazanılması halinde Türkiye için güvenlik açısından büyük risk meydana getireceği ifade ediliyor

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Erbil Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500

Yorumlar (334)

İSİMSİZ:

Ben Türk oğlu Türk''üm.Şimdi evet şehitlerimiz oldu.Ama bunlar tek taraflı olmadı arkadaşlar.Onlar çok mu istiyor TSK ile çatışmak? Bence artık PKK ve TSK arasında kesin barış sağlanıp zalimlere karşı birlikte mücadele verilmeli.İki tarafında hataları var arkadaşlar.Milliyetçilik 17. yy''dan kalma birşey.Siz bunu 21. yy''da bir araç olarak görürseniz ben size cahil gözüyle bakarım kusura bakmayın.TÜRK''de KÜRT, KÜRT''de TÜRK o kadar!

52
11
yanıtYanıtla
ASsasasa@hotmail.com:

Bizim kürtlerle bir sorunumuz yok. Ama pkk ile dost kesinlikle olamayız. Asırlardır türklerle birlikte yaşıyorsunuz. Bizi tanımış olmanız lazım. Pkk bir terör örgütüdür. Eğer onlarla birlik olursak ben dulların yetimlerin yüzüne bakamam. Öbür dünyada şehitlerin yüzüne bakamam. Pkk bizim ebedi düşmanımızdır. Çocuklarımada aynı şeyi öğretiyorum. Kürt kardeştir. Pkk kalleştir.

yanıt0
yanıt0
nurettin:

bazı aklı evveller sanki işid denen terör örgütünü türk hükümeti yarattı onlar destekliyor gibi absürt düşmanca siyasi hazımsızlıklarından yorum yazıyorlar ..ne diyeyim o sizin olmayan beyninize...

6
56
yanıtYanıtla
kurdistan:

Bir PKK bin tsk''ye bedeldir

19
43
yanıtYanıtla
...sevgidunyasi08@hotmail.com:

sen öyle san ...

yanıt0
yanıt0
lice21:

PKK nin icinde bir suru Türk var. ve demokratik bagimsiz Turkiye icin savasiyorlar Mehmetcik bizim mehmetcigimiz canimiz cigerimiz..kimse silah sikmaz Vede sikamaz endiseniz olmasin. Enerjimizi baska yerlere harcayalim.guclu bir Türkiye icin helallesecegiz...baska yolu YOK

39
15
yanıtYanıtla
MALATYA SERDARI:

PKK DENİLEN ŞEREFSİZE VERİLEN SİLAHLAR SONUNDA BİZE DÖNER. BIRAKIN IŞİD BAŞLAMIŞKEN BİTİRSİN BU İŞİ KÖKLERİNİ KURUTSUN.

18
30
yanıtYanıtla
ENGİN:

TÜRK ASKERİNİ BÖYLEMİ KORKUTACAKLARMIŞ!!!BİZDE ALIR KAFALARINA GEÇİRİRİZ O M 82 LERİ TIPKI BUNDAN ÖNCE YAPTIĞIMIZ GİBİ?

21
26
yanıtYanıtla
ahmet kayamersin_1989@hotmail.com:

ne oldu oğlum bakıyorum daha şimdiden korkmaya başlamıssın .merak etme seni değil İŞİDİ vuracaklar..ha bu arada unutmadan sıra sanada gelecek ..senin binn askerin bir pkk etmez bunuda bil isterim.

yanıt0
yanıt0
Angaralıhakan00@yahoo.com:

IŞİD Kelleni koltuğunun altına vermezse bize gelirsin yarım kalan işi hallederiz.

yanıt0
yanıt0
Tüm 334 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title