Haberler

PKK Terörüne Karşı Nöbet Tutan Korucu Babalar

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 30 yılı aşkın süre PKK'lı teröristlere karşı güvenlik güçlerine en büyük desteği veren korucular, mevzilerde ellerinde kalaşnikoflarla köylerini korurken bir yandan da aile reisi olarak ev ve bahçe işleriyle uğraşıyor, çocuklarıyla ilgileniyor.

ABDULLAH ÇELİK - Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 30 yılı aşkın süre PKK'lı teröristlere karşı güvenlik güçlerine en büyük desteği veren korucular, mevzilerde ellerinde kalaşnikoflarla köylerini korurken bir yandan da aile reisi olarak ev ve bahçe işleriyle uğraşıyor, çocuklarıyla ilgileniyor.

Terörle mücadelede güvenlik güçlerine yardımcı olmak ve köylerini korumak amacıyla görev yapan korucular sadece köylerini korumakla kalmıyor, güvenlik güçleriyle terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlara da katılıyor.

Bingöl'de bahçelerinde sebze ve meyve yetiştiren, çocuklarını okula götüren, ödevleriyle ilgilenen korucular, nöbet saati yaklaştığında kalaşnikoflarını kuşanarak, yaşamı hiçe sayan hain saldırılar gerçekleştiren teröristlere geçit vermemek için mevzilerine geçiyor.

Vatan savunması için canlarını hiçe sayarak gece gündüz nöbet tutan, bu uğurda onlarca şehit veren korucular için görevleri, canlarının ve çocuklarının da önünde geliyor.

"Çocuklarımızı hasta bırakıp göreve gidiyoruz"

Bingöl'ün Ağaçeli köyünde koruculuk yapan Uğur Kızıl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem baba hem de korucu olduğunu söyledi.

Evlerinde iken iki çocuğuna babalık, mevzide ise koruculuk görevi yaptıklarını ifade eden Kızıl, devlete duydukları sevgiden dolayı koruculuğu sürdürdüklerini belirtti.

Kızıl, güvenliği kendilerine emanet edilen karayolları, barajlar, köyler neresi adres gösterilirse orada canları pahasına görev yaptıklarını dile getirerek, "7/24 nöbetteyiz. Vatanımızı, bayrağımızı ve milletimizi çok sevdiğimizden hiçbir şey gözetmeksizin her daim görevimizin başındayız.Gerektiğinde çocuklarımızı hasta hallerinde yatakta bırakıp görev yerine gidiyoruz. Bu vatanı korumak için gözümüzü kırpmadan ölüme bile gideriz. Çünkü biz devletimizi çok seviyoruz." diye konuştu.

"Vatanımızı korumak için canımızı seve seve veririz"

Dört çocuk babası Bayram Köktaş, 18 yaşında başladığı koruculuğu 22 yıldır şerefi ile sürdürdüğünü kaydetti.

Vatan savunmasına katkı sunmanın mutluluğunu yaşadığını anlatan Köktaş, nöbet tuttuğu kulübeyi işaret ederek, "Biz burada vatanı korumak için varız. Sabah erkenden kalkıp buraya geliyoruz." dedi.

Köktaş, vatanı sonuna kadar savunacaklarını vurgulayarak, "24 saat nöbet tutuyoruz. Bu işi şerefimizle ve gururla yapıyoruz. Vatanımızı, milletimiz korumak için canımızı seve seve veririz." ifadelerini kullandı.

"Gece nöbete gidiyor, iki çocuğumu okutmaya çalışıyorum"

Yenibaşlar köyünde korucu Ömer Kayançiçek (43), görevini yürütürken 3 çocuğa da babalık yaptığını söyledi.

Gündüz bahçe işleri ile uğraştığını, sebze ve meyve yetiştirdiğini, okula giden iki çocuğu ile ilgilendiğini dile getiren Kayançiçek, ön lisans mezunu olduğunu ancak vatan savunması için 18 yıldır mevzide nöbet tuttuğunu belirtti.

"Gece nöbete gidiyor, gündüz evimde bahçe işleri yapıyor, iki çocuğumu okutmaya çalışıyorum. Bu mesleği yaptığım için gurur duyuyorum. Allah devletimize zeval vermesin." ifadelerini kullanan Kayançiçek, bu görevi sürdürmekte kararlı olduğunu aktardı.

Korucu Kayançiçek'in eşi Zübeyde Kayançiçek (38), göreve giden eşini dualarla uğurladığını söyledi.

"Korucu eşi olmaktan gurur duyuyorum." diyen Kayançiçek, korucuların şerefiyle asker ve polis gibi vatanı savunduğunu, vatana ve millete hizmet etmenin güzel bir şey olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Bingöl PKK Politika Güncel Haberler

title