Haberler

PKK'nın Suriye Kolu YPG Askerlik Şubesi Kurdu

Güncelleme:

YPG'nin Suriye'nin kuzeyinde kontrol altında tuttuğu bazı yerleşimlerde IŞİD'e karşı savaş için "askere alma şubeleri" kurduğu ortaya çıktı.

Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) ana bileşenini oluşturan PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin Suriye'nin kuzeyinde kontrol altında tuttuğu bazı yerleşimlerde IŞİD'e karşı savaş için "askere alma şubeleri" kurduğu saptandı. Türk istihbarat birimlerine göre bu şubeler, "öz savunma görevi merkezleri" adı altında faaliyet yürütüyor.

Suriye'de IŞİD'e yönelik operasyonlarda ABD'nin desteğini alan PYD'nin silahlı gücü YPG'nin, Kuzey Suriye'de ayrı bir devlet yapılanması sürecinde önemli bir adım attığı ortaya çıktı. Türk istihbarat birimleri, YPG'nin IŞİD'le savaşa genç güç bulma ve seferberlik durumunu yürütebilmek amacıyla başta Kobani olmak üzere Kuzey Suriye'de kontrol altında tuttuğu bazı yerleşim merkezlerinde "askere alma şubeleri" kurduğunu tespit etti.

'TAZE GÜÇ' ENDİŞESİ

Bu şubelerin "Öz savunma görevi merkezleri" adı altında faaliyet yürüttüğü ve söz konusu merkezlere bağlı kolluk gücü oluşturulduğu da belirlendi. YPG asker alma şubelerinin yaptığı propagandalarda, "Büyük Kürdistan Ordusu"nun kurulmasında amacın, "Vatan topraklarını içeriden ve dışarıdan gelecek saldırılara karşı korumak" olduğu da vurgulandı. Ankara, YPG asker alma şubelerinin kent yapılanmasında ağır darbe alan PKK'nın, kırsalda yeniden toparlanmasına "taze güç" sağlamasından da endişe ediyor. Ancak istihbarat kaynakları, IŞİD'le savaşmak istemeyen bazı Kürt gençlerinin özellikle Kobani'den kaçmaya çalıştıklarını, bu gençler arasında Türkiye'ye sığınanların da olduğu bilgisini paylaştı.

2 HAZİRAN'DA AÇILDI

Türkiye'ye sığınan gençlerin ifadeleri doğrultusunda hazırlanan raporda, YPG askerlik şubelerinin 2 Haziran'da faaliyet göstermeye başladığı belirtilerek, şu bilgilere yer verildi: "YPG kontrolündeki bölgelerde 1986 ile 1998 tarihleri arasında doğanları silah altına alacağını ilan etti. Öz savunma görevi merkezi adı altında askere alma şubeleri kuruldu. 2 Haziran'dan itibaren faaliyete geçen bu şubeler, 18-30 yaş arasında olanları kayıt altına alıp zorunlu askerliğe tabi tutuyor. Son dönemde özellikle Kobani'den bu yaş grubunda olanlardan Türkiye'ye kaçan sayısında artış var. İfadelerinde zorunlu askerlikten kaçtıklarını, IŞİD'in eline geçmekten ve öldürülmekten korktuklarını söylüyorlar. Ancak bu ifadelere rağmen Türkiye'ye giriş yapanlar ciddi gözetim altında tutulmalılar."

YPG ÜYESİNDE MILAN TANKSAVARI İDDİASI

Suriye Dışişleri Bakanlığı'nın geçtiğimiz hafta Alman ve Fransız özel kuvvetlerinin Menbiç ve Kobani'de Suriye Demokratik Güçleri'ne yardım ettiği yönündeki açıklamalarının ardından YPG üyesi olduğu iddia edilen bir savaşçının elinde Fransız-Alman ortak yapımı MILAN anti-tank güdümlü füzesi görüldü. Söz konusu fotoğraf sosyal medyada Suriye savaşını takip eden hesaplar tarafından paylaşıldı.

(Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türkiye Kobani Suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (10)

DEMOKRAT TÜRK:

ALLAH YAR VE YARDIMCILARI OLSUN

48
28
yanıtYanıtla
vali:

hayvanlarda asker olduguya bu günleride gördük

22
48
yanıtYanıtla
ali:

hayvan oglu hayvan senın babamdır

yanıt48
yanıt20
Adınızı Yazın:

BUNLARIN HEPSİ KUNDİ TAKIMI BUNLAR NE DÜNYAYA NE AHİRETE YARANMAZ BUNLAR ANÇAK UŞAK TAKIMI MENDİL GİBİ KULLAN ÇÖPE AT KUNDİLER TAKIMI ULAN BİZE 700 SENE DÜNYA HAKİMİYETİ AFRİKA VİYANA ÇİN BİLE BİZİM EĞEMENLİĞİMİZDE İDİ DAHA DÜNKÜ KUNDİ TAKIMI KALKMIŞ NARA ATAR TÜRK TARİHİNİ OKUYUN HİZAYA DİZAYA GELİN GELİN BİZİM ÇATI ALTINA YAŞAYIN İNSANCA MEDENİYET BİZDE TARİH BİZDEN VAR YALANSA TÜRK TARİHİNE BAKIN TARİH DESTAN YAZAR ETEK FİSTAN YAZMAZ TÜRK MEDENİYET TARİHİ

9
31
yanıtYanıtla
alperen öztürk asena:

bence kürt düşmanlığını bırkamak lazım; zaten kürt fobisi (şizofreniye dönşmüş halde) nedeniyle orta doğu bataklığına battık; şimdide one miniteyi unutup; isarail kardeşliğini ilan ettik. huzur kürt türk kardeşliğinde aksi; ortadoğu bataklığı. . . .

34
5
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

not dot hod. . 1071 alpaslanı ve aslanları bu zerduştları 1071 tarihe gömdü haçlını uşakları bunlar 1071 uyansa sizi bu sefer ceheme gömer 1071 aslanı alpaslanı uyanmasın kıyamet kopar başınıza bella olur uyanmasın ha 26 ağostuş 1071 efsane dünyayı titreten ölümsüz kahraman Alpaslan ve aslanları uyanmasın ha yoksa kıyamet kopar

3
33
yanıtYanıtla
TÜRKgtgdfvvs:

yav siz kimsiniz olum siz anca huzursuzluk veren en küçük şeyde faşşik diye haykıran küçük farelersiniz

13
21
yanıtYanıtla
iskender karagøz:

Sizene uleeeen

18
2
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Allah söylettiriyo dimi dızo ali ne olduğunuzu. . . . :9

5
1
yanıtYanıtla
ÇOBAN:

BUNLAR BENİM KOYUNLAR GİBİ

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title