Haberler

PKK'ya Katılacağı Suçlamasıyla Tutuklanan Üniversiteliye 11 Ay Sonra Tahliye

Güncelleme:

Bolu'dan İstanbul'a giderken PKK'nın dağ örgütüne katılmak için örgüt üyeleriyle buluşacağı suçlamasıyla tutuklanan üniversite öğrencisi Şinda Ayazgün, yaklaşık 11 ay sonra tahliye edildi.

Bolu Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri geçen yıl 15 Ekim tarihinde, PKK'nın dağ kadrosuna katılmak için İstanbul'da örgüt üyeleriyle buluşacağı iddiasıyla Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyoloji Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Şinda Ayazgün'ü takibe aldı. Otobüsle İstanbul'a giden Şinda Ayazgün gözaltına alınırken, üzerinden terör örgütüne ait dokümanlar, flash bellek içerisinde örgüte ait görüntü ve fotoğraflar ele geçirildi. Tutuklanan Şinda Ayazgün, Kocaeli F Tipi Cezaevi'ne konuldu.

Hakkında 'terör örgütüne üye olmak ve terör propagandası yapmak' suçlarından dava açılan Şinda Ayazgün, bugün Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıktı. Tercüman eşliğinde Kürtçe savunma yapan Şinda Ayazgün, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, İstanbul'a akrabalarının yanına gittiğini söyledi.

Mahkeme başkanı Türkçe olarak sorulan sorulara Kürtçe olarak cevap vermekte ısrar eden Ayazgün'ü, "Kafa yapmaya gerek yok. Birbirimizle oynamayalım, birbirimizi anlıyoruz" diyerek uyardı. Üzerinde ele geçirilen video görüntüleri ile fotoğrafları internetten indirdiğini ve yasak olduğunu bilmediğini öne süren Ayazgün okulundan geri kaldığını, öğrenci kayıtlarının başladığını, kendisinin daha fazla mağdur edilmemesini istedi.

Mahkeme heyeti, yaklaşık 11 aydır tutuklu bulunan Ayazgün'ün adli kontrol denetimi şartıyla tahliyesine karar verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Terörle Mücadele Şubesi İstanbul Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title