Haberler

PKK'ya Silah Bırakma Çağrısı - Siirt/

PKK'ya silah bırakma çağrısı- Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde vatandaşlar, PKK'ya silah bırakma çağrısının yapıldığı Dolmabahçe'deki görüşmeye ilişkin gelişmeleri gün boyu televizyonların başında heyecanla takip etti- Yıllarca çatışmalar ve gerginlikle anılan bölgede çözüm süreciyle sağlanan huzur ortamının devamını isteyen vatandaşlar PKK'ya silah bırakma çağrısını memnuniyetle karşıladı- İşletmeci Sayan: "Çözüm sürecine güvenerek iş yeri açtım. Beklentimiz çözüm sürecinin ilerlemesi. Bugün yapılan açıklamalar bizi gerçekten çok sevindirdi"- Vatandaşlardan Som: "Silahların bırakılması ve bölge halkının huzura kavuşması çok güzel. Artık kardeşliğin tesis edilmesini istiyoruz.

PKK'ya silah bırakma çağrısı- Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde vatandaşlar, PKK'ya silah bırakma çağrısının yapıldığı Dolmabahçe'deki görüşmeye ilişkin gelişmeleri gün boyu televizyonların başında heyecanla takip etti- Yıllarca çatışmalar ve gerginlikle anılan bölgede çözüm süreciyle sağlanan huzur ortamının devamını isteyen vatandaşlar PKK'ya silah bırakma çağrısını memnuniyetle karşıladı- İşletmeci Sayan: "Çözüm sürecine güvenerek iş yeri açtım. Beklentimiz çözüm sürecinin ilerlemesi. Bugün yapılan açıklamalar bizi gerçekten çok sevindirdi"- Vatandaşlardan Som: "Silahların bırakılması ve bölge halkının huzura kavuşması çok güzel. Artık kardeşliğin tesis edilmesini istiyoruz. Allah bu işe katkı sunanlardan razı olsun" Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde vatandaşlar, PKK'ya silah bırakma çağrısının yapıldığı Dolmabahçe'deki görüşmeye ilişkin gelişmeleri gün boyu televizyonların başında takip etti.Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın HDP grup başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde görüşme yaptığı saatlerde sokaklarda hareketliliğin gözlendiği bölge illerinde vatandaşlar ortak açıklamayı kahvehane, restoran ve iş yerlerinde televizyondan izledi. Yıllarca çatışmalar ve gerginlikle anılan bölgede çözüm süreciyle sağlanan huzur ortamının devamını isteyen vatandaşlar PKK'ya silah bırakma çağrısını heyecanla ve memnuniyetle karşıladı.- Siirtİşletmeci Hüseyin Çiçek, silah bırakma çağrısını olumlu karşıladıklarını ve Türkiye'de artık olayların yaşanmasını istemediklerini söyledi.Çözüm süreci ile bölgenin huzura kavuştuğunu ifade eden Çiçek, "Silahların bırakılması için yapılan açıklama çok iyi oldu. Bu olumlu açıklamaların devam etmesini istiyoruz" diye konuştu.Çiftçi Hasan Kaymaz da çözüm sürecini desteklediklerini barıştan yana olduklarını vurguladı.Çözüm süreci ile çatışmaların durduğunu aktaran Kaymaz, silahların bırakılmasının bölgede huzuru daha da artıracağını belirtti.- Mardin Esnaf Mehmet Deniz, bölgede yaşanan gerginliklerden çok etkilendiklerini anlatarak, bu nedenle çözüm sürecine önem verilmesi gerektiğini dile getirdi.Herkesin geçmişte yanan ateşi söndürmesi için elinden gelen katkıyı sunması gerektiğine işaret eden Deniz, "Artık kan dökülmesin, analar ağlamasın. Bu acıyı yaşayan bilir. İnşallah memleketimize huzur ve barış gelir. Barış güzeldir" dedi.Esnaf Ramazan Ekin de her zaman barışı düşündüklerini, tüm ümitlerinin barış yönünde ilerlediğini anlattı.Mehmet Çelik, bölgenin en çok barışa ve kardeşliğe ihtiyaç duyduğuna dikkati çekerek, farklı kültürleri bünyesinde barındıran Mardin'in barışa rol model olabileceğini aktardı.Kızıltepe'de yaşayan Abdurrahman Umut da açıklamayı barış için bir müjde olarak nitelendirdiklerini belirtti.Barışı isteyen herkese dua ettiklerini ifade eden Umut, barışın bölgede canı gönülden beklendiğini söyledi.Tahir Bilen ise açıklamaları önemli bir adım olarak gördüklerini vurguladı. .

Kaynak: AA / Güncel

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Dolmabahçe Sarayı Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title