Haberler

PKK Taktik Değiştiriyor! Mülteci Gibi Sızacaklar

Güncelleme:

Terör örgütü PKK, turizm bölgelerine ve metropollere yönelik sansasyonel eylem planları yapıyor. Teröristlerin yeni taktiği ise mültecilerin arasında Türkiye'ye sızmak.

'BİTMEDİM' MESAJI VERMEYE ÇALIŞACAKLAR

PKK, Güneydoğu Anadolu bölgesinde şehirlere taşıdığı hendek teröründe tam bir çöküş yaşadı; kırsalda ise TSK'nın hayalet timleri, keşifler ve hava operasyonlarıyla nefes alamaz halde. Peki bundan sonraki adımları ne olacak. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, PKK'nın bundan sonraki stratejisi 'bitmedim' mesajı vermek. Bunun için de askerin üs bölgelerini, karakolları ve güvenlik güçlerinin geçiş güzergahlarını hedefliyor. Taciz saldırıları, EYP'li saldırılar ve bombalı araç saldırılarıyla hem örgüt tabanına hem de devlete tükenmediğini gösterme çabasında. Bu arada kendisine yönelen halk öfkesini devlete çevirmek için kaçakçıların yol güzergahlarını seçerek askeri üslere saldırılar düzenliyor. Böylece askerin verdiği karşılıkta sivil ölümleri gerçekleşmesini sağlamayı hedefliyor.

MÜLTECİ GİBİ SIZACAKLAR

Bu terör saldırılarının yanısıra, 1 Haziran itibariyle de başta turizm bölgelerinde ve metropollerde sansasyonel eylem yapma planları yapıyor. Bu amaçla farklı kimliklere bürünme taktiği deniyor. Bursa Ulu Camii'deki saldırıda bir kadın terörist başörtüsü kullanarak farklı bir görünüme bürünmüştü. Aynı taktiği Suriye'den Türkiye'ye geçişte kullanmayı planlayan teröristlerin, kalabalık şekilde muhalif güçlere katılacağına dair istihbaratlar alındı. Böylece Suriyeli muhalif görüntüsünde kalabalık gruplar halinde Türkiye'ye sızma girişiminde bulunacakları belirtiliyor. Ankara Merasim Sokak saldırısını gerçekleştiren terörist te Salih Neccar adıyla Suriyeli mülteci kimliği kullanmıştı.

(Kaynak: Karar)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türkiye Suriye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title