Haberler

Ankara, PKK'nın Para Musluğunu Kesmek İçin Plan Hazırladı

Güncelleme:

Ankara, PKK'nın para musluğunu kesmek için düğmeye basıyor. Hedef: Avrupa'dan Van, Hakkâri ve Şırnak üzerinden Irak'ın kuzeyine aktarılan paraların önünü kesmek.

Ankara, terör örgütünün finansal kaynaklarının kurutulması için kapsamlı bir eylem planını devreye sokmaya hazırlanıyor. Hedef: Avrupa'dan Van, Hakkâri ve Şırnak üzerinden Irak'ın kuzeyine aktarılan paraların önünü kesmek.

MİT, MASAK ve Emniyet'in daha önce ayrıntılı çalışmalarla belirlemiş olduğu para trafiği yakın takibe alınacak. Örgüte kuryeler aracılığıyla yılda 300 milyon Avro, Avrupa ve Türkiye'deki bankacılık sistemi aracılığı ile de 50 milyon Avro'nun aktarıldığı saptanmış durumda.

ALMANYA'YA GÜVENİYORLAR

Gerek yurt içinde gerekse Irak'ın kuzeyinde yürütülen operasyonlarla darbe üstüne darbe alan PKK, sıkıştığı bu kıskaçtan kurtulmaya çalışırken, örgütün Avrupa kanadında da sıkıntı giderek artıyor.

TSK'nın operasyonlara başlamasının hemen sonrasında terör örgütünün Avrupa kanadı, özellikle Almanya'da kendilerine yakın siyasetçileri devreye sokmak, Kandil'e yönelik operasyonların durdurulması ve Alman hükümetinin Türkiye'ye baskı yapmasını sağlamak için harekete geçti.

ÖRGÜTTE PANİK HAVASI

PKK, benzer girişimleri, Brüksel, Paris ve Strazburg'da da yaptı. Ancak istediği başarıyı yakalayamadı. Örgüt, Avrupa'da PKK'ya destek için kamuoyu oluşturmaya çalışırken, Ankara'nın örgütün finans kaynaklarını kurutacak bir eylem planını uygulamaya sokacağı yönündeki haberler, PKK içindeki panik havasını körükledi.

KASASINA OPERASYON YAPILACAK

Ankara'nın kısa süre içinde devreye sokacağı eylem planına göre, örgütün Avrupa'daki parasını Van, Hakkâri ve Şırnak üzerinden Kuzey Irak'a aktarmasının önü kesilecek. Böylece, örgütün Irak'ın kuzeyindeki ve Suriye'deki silah kaçakçılığı üzerinden silahlanması önemli ölçüde engellenmiş olacak.

HER YIL TOPLAM 550 MİLYON AVRO

MİT, MASAK ve Emniyet'in daha önce ayrıntılı çalışmalarla belirlemiş olduğu para trafiği yakın takibe alınacak. Örgüte kuryeler aracılığıyla yılda 300 milyon Avro, Avrupa ve Türkiye'deki bankacılık sistemi aracılığı ile de 50 milyon Avro'nun aktarıldığı saptanmış durumda. PKK'nın ayrıca, Avrupa ülkelerindeki Kürt kökenli vatandaşlardan bağış yani haraç olarak aldığı paranın ise 200 milyon Avro'nun üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

14 AVRUPA ÜLKESİNDE DOLAŞIYOR

Örgütün paraları, ağırlıklı olarak Almanya, Hollanda, Danimarka ve Fransa başta olmak üzere 14 Avrupa ülkesinin tamamında gerek kuryeler, gerekse bankacılık sistemi içinde dolaşım yapıyor. Türkiye'nin bu dolaşımın önünü kesmesi durumunda, terör örgütünün finans kaynaklarının önemli bir darbe yiyeceği değerlendiriliyor.

VAKIF VE DERNEKLER YAKIN TAKİPTE

Türkiye'nin tek tek bu kuryelerin izini sürmesi ve sınır geçişlerinde bavulla taşınan paralara izin verilmemesi için Avrupa ülkeleri nezdinde yoğun bir girişim başlatması söz konusu olacak. Eş zamanlı olarak, PKK'nın yan kuruluşu şeklinde faaliyet gösteren vakıf, dernek ve kuruluşların kapatılması için diplomatik girişimler de yoğunlaştırılacak.(Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Irak Politika Dünya Ekonomi Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi?
500

Yorumlar (404)

Peace:

Ya kendi kendinizi kandırmaktan vazgeçin PKK istese bu gece Türkiye''nin işini bitirir ama gerillalar o kadar şerefli ki sadece şerefsizleri öldürüyorlar

28
83
yanıtYanıtla
ESKI MHPLI:

Oylar ak partiye ulkenin durumunu göruyorsunuz...

52
31
yanıtYanıtla
BAĞDEŞTLİ:

Her zaman aynı nakarat kökünü kazacakmış 40 yıl oldu bu kök halen kazımadımı

68
6
yanıtYanıtla
SEFIL:

Uzun adam nevarsa sende var iktifar olda ne koalisyona gerek kalsin nede tantanaya terorude bitir seni seviyoruz BASKANIM.

43
25
yanıtYanıtla
10-15 çocuk yapan çocuk kiymetini bilmez:

bitmiş pkk , akp sayesinde canlandırıldı.

29
36
yanıtYanıtla
RT:

Baslik süpermis: ''SIMDI BITTILER'' :-))))) Karayilan bile gülmüstür buna.

54
11
yanıtYanıtla
vicdan:

olay bukadar basittide siz neden 35 senedir savaşıyordunuz :))

61
3
yanıtYanıtla
atakan:

Doğru kutularda ki paralar yetmedi pkk nin parasini da çalın

15
49
yanıtYanıtla
.....:

İyide bu haberi niye servis ediyorsunuz.. pkkya bak ben senin parana el koyacam operasyon yapacam önlemini al mı diyorsunuz... vatandaş bu haberi bilse ne bilmese ne.. kabiliyetsizler..

51
5
yanıtYanıtla
istanbul:

PPK yanliz degil, Avrupa PKK-dan yillik 250 miljar dolarlik esrar satin aliyor!!! Avrupa PPK-yi yanliz birakmadi birakmaz. Turkiye halen bir Canakkale savasin icinde, bunu unutanlar var. Birlik olmanin yerinde, devlete karsi cikiyorsunuz. PKK ve Avrupanin oyunuda bu, kardes kardese vurdurmak!!!! Uyan Turkiye Uyan!!!

44
9
yanıtYanıtla
Tüm 404 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title