Haberler

PKK'nın Kullandığı Amerikan Yapımı İha Meclis Gündeminde

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Silopi’de yürütülen operasyonda ele geçirilen ABD yapımı, 20 bin dolar değerindeki insansız hava aracını TBMM gündemine taşıdı.

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Silopi'de yürütülen operasyonda ele geçirilen ABD yapımı, 20 bin dolar değerindeki insansız hava aracını TBMM gündemine taşıdı.

CHP'li Öztrak, Şırnak'ın Silopi ilçesinde devam eden aramalarda ele geçirilen terör örgütü PKK'ya ait 20 bin dolar değerindeki Amerikan yapımı insansız hava aracı (İHA) konusunda soru önergesi verdi. Öztrak, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması talebiyle verdiği yazılı soru önergesinde 1984 yılında başlayan PKK terörü nedeniyle binlerce güvenlik görevlisinin şehit olduğunu, bir o kadar da sivil vatandaşın yaşamını kaybettiğini belirtti. AK Parti hükümetleri döneminde terörün yeniden hortladığını öne süren Öztrak, çözüm sürecinde yapılan hatalara dikkat çekti. Öztrak, hükümetin görevini yerine getirmemesinin bedelinin güvenlik güçlerinin ve sivil halkın canlarıyla ödendiğini belirtti.

PKK operasyonlarında insansız hava araçları ve son model silahların ele geçirildiği yönünde çıkan haberlere işaret eden Öztrak, önergede, "Basın-yayın organlarına yansıyan haberlerde Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde yürütülen operasyonlarda ABD yapımı bir insansız hava aracının ve Rus yapımı son model el bombalarının ele geçirildiği ifade edilmektedir. Bu, Suriye ve Irak'ta yürütülen vekalet savaşlarının artık bizim şehirlerimize de sıçradığını göstermektedir" ifadelerini kullandı.

Öztrak, Başbakan Davutoğlu'na şu soruları yöneltti:

"Diyarbakır ve Şırnak'ta ele geçirilen silahlar içinde insansız hava aracı var mıdır? Operasyonlarda yüksek teknolojili ve yeni silahlar ele geçirilmiş midir? Bu silahlar arasında tanksavar ve zırh delen roket atarlar bulunmakta mıdır? Bu illerimizde yürütülen operasyonlarda ele geçirilen silahların ülkelere göre menşei nedir? Bu silahlar ülkemize hangi kanallar üzerinden giriş yapmaktadır? Hükümetiniz bu silah trafiğini kesebilmek için ne tür önlemler almaktadır? Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde devam eden operasyonlarda bugüne kadar kaç sivil yaşamını yitirmiştir? Bu çatışmalarda şehit düşen güvenlik mensuplarımızın sayısı kaçtır?" - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Faik Öztrak Tekirdağ Şırnak Silopi Politika Güncel Haberler

title