Haberler

PKK Vahşeti: Cesetleri Yaktılar

Güncelleme:

PKK'nın, Cizre'de öldürülen teröristleri bir bodrumda toplayarak yaktığı tespit edildi. Cenazeler otopsi ve kimlik tespiti için Şanlıurfa, Malatya ile Silopi'ye götürüldü.

Güvenlik güçlerinin sürdürdüğü operasyonlarla bitme aşamasına gelen terör örgütü PKK'nın öldürülen teröristlerin cesetlerini bir bodrumda topladığı ve "tanınmasınlar" diye de üzerlerine benzin dökerek yaktıkları belirlendi. Yakılan teröristler arasında PKK'nın üst düzey temsilcileri ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçtiğimiz günlerde "Sur ve Cizre'de yabancı keskin nişancı tespit ettik" dediği yabancı savaşçıların da olduğu belirtiliyor.

İSTANBUL VE ANKARA'DAN ÖZEL EKİP GÖNDERİLDİ

Yakılan cenazeler otopsi ve kimlik tespiti için Şanlıurfa, Malatya ve Silopi'ye götürüldü. Kimlik tespitini yapmak üzere İstanbul ve Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı'ndan özel ekipler gönderildi. Cesetlerin DNA'sı tespit edilecek, tespit edilen DNA'lar eldeki örneklerle karşılaştırılacak, bu sayade isim belirlenecek. Cenazelerin yandığı için DNA tespit işlemlerinin uzayacağı, bir haftayı bulacağı belirtiliyor.

Yine cenazeler arasında yabancı uyruklu savaşcıların olup olmadığının tespitinin ise kolay olmayacağı belirtiliyor. Yabancı uyruklu savaşçıların ailelerinden herhangi bir DNA örneği olmadığı için tespit işlemlerinin mümkün olmayacağı üzerinde duruluyor.

30 TERÖRİSTİN CESEDİ BULUNDU

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde devam eden operasyonda önceki gün 5 PKK'lı teröristin yakalandığını ve yapılan aramalarda 7 ayrı binada daha önceden etkisiz hale getirildiği değerlendirilen toplam 30 PKK'lı teröristin cesedinin ele geçirildiğini açıkladı.

Açıklamada ayrıca Cizre'de ilçenin tamamının kontrol altına alındığı belirtilerek operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 654 olduğu bildirildi. Aramalarda ayrıca 27 Kalaşnikof piyade tüfeği, 149 şarjörü ve 1.171 adet fişeği, bir Smith Wesson tüfek, üç tabanca, üç şarjörü ve yedi adet fişeği, yedi av tüfeği, 13 el bombası, altı telsiz, bir el yapımı patlayıcı düzeneği ve 33 hücum yeleğinin de ele geçirildiği belirtildi.

YENİ TAKTİK "TERÖRİST" KİMLİĞİNDEN KURTULMAYA ÇALIŞMAK!

Örgütün bundan sonra gözünü yabancı ülkelere çevirdiği ve atacağı adımlar şu şekilde deşifre edildi: Terör örgütü yurt dışı yapılanması aracılığıyla yoğun propaganda çalışmaları yaparak alan kazanmaya ve "terörist" kimliğinden kurtulmaya çalışacak. Diğer yandan bölgedeki gelişmeler doğrultusunda örgütün meşru ve bölgede etkinliği olan bir güç olarak göstermeye, bölgedeki faaliyetlerini olduğundan fazla göstererek, kendisinin Türkiye'de bir aktör olarak kabul edilmesini sağlamaya çalışılacak.

CİZRE, KOBANİ YAPILACAKTI

Cizre'de güvenlik güçleri tarafından ele geçirilen bir mektup, operasyonların örgütte nasıl paniğe neden olduğunu gözler önüne serdi. Mektupta Kobani için organize edilen "kalkışma"nın arkasında PKK'nın olduğu açık bir dille ifade edildi. Kobani için düzenlenen yürüyüşler sayesinde, halkın arasına karışanlarla bölgeye silah, cephane ve takviye eleman gönderildiği itiraf edilen mektuba göre, Cizre için de aynı senaryo uygulanmaya çalışıldı. Bunun için "Büyük Botan yürüyüşü" yapılmak istendi ancak bölge halkı örgütün siyasi uzantılarınca yapılan çağrılara kulak asmadı. Öte yandan, operasyonlar devam ederken, çukur ve barikat eylemlerinin bölgedeki diğer illere de yayılması için talimat veren örgüt, çağrılarına yanıt alamadığı illeri ise "hain" ilan etti.


OPERASYONLARIN BİTTİĞİ İLÇEDE HAYAT NORMALE DÖNÜYOR

Cizre'deki operasyonların sona ermesinin ardından ilçede detaylı arama çalışmaları başladı. Arama tarama çalışmalarının devam ettiği ilçede bir taraftan da hayatın en kısa sürede normale dönmesine yönelik çalışmalara hız verildi. Yıkılan binalarda, hasar oluşan cadde ve sokaklarda hafriyat çalışmaları sürerken barikatlar da güvenlik güçlerinin kontrolü altında iş makinelerince kaldırılıyor.

KAÇARKEN EVLERİ ATEŞE VERDİLER

Operasyonun tamamlanmasıyla terör örgütü üyelerinin ilçeye verdiği zarar da ortaya çıktı. Evleri, okulları ve camileri mevzi olarak kullanan teröristler, terk ederken bu yapıların birçoğunu ateşe verdi. (Kaynak: Yeni Şafak)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Şanlıurfa Malatya Silopi Cizre Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (155)

Doğruya DoğruMobil-IOS:

Ulan bu kadar yalan iftira şeytanı bile utandırır haya eder.

167
111
yanıtYanıtla
kk:

yalaniniz batsin

98
57
yanıtYanıtla
Aden Mobil-ANDROID:

Eğri ağacın doğru gölgesi olmaz

130
4
yanıtYanıtla
DiyarbekirliMobil-IOS:

Tabi yakarlar yananların çoğu Ermeni sırp ve yabancılardan oluşan kişiler ve bunu saklamaya çalışıyorlar.

105
7
yanıtYanıtla
AS:

ALLAH O İNSANLARI YAKANLARI DA HER İKİ CİHANDA YAKSIN

106
5
yanıtYanıtla
devletMobil-ANDROID:

bu size bir ders olmuştur mezaristan

64
43
yanıtYanıtla
misafirMobil-ANDROID:

yalan yalan yalan

72
33
yanıtYanıtla
cizreliMobil-ANDROID:

yıllarca türkler dedi pkk çocuk öldürdi ve bu bizim gözümüzün önünde ulan bişey Vallahi billahi devlet bu insanları yaktı siz ne kadar yalancı ve barbarsınız

35
64
yanıtYanıtla
cengizzz:

yabancıların güzel bir sözleri var ''''TÜRK GİBİ YALAN SÖYLEME'''' diye.

78
14
yanıtYanıtla
73Mobil-ANDROID:

yalaniniz batsin satilik medya

82
5
yanıtYanıtla
Tüm 155 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title