Haberler

PKK'ya Silah Bırakma Çağrısı

Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Grubu Üyesi Hüseyin Yayman, PKK'ya silah bırakma çağrısına ilişkin, "Türkiye'de yeni bir dönem, yeni bir tarihin ve beyaz bir sayfanın açıldığının ilan edilmesidir" dedi.

Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Grubu Üyesi Hüseyin Yayman, PKK'ya silah bırakma çağrısına ilişkin, " Türkiye'de yeni bir dönem, yeni bir tarihin ve beyaz bir sayfanın açıldığının ilan edilmesidir" dedi.

Yayman, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde görüşmelerinin ardından yaptıkları ortak açıklamanın, çok önemli olduğunu söyledi.

Uzun zamandır böyle bir açıklama beklendiğini ifade eden Yayman, şöyle devam etti:

" Türkiye'de yeni bir dönem, yeni bir tarihin ve beyaz bir sayfanın açıldığının ilan edilmesidir. Türkiye'de silahlı mücadelenin, silahlı çatışma döneminin bir anlamda şiddetin son bulması bağlamında gerçekten çok çok önemli. Uzun zamandır böyle bir açıklama bekleniyordu. Ben HDP'nin açıklamasını, Kandil'de görüşüldüğü için Kandil tarafından da benimsendiği için bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bazı insanlar, "daha önce de örgüt bu tür açıklamaları yaptı ama mücadeleyi bırakmadı" demişti. Bugünkü bu şartlar diğerlerinden çok daha farklı çok daha olumlu bir noktadayız.

Türkiye'de gerçekten yeni bir dönem başlayacak ve bu anlamda 'yeni bir tarihin eşiğindeyiz' diyebiliriz. Bu, Türkiye'deki çözüm sürecinin kalıcılaşması noktasında çok çok önemli. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı çözüm sürecinin, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından da yine hükümet programına alınması Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın değerlendirmeleri bunlar topyekün bir bütün olarak mütalaa edildiğinde biz çok somut olarak Türkiye'de artık yeni bir umudun, heyecanın oluştuğunu söyleyebiliriz."

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Yayman Akdeniz Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title