Haberler

PKK'ya Militan Kazandırmak İçin Geldiği Konya'da Yakalandı

Konya'da, terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunda yer aldığı iddiasıyla, 20 yaşındaki Erdal K., Bingöl'e gideceği sırada şehirlerarası otobüs terminalinde polis tarafından yakalandı.

Konya'da, terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunda yer aldığı iddiasıyla, 20 yaşındaki Erdal K., Bingöl'e gideceği sırada şehirlerarası otobüs terminalinde polis tarafından yakalandı. Erdal K.'nın, Konya'ya örgütün dağ kadrosuna militan kazandırmak için geldiği öne sürüldü.

Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK'nın Bingöl ve Kobani'deki kamplarında, canlı bomba ve silah eğitimi alan, örgütün güvenlik güçlerine yönelik eylemlerine katıldığı ileri sürülen Erdal K.'nın, Konya'nın Cihanbeyli İlçesi'ne geldiği bilgisine ulaştı. Çalışmasını sürdüren polis K.'nın dün de Bingöl'e dönmek için Cihanbeyli'den otobüsle Konya'ya geldiğini saptadı. Bunun üzerine polis, şehirlerarası otobüs terminalinde önlem aldı. Terminale gelen otobüsten inen Bingöl Karlıova nüfusuna kayıtlı Erdal K., karşısında polisleri görünce, kaçmaya başladı. Zanlı, kısa süren kovalamacanın ardından yakalandı.

CEHENNEM DERESİNDE ÇATIŞIP, KOBANİ'DE EĞİTİM ALMIŞ

Yapılan üst aramasından kurusıkıdan bozma tabanca ile valizinde çok sayıda kıyafet ele geçirildi. erdal K.'nın yakalanmamak içinde üzerine kendi fotoğrafının bulunduğu ağabeyi Serdal K.'ya ait nüfus cüzdanı taşıdığı saptandı. Erdal K.'nın 5 yıl Bingöl'de Cehennem Deresi'ndeki PKK'nın kamplarında eğitim gördüğü ve burada güvenlik güçlerine yönelik eylemlere katıldığı ve çıkan çatışma sırasında da bacağından yaralandığı ileri sürüldü.

'KOBANİ'DE CANLI BOMBA EĞİTİMİ ALMIŞ'

Kaya'nın geçtiğimiz yıl da Suriye'nin Kobani kırsalında canlı bomba eğitimi aldığı iddia edildi. K.'nın kısa bir süre önce Konya'nın Cihanbeyli İlçesi'ne gelerek örgüte militan kazandırmaya çalıştığı, kimliğini gizlemek içinde inşaatlarda çalıştığı ve kazandığı parayla da kendi güvenliği için kuru sıkıdan bozma tabanca satın aldığı ileri sürüldü. Erdal K.'nın ağabeyinin kimliğiyle otobüs bileti aldığı Bingöl'e döndükten sonra da güvenlik güçlerine karşı eylem yapacağı iddia edildi. 'Asker kaçağı' olarak da aranan ve poliste daha önceden 'terör örgütüne üye olma' suçundan kaydı bulunan Erdal K.'nın sorgusu sürüyor.

- Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cihanbeyli Kobani Bingöl Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title