Haberler

PKK'nın 'Karadeniz Açılım Grubu'na Karadeniz'de Büyük Darbe (2)

KEMAH KIRSALINDA ÖLDÜRÜLDÜLERKaradeniz üzerinden gelen ve Tunceli bölgesine gitmekte olan iki terörist ile güvenlik kuvvetleri arasında 19 Ekim gece yarısı çatışma çıktı.

KEMAH KIRSALINDA ÖLDÜRÜLDÜLER

Karadeniz üzerinden gelen ve Tunceli bölgesine gitmekte olan iki terörist ile güvenlik kuvvetleri arasında 19 Ekim gece yarısı çatışma çıktı. Kemah'ın Mermerli Köyü yakınında çıkan çatışmada 'Civan' kod adlı Selman Tiryaki ölü, 'Şiyar' kod adlı Hamdullah Zengin ise yaralı olarak ele geçirildi.

Teröristlere ait 2 Kalaşnikof tüfek, dürbün, telsiz, 2 sırt çantası, 2 şemsiyeye el konuldu. Mardin'in Kızıltepe nüfusuna kayıtlı ve 2007'den beri örgütte yer alan 32 yaşındaki Hamdullah Zengin, tedavisi sonrası ifadeye alındı.

Çatışmada ölen Batman'ın Sason nüfusuna kayıtlı 28 yaşındaki Selman Tiryaki'nin 2010'dan itibaren PKK'da bulunduğunu belirten yetkililer, Tiryaki ile Zengin'in İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan 'Arananlar' listesinin Gri bölümünde yer aldığını, başlarına 300 bin lira ödül konulduğunu bildirdi.

Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karadeniz Tunceli Kemah PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title