Haberler

PKK'nın Korkulu Rüyası Oldular: Kimdir Bu Bordo Bereliler

Güncelleme:

Doğu ve Güneydoğu'da PKK'ya yönelik yürütülen operasyonlarda bölücü örgüte en ağır darbeyi vuran Bordo Bereliler, "Zor hemen, imkansız zaman alır" parolasıyla yola çıkıyor.

Terörle mücadelede Türkiye'nin gururu olan 'Bordo Bereliler' güneydoğu'da PKK'ya yönelik düzenledikleri operasyonlarda büyük bir başarı sağlayarak örgüte ağır kayıplar verdirdi. "Zor hemen, imkansız zaman alır" parolasıyla yola çıkan 'Bordo Bereliler' geçtiğimiz yıllarda operasyondan dönüşlerinde Güvenlik Uzmanı Mete Yarar'a verdikleri röportajda kendileri hakkında bilinmeyenleri anlatmışlardı.

PKK YUVALARINA BASKIN

Hakkari- Dağlıca ve Iğdır'daki emniyet güçlerine yönelik kalleş saldırılardan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri geniş çaplı kara ve hava operasyonları başlattı. Havadan F-16, F-4 ve Kobra helikopterlerinin vurduğu PKK yuvalarına karadan da Bordo Bereliler baskın yaptı. Sınır ötesine de aşan operasyonda 2 gün içinde 100 PKK'lı terörist öldürüldü.

İNTİKAM İÇİN YOLA ÇIKTILAR

Hakkari Dağlıca'da askerlerini yalnız bırakmamak için girdiği çatışmada şehit olan Tabur Komutanı Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın, eski görev arkadaşları bordo berelilerdi.

İlgili Haberler

KAYBOLDU SANILDILAR

Dağlıca Tabur Komutanı Çelikcan, Özel Kuvvetler'de bordo bereliyken, kurmaylık sınavını kazanmış, geçen hafta da yarbaylık rütbesine terfi etmişti. Eski görev arkadaşları, yiğit yarbay ve kahraman askerlerinin kanını yerde bırakmamak için 17 kişilik Tim'le Dağlıca'da terörist avına çıktı. Helikopter ile bölgeye bırakıldıktan sonra, üstlerinden "Dön" emri almamak için telsizlerini kapatan bordo berelilerin kayboldukları sanıldı. Oysa ki, onlar o saatlerde yüzlerce teröristle sıcak çatışmanın içindeydi.

ELİ BOŞ DÖNMEDİLER

Hava sisli ve yağmurluydu. Ama kahramanlar kararlıydı, her zamanki gibi yine "Ölmek var, dönmek yok"tu... Yemin etmişlerdi, elleri boş dönmeyeceklerdi. Öyle de oldu. Sınırı geçen 17 bordo bereli, arkalarında 73 PKK'lının cesedini bırakmış, 25'ini de sağ olarak yakalamıştı. Önceki gece bir türlü irtibat kurulamayan bordo berelilere dün ulaşıldı. Hepsi sapasağlam, aslan gibiydi. Hiçbir zayiat vermemişler, birbirlerine söz verdikleri gibi Dağlıca şehitlerinin intikamını misliyle almışlardı.

ÖZELLİKLERİ

1- Subay ve Astsubaylardan oluşuyor.
2- Üç-üçbuçuk yıl eğitim alıyorlar.
3- Gönüllülük esasına göre seçiliyorlar.
4- Yurt içinde 72 haftalık temel nitelikli kursları var.
5- Daha sonra ihtisas alanına göre 10-52 hafta arasında değişen yurt içi ve yurt dışı ihtisas eğitimleri var.

YURT İÇİ TEMEL KURSLARI

- Muharebe temel eğitimi
- Göğüs göğüse muharebe
- Uzak mesafeli keşif devriye
- Sızma
- Teşhis ve tanıma
- Hayatı idame
- Kaçma kurtulma
- Hedef tarifi, Ateş tanzimi
- Psikolojik Harekât
- Tahrip
- Paraşüt
- Kurbağa adam
- Gayri nizami savaş
- Özel harekât türleri

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türkiye Hakkari Dağlıca Iğdır Güncel Haberler

title