Haberler

ABD: Silahsızlanma Çağrısı Memnuniyet Verici

Güncelleme:

ABD, Öcalan tarafından PKK'ya yapılan silah bırakma çağrısını memnuniyetle karşıladığını açıkladı. Sözcü Marie Harf'in Öcalan sorusuna cevap vermemesi dikkat çekti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, geçtiğimiz cumartesi günü HDP'li Sırrı Süreyya Önder tarafından Öcalan'ın PKK'ya yaptığı silah bırakma çağrısını oldukça memnuniyet verici olduğunu belirtti.

"BARIŞ İÇİN ATILAN HER ADIM ÖNEMLİ "

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, günlük basın brifinginde, PKK'ya silah bırakma çağrısı yapılmasına ilişkin soru üzerine, "Biz bu sorunun barışçıl yollarla çözülmesine yönelik her adımı memnuniyetle karşıladık, karşılıyoruz ve tüm tarafları uzun süreli barış için gösterdikleri çabadan ötürü takdir ediyoruz" ifadesini kullandı.

"YAKINDAN İZLEYECEĞİZ"

Konuya ilgili detayların gelecek günlerde ortaya çıkacağını kaydeden Harf, gelişmeleri yakından izleyeceklerini dile getirdi.

"ÖCALAN" SORUSUNA CEVAP VERMEDİ

Harf, "ABD, Öcalan'ı nasıl görüyor? Bu girişimi sağlayacak gücü ve etkinliği var mı" sorusuna ise, "Bu konuda size bir değerlendirme yapmayacağım" diye yanıt verdi.

MUSUL OPERASYONU

Harf, Türk yetkililerin terör örgütü IŞİD'in denetiminde bulunan Irak'ın Musul kentinin geri alınması için Irak güçlerine yardımcı olmak istediklerine ilişkin soruya verdiği yanıtta da, "Açıklamaları görmedim. Elbette Irak güçleri ile, onları eğitmek için, donanımlarını iyileştirmek için çalışıyoruz. Musul operasyonu, operasyon için anlamlı olduğunda Iraklıların zamanlamasında olacak" dedi.

"TÜRKİYE'DEN GELECEK YARDIMA AÇIK MISINIZ?" SORUSU

Harf, "Türkiye'den gelecek bir yardıma kapınız açık mı" sorusunu da, "Bu konudaki açıklamaları görmedim. Görmediğim açıklamalar konusunda da değerlendirme yapmayacağım" diye yanıtladı.

"BİZE RESMİ BİLGİ GELMEDİ"

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Madura'nın, ülkesindeki bazı Amerikalıların gözaltına alındığıyla ilgili açıklamaları da sorulan Harf, "Venezuela hükümetinden iddia edilen gözaltılarla ilgili resmi bir bilgilendirme almadık" cevabını verdi. Harf, Madura'nın açıklamalarının ABD'yi endişelendirdiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Marie Harf Sözcü Musul Irak Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (111)

CANALİST:

BEN KÜRTLERİN İYİ İNSAN OLABİLECEKLERİNİ DÜŞÜNMÜYORUM. . . BİRGÜN BU ÜLKENİN NÜFUS ÇOĞUNLUĞUNU ELDE EDECEKLERİ KESİN. . O GÜNLERİ ALLAH BİZE GÖSTERMESİN. . . . AMA BUNLAR BUKADAR ÇABUK ÜREMEYE DEVAM EDERSE OLACAĞI O. . . MEDENİLEŞME VE MODERN HAYATA UZAK DURUYORLAR. . BİZDEN DAHA FAZLA IRKÇILAR. . HALAY ÇEKİP ZILGIT ATMAKTAN BAŞKA KAÇAKJ YAŞAM ALIŞKANLIK HALE GELŞMİŞ Bİ TOPLUM OLARAK GÖRÜYORUM. . İYİLERİNİ SAYISI AZ. . . . BEN BÜTÜN KÜRTLERE GÜVEN MİYORUM. . . . GELECEĞİMİZ KARANLIK GÖRÜYORUM

12
19
yanıtYanıtla
.m@m.m:

Yanlış düşünüyor sun

yanıt2
yanıt1
KAYGILI BİRİ:

GÖRÜNÜŞTE ÇOOK HAKLISIN KARDEŞ ANCAK ''KİM BİR FİTNE ÇIKARIRSA CEHENNEMDEKİ YERİNİ HAZIRLASIN'' IRKÇILIK İYİ DEĞİL AMA İÇİM ATMASADA BAKALIM RABB İNŞAALLAH İYİYE ÇEVİRİR.

yanıt1
yanıt0
KAYGILI BİRİ:

AMA KUR''ANA YÖNELİRSEK DÜZELİR. FİTNE YAPMAYALIM ALLAHA SIĞINIRIM.

yanıt0
yanıt0
aa:

sen çok mu mediniyedi ve moder olmak hiç kimsede öğrenecek deyiliz atıp tutma öyle aptalca buna kısacası zoruma giden bişley var desene ne lafı başka yerlere çekiyorsun nanalist

yanıt0
yanıt0
OSMANLI:

Hadi ordan siz desteklediniz pkk yı masum rolü yapmayın. dünayada tüm töristlerin başında batı yer alır en büyük terörist israil

24
4
yanıtYanıtla
ittifakm@m.m:

Abd ile Tc ittifak...

yanıt5
yanıt1
kubilay ak:

dünya tarihinin tek partisi AKPARTİ yine dünya''ya ne yazıkki ender gelen büyük lider düşünce adamı sayın başkanım RECEP TAYİP ERDOĞAN ALLAH seni başımızdan eksik etmesin sayın başbakanım AHMET DAVUTOĞLU sen bu ülkeye büyük bir çığır açtın iyiki varsın iyiki bu ülkedesin çok yaşa başbakanım. geçmişte yapılan birçok hata var kürt kardeşlerimizi hep düşman belledik çünkü bu ülke hep kötü niyetli katiller tarafından yönetildi. AKPARTİ öncesi bütün siyasiler kürt kardeşlerimizi pis ey kötü gösterdiler. Ama bundan böyle bütün kürtler kardeşimizdir. Biz türkler ve kürtler dünyanın en akıllı milletiyiz ve kardeşiz bundan sonra dünya bize değil biz dünyaya yön vereceğiz. . . bunun nedenide ortada. . İZMİT''te yaşıyorum ve birsürü kürt arkadaşım var hepside bir birinden değerli.

15
12
yanıtYanıtla
Poyraz:

Belli belli. Ne kadar akıllı olduğun çok belli

yanıt1
yanıt2
Ahmet:

PKK nın gerçekten silah bırakacağını sanacak kadar safmısınız?

12
10
yanıtYanıtla
Tüm 111 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title