Haberler

PKK Terör Örgütünü, Fetö Terör Örgütü Besliyor'

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, "FETÖ ve PKK aynı kuyudan beslenen ruh ikizleridir. Çözüm Süreci döneminde çok net gördük ki; PKK terör örgütünü, FETÖ besliyor. PKK eşittir FETÖ, FETÖ eşittir PKK. İkisi de Türkiye Cumhuriyeti devletinin düşmanıdır." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Siirt'e gelen Sözen, Siirt Gazi ve Şehit Aileleri Dernekleri Federasyonunda konfederasyona bağlı dernek başkanları ile bir araya geldi. Sözen, burada yaptığı konuşmada, terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle bu yıl 41 köy korucusunun şehit edildiğini söyledi.

15 Temmuz'da Siirtliler, Bingöllüler ve Diyarbakırlılar olarak Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) karşı dik durduklarına işaret eden Sözen, PKK'lı teröristler ne ise kendileri için FETÖ'cü teröristlerin de aynı olduğunu belirtti.

"PKK terör örgütünü, FETÖ terör örgütü besliyor"

"Bunlar aynı kuyudan beslenen ruh ikizlerdir. Bunların ortak amacı Türkiye Cumhuriyeti hükümetine, onun pırıl pırıl vatandaşlarına zarar vermektir. Çözüm Süreci döneminde çok net gördük ki; PKK terör örgütünü, FETÖ terör örgütü besliyor." diyen Sözen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hatay'dan tutun Van'a kadar 2. Ordu Komutanlığı emir ve sorumluluğundaki bütün generaller Türkiye Cumhuriyeti'ne darbe yapmaktan, vatandaşların üzerinde uçakları uçurmaktan ve bombaları atmaktan, yani terör örgütüne yardım ve yataklıktan tutuklandılar. Bunlar bize şunu gösteriyor, PKK eşittir FETÖ, FETÖ eşittir PKK. Dağdaki teröristlerin kıyafetiyle, o generallerin kıyafetleri farklı olsa da ikisi de teröristtir. Yaptıkları faaliyet de terörist faaliyettir. İkisi de Türkiye Cumhuriyeti devletinin düşmanıdır."

"Sıra teröristlere destek veren imamlarda

Terör örgütü PKK ile bağlantısı olan devlet memurlarının devletin kurumlarından temizlenmesi için gece gündüz gayret sarfettiklerini belirten Sözen, "Birileri o kravatlı teröristleri kurtarma derdinde." diye konuştu.

"Bugün sadece PKK'lı öğretmenlere dokunulmuştur. Bu yetmiyor, hükümetimizin bir an önce kamu kuruluşlarına ve Diyanet'in içine sızmış cübbeli teröristleri de temizlemesi lazım. Sıra imam adı altında vatandaşların beynini sulandıran, dinimizle alay eden ve dinimizin düşmanı olan teröristlere destek veren imamlarda." ifadelerini kullanan Sözen, bu konuda hükümetten kararlılık beklediklerini kaydetti.

Sözen, "Hükümetimizin tüm kamu kurum ve kuruluşlardaki teröristleri temizlemesi lazım. Biz tüm canımız ve malımızla zor şartlar altında koruculuk yapmaya çalışırken, kravatlı teröristler 3-5 bin lira devletin maaşını yiyerek, devlete ihanet ediyorlar. Artık bu devir geçti ya devletin yanında olacaksın ya da karşısında." şeklinde konuştu.

Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması

Sözen, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına değinerek, "PKK'nın arka bahçesi olan HDP milletvekillerinin aylar öncesinde dokunulmazlıkları kalktı. Neden bunlara dokunulmuyor? HDP milletvekilleri hala teröristlerin cenaze törenlerine katılma cüreti gösteriyor." dedi.

Bugün milletin devletin yanında olduğu net bir şekilde göstermesi, safını belli etmesi gerektiğine işaret eden Sözen, Çözüm Süreci'ndeki şartlardan biri olan silahlarını devlete teslim etmedikleri müddetçe terörle, kamudaki destekçileri ve belediyelerdeki destekçileri ile sonuna kadar mücadele edilmesi gerektiğini aktardı.

Sözen, terör örgütü PKK'nın Kürt kökenli vatandaşları savunduğunu iddia ettiğini ancak buna kendileri de dahil kimsenin inanmadığını bildirdi.

"Akan gözyaşımız aynı"

PKK'nın Kürtleri de katlettiğine dikkati çeken Sözen, şöyle dedi:

"30 yılın sonunda 6 binin üzerinde Kürt kökenli vatandaşı katleden, korucuları şehit eden, kundaktaki bebeği katleden ve 80 yaşındaki amcayı öldüren PKK terör örgütüdür. Doğubeyazıt'ta korucularımız şehit oldu. Oraya gittim baktım ki şehit anneleri ve ailelerinin hiçbiri tek kelime Türkçe bilmiyor. Hepsi Kürtçe ağıtlar yakıyordu. Dün Siirt'teki korucularımızın cenazesinde Kürtçe ağıtlar yakılıyordu. Siirt'te şehit edilen askerin cenazesinde de Türkçe ağıtlar yakılıyordu. Bingöl'de de şehit edilen korucunun cenazesinde Zazaca ağıtlar yakılıyordu. Zazaca, Kürtçe ve Türkçe ağıtlar yakılsa da akan gözyaşımız aynı. Kaderimiz bir. Gözyaşının rengi, dili, dini olmaz. Terörün bu Zaza'dır, Kürt'tür veya Türk'tür diye bir ayırımı yoktur. Bunların ortak hedefi insanlık. Bunlar insanlık düşmanıdır. Bu hükümete kadar demokratik adım atan hiçbir hükümet gelmemiştir. Ancaken çok terör olayları bu hükümet zamanında yaşanmıştır. Demek ki bunun demokrasi ve özgürlüklerle de hiçbir alakası yoktur. Bunların eline aldığı sazla ABD büyükelçisinin eline aldığı sazın tellerinden çıkan cümleler aynıdır."

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Cumhuriyeti Siirt PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title