Haberler

PKK Şengal Bölgesinde 9 Terör Üssü Var

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Irak Medya Takip Masası Sorumlusu Kerkük’ün Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Güngör Yavuzaslan, PKK son olarak Şengal bölgesi için Suriye kuzeyinde Fırat’ın doğu bölgesinden militanları ve Kandil’deki PKK’lılar göndererek bölgeye...

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Irak Medya Takip Masası Sorumlusu Kerkük'ün Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Güngör Yavuzaslan, PKK son olarak Şengal bölgesi için Suriye kuzeyinde Fırat'ın doğu bölgesinden militanları ve Kandil'deki PKK'lılar göndererek bölgeye terör takviyesi yaptığını açıkladı. Yavuzaslan, ABD'nin 2015 yılında PKK'lı Haydar Şeşo'yu ağırladığı fotoğrafları kendi arşivinden yayınladı.

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Irak Medya Takip Masası Sorumlusu Kerkük'ün Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Güngör Yavuzaslan, Sincar bölgesindeki PKK-ABD ittifakı ile ilgili arşiv çalışmasını yayınladı. Gazeteci Yavuzaslan, ABD'nin PKK kamplarının başındaki isim Haydar Şeşo'yu Amerikan kongresinde ağırladığını açıkladı. Açıklamada "Sincar'da kurulan terör yuvası YPG, YPŞ, YPJ, YJA STAR ve HPŞ adındaki örgütlerin bir bileşeni. PKK tüm alt yapılarından militan kaydırdı. PKK Irak Bölgesel Yönetiminin alanında olan, Şengal'in kırsalına ve Sincar'a birçok bölgesine bu alt yapılarından oluşan militanlarla 9 terör üssü kurdu. Örgüt DEAŞ tehlikesini kullanarak Ezidi gençleri silahlandırdı. PKK'nın i Şengal bölgesindeki yapılanması ile Suriye sınırı ile bir koridor kurdu. PKK Şengal bölgesinde YPG, YPŞ, YPJ, YJA STAR ve HPŞ adalı alt yapıları ile sözde Şengal Savunma Birlikleri (YBŞ) destek olmaktadır. Terör yapısı YBŞ, yaklaşık bin kişiden oluşan ve Kandil'deki PKK kampından gelen Haydar Şeşo emrinde. PKK' ya bağlı Haydar Şeşo, 2016 yılında sayıları 500 civarında olan militanlarından Şengal Dağ'ında Şii Heşdi Şabi milislerine bağlı karargah kurdu. Bu karargah hala açık. Irak merkezi yönetimi, terör örgütü sözde PKK'nın Şengal Direniş Birlikleri adı altında eğitim verdiği 2 bin 600 Ezidi'ye her ay 450 dolar, 311 PKK'lıya ise 810 dolar ödüyor. Bağdat bu bütçeyi 2016 yılında Haşdi Şaibi için ayırdığı kaynaktan tahsis etti. Temmuz 2015 yılılda ABD'YE gitti. Haydar Şeşo 'nun ABD ile ilişkileri üst düzeyde Şengal Bölgesi'nde ABD Özel Kuvvetleri Komutanları ve istihbarat birimleri ile sık sık görüşen PKK'lı Haydar Şeso Temmuz 2015 yılında ABD'de özel davetli olarak ağırlandı. Haydar Şeşo burada ABD Kongresinde senatörlerin yanı sıra CIA, Pentagon ve Dışişleri yetkilileri ile görüştürüldü" denildi. - KERKÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Güngör Yavuzaslan Kerkük Irak PKK Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title