Haberler

PKK'ya Bir Darbe de Dicle'de Vuruldu! Örgütün Bombacısı Öldürüldü

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Dicle ilçesindeki operasyonlarda 4 terörist öldürüldü, çok sayıda silah, mühimmat ve bomba ele geçirilirken, örgütün kaçak yapıları da yerle bir edildi.

Terör örgütü PKK varlığına yönelik operasyonlarını aralıksız sürdüren Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, örgüte bir darbe de Dicle ilçesinde vurdu. 5-7 Kasım tarihleri arasında 22 mahallesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen ilçedeki operasyonun bilançosu açıklandı.

ÖRGÜTÜN BOMBACISI ÖLDÜRÜLDÜ

Konuya ilişkin Diyarbakır Valiliği'nden yapılan ve gazetelerde de yapılan açıklamada, ilçenin kuzeyi, Kurşunlu, Kırkpınar ve Kayaş Mahalleleri ile Görüsedağı Tepe arasında kalan bölgede düzenlenen operasyonda, örgüt mensupları ile girilen sıcak temas neticesinde 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirildi.

Teröristlerden 2'sinin kimliklerinin belirlendiğine dikkat çekilen açıklamada, bunlardan birinin Dicle ilçesi 27 Mayıs Mahallesi Üçyol mevkiinde ele geçirilen el yapımı patlayıcı üzerinde parmak izlerinin bulunduğunun ve örgütün bombacısı olduğunun tespit edildiği vurgulandı.

KISTIRILDIKLARI MAĞARADA ÖLDÜRÜLDÜLER

Açıklamada, operasyonel faaliyet neticesinde, teröristlerin kullandıkları bir mağaranın da etkisiz hale getirildiği bildirilerek, şunlar kaydedildi:



"4 terörist ile birlikte 1 Bixi makineli tüfek, 1 M-16 piyade tüfeği, 3 Kaleşnikof piyade tüfeği, 20 tüp (küçük-büyük, 10 tanesi EYP için hazırlanmış), 10 kilogram tütün, 15 kalem muhtelif yasam malzemesi, 20 kalem muhtelif mutfak malzemesi, 10 kalem yaklaşık 500 kilogram muhtelif gıda malzemesi, 2 boş Kaleşnikof şarjörü, 1 palaska ve 4 adet şarjör çantası ele geçirilmiştir. Yapılan arazi arama ve tarama faaliyetinde ise, terörist mezarlığının çevresinde 14 ayrı noktada 17 tüp 1 adet ağaca tuzaklanmış aydınlatma mühimmatı, 1 C-3 ile güçlendirilmiş elektrikli fünye ve muhtelif patlayıcı maddeler ile tuzaklanmış EYP ve muhtelif yaşam malzemeleri, terörist mezarlığının girişinde bulunan yol üzerinde 3 adet el yapımı patlayıcı düzeneği ve 1 adet basma düzenekli el yapımı patlayıcı tespit edilmiş ve olay yerine sevk edilen Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından tamamı herhangi bir can ve mal kaybına sebebiyet vermeden etkisiz hale getirilmiştir: "

ÖRGÜTÜN YASA DIŞI YAPILARI DA YIKILDI

Operasyonda, örgütün yasa dışı yapılarının yıkıldığına da dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:



"İcra edilen operasyon kapsamında, Dicle Kurşunlu bölgesinde bulunan ve bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanılan sözde terörist mezarlığı bölgesinde yapılmış 7 adet tek katlı yapı ve eklentileri, 3 adet konteyner, ilgili makamlar tarafından verilen yıkım ve el koyma kararlarına istinaden yıkılmıştır. Operasyonda mezarlara dokunulmamıştır. Yasa dışı yapıların içlerinde çok sayıda el yapımı patlayıcı yapımında kullanıldığı değerlendiren kesilmiş tüp başlıkları ve örgütsel dokümanlar ele geçirilmiştir. Bölücü terör örgütü mensuplarınca tüplerin başlık bölümleri kesilerek içerisine patlayıcı madde konularak, el yapımı patlayıcı yapıldığı, bölgede ele geçirilen ve kontrollü olarak patlatılan el yapımı patlayıcılardan anlaşılmaktadır. Bu değerlendirmeler ışığında terörist mezarlığı bölgesinde yoğun olarak EYP yapıldığı tespit edilmiştir."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Diyarbakır Valiliği Kurşunlu Dicle Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500

Yorumlar (139)

ZAGROS:

SURUÇTA Bİ KATLİAM YATINIZ. . MİSİLLEMESİ DAĞLICADA TABUR KOMUTANILA BERABER 40 YAKIN CENAZE TAŞIDIK. . DEDİLER Kİ 16 ŞEHİDİMİZ VAR. . MERİNOS , KARAMAN KOYUNLARI BUNA İNANDILAR. . TABUR DA ÇATIŞACAK ASKER YOKTU. . HALK ARAYA GİRMESEYDİ YEMİNLE SÖYLÜYRM PKK TABURUN İÇİNE GİRECEKLERDİ YARALILARI SAYMADIM. . NEYİ BİTİRECEKSNZ. .

12
78
yanıtYanıtla
DOBRA:

SENDE KUYRUK ACISI VAR SÜLALENDEN KAÇ TERÖRİST NALLARI DİKTİ ONUN HESABINI YAP

yanıt9
yanıt1
ISIL:

aşırı zeki aşırı akıllı olduğun belli kendin yaz kendin oyna o olayfa bende 785 asker şehit olmuş diye okudum ! bu Ankara garında ilk gün 126 kişi ölmüş deyip sayının 102 kalması ve demirtaşın sonradan açıklama yapmasına benziyor

yanıt1
yanıt1
yyyy:

öyle tabiki sizde bu efsanelere inanın. . dağ malları. . . ulan tamda akp ye tepkilerin arttığı bi anda hiç ne nette ne tv de çıkmadı böle bişey. . . . hiç isyan eden demi olmadı. . . gömerlerken saklı saklı mı gömdüler. . . suruçtaki tiyatroyu senin kalleş partin ve ürgütün yaptı oy alabilmek için. . ulan 1 tane bile hdp li yoktu . . . taburda asker kalmamışmış. . . o dağlıcayı ne yaparlardı biliyormusun. . roboski ye çevirirlerdi. . .

yanıt3
yanıt0
DOBRA:

SENİNDE NE BİTMEZ KURUK ACIN HATTA KUYRUK SOKUMU ACIN VARMIŞ SİZDEN KAÇ TERÖRİST LEŞ OLDU?

yanıt4
yanıt1
TC:

ULAN YEDİĞİNİZ HALTIN ARKASINDA DURUN Bİ KERE. . . YAPIP YAPIP BİNBİR PİSLİĞİ HALK ÖLDÜ DİYORSUNUZ. . . ULAN ROBOSKİ DE DAHİ. . . TEPELERE DOÇKA TAŞIYAN KALLEŞLERDİ BEDELİNİ ÖDEDİLER. . .

yanıt4
yanıt1
AHAAAA:

SANA NE LAN ÖLEN BİZİM ASKER SEN KENDİ İŞİNE BAK. . . SİVİLLERE DOKUNSAYDIK DEF OLUR GİDERDİNİZ BAŞKA YERE. . AYNI IŞIDDAN KAÇAN ABD BOMBAARDIMANINIA BELBAĞLAYAN IRKINIZ GİBİ

yanıt3
yanıt1
toronaga:

sen olmasan bu insanlar nasıl stres atsın, ah ahhh milletin stres topu. .

yanıt2
yanıt0
muazcan:

bir kürt olarak söylüyorum vurun allahınıza kurban yıkın bu hainlerın inlerını başlarına.

51
8
yanıtYanıtla
lolMobil-ANDROID:

kürtler artik rahatlanacak bu pkk denen pisliklerden kurtulucak

50
9
yanıtYanıtla
Tüm 139 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title