Haberler

PKK'nın Hain Saldırıları Kınandı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki siyasi parti temsilcileri, PKK'lı teröristlerce AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu ve AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert'e yönelik düzenlenen saldırıları kınadı.

EKİP - Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki siyasi parti temsilcileri, Pkk'lı teröristlerce AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu ve AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert'e yönelik düzenlenen saldırıları kınadı.

AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, AA muhabirine yaptığı açıklamada terör saldırılarına tepki göstererek, bu tür saldırıların bitme aşamasına gelmiş PKK unsurları tarafından ses getirmek için korkakça hazırlanmış eylemler olduğunu söyledi.

Gürgöze, davaya gönül vermiş hiçbir arkadaşının bu tür olaylar karşısında etkilenmeyeceği ve bu saldırıların kendilerini asla yıldırmayacağını dile getirdi.

Ramazan Gürgöze, "Kırsalda ve şehirde ağır yenilgiler alan PKK, ses getirmek için farklı arayışlar içine girdi. Bu eylemlerle bizleri sindireceğini ve yıldıracaklarını zannediyorlar. Aksine, bu davaya gönül vermiş hiçbir arkadaşım bu tür olaylar karşısında etkilenmiyor ve korku duymuyor." diye konuştu.

Değerli arkadaşlarını kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını aktaran Gürgöze, amaçları sadece ülkelerine hizmet etmek olan bu arkadaşlarının uğradıkları saldırılar sonucu şehit olduğunu anımsattı.

Ramazan Gürgöze, Muştu ve Aktert'in ailelerine ve millete başsağlığı diledi.

Mardin

AK Parti Mardin İl Başkan Yardımcısı Abdülhamit Ete de son süreçte yapılan menfur saldırıları şiddetle kınadığını kaydetti.

Hiç kimsenin, başka birinin yaşam hakkını elinden alma hakkına sahip olmadığını belirten Ete, "Özellikle ölümün ne kadar acı olduğunu hep birlikte maalesef yaşıyoruz. Van ve Diyarbakır'daki olaylar hepimizin içini yakıyor. Maalesef bölgemiz kan ve terörden çok çekti." dedi.

Bölgede oynanmak istenen oyunlara gelinmeyeceğini, siyaset için meydanlardan çekilmeyeceklerini herkesin bilmesi gerektiğini aktaran Ete, siyasi görüşünden dolayı hiçbir insanın yaşam hakkının elinden alınmaması gerektiğini anlattı.

Abdülhamit Ete, sözlerini şöyle sürdürdü:

"90'lı yıllarda DEP Milletvekili Mehmet Sincar öldürüldü. O zaman da çıkıp sivillerin, siyasetçilerin öldürülmesine karşı olduğumuzu belirttik. Şimdi de aynı şekilde. Hangi partiden olursa olsun, hangi siyasi görüşü olursa olsun, demokratik alanda kendi siyasi düşüncelerini söylemesi gerektiğine inanıyoruz. Hiçbir meşru siyasi düşünce ölümü hak etmiyor. Biz buna karşıyız. Bölge halkı yıllardır buna boyun eğmediği gibi yine boyun eğmeyecek. Bizler siyaset yapmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bildiğimiz doğruları söylemekten asla vazgeçmeyeceğiz. Biz meydanlardan asla vazgeçmeyeceğiz. Çünkü kurtuluşun siyasette olduğunu çok iyi biliyoruz. Biz sorunları konuşarak diyalog içinde çözebiliriz. Dünyada hiç bir hak silahla elde edilmemiştir, bu da edilmeyecektir. Bunun sonu uçurumdur. Bunun için silahlardan vazgeçilip, sivil siyasetinin önünü açılması gerekiyor."

HÜDA PAR Mardin İl Başkanı Şehmus Akman da terör örgütü PKK'nın son zamanlarda siyasileri hedef alan terör saldırılarını kınadı.

Terör örgütü PKK'nın Kürt halkına kan, gözyaşı ve yıkımdan başka bir şey vermediğini dile getiren Akman, sivil ve masum halka yönelik yaşanmış olan bu ve benzeri saldırıları tasvip etmediklerini, şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini bildirdi.

Yaşanan bu menfur saldırının terör örgütü PKK'nın bölgede ne kadar "despot ve tekçi" bir zihniyete sahip, kendisi gibi düşünmeyenlere karşı ne kadar saldırgan ve vahşi olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu aktaran Şehmus Akman, örgütün bu tavrının sadece bugün yaşanan duruma has bir tavır olmadığını, bu tavrın kurulduğu günden bu yana örgütün hayat felsefesi olduğunu söyledi.

Örgütün bu vahşi cinayetlerle bir kez daha bu topraklar üzerinde yaşayan ve kendisi gibi düşünmeyen farklı siyasi yapılara mensup olan ve özellikle de Müslüman Kürtlere hayat hakkı tanımayacağını açıkça ortaya koyduğunu kaydeden Akman, şöyle dedi:

"Her fırsatta bunu alenen ilan eden PKK, 6-8 Ekim olaylarında Diyarbakır'da kurban eti dağıtan partimizin üye ve gönüllülerini bu gerekçeyle vahşice katlederken, Mardin'de, Van'da, Şırnak'ta, Bingöl'de ve daha birçok bölgede sırf dindar oldukları gerekçesiyle mazlum halkımızı hedef almaktan da geri durmamıştır. Örgüt yöneticilerinin yaptıkları çağrılar sonucu gerçekleştirilen bu saldırılar göstermiştir ki bundan sonra da durmayacaktır. Her kesimin dikkate alması gerektiği hususlar olduğunu düşünüyoruz."

HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkan Yardımcısı Abdullah Kavan ise örgütün halkı sindirmek, korkutmak adına bu tür eylemlere başvurduğunu belirtti.

Saldırıların belirli bir plan dahilinde yapıldığını ifade eden Kavan, "Bölge halkı kargaşadan, öldürmeden, kaostan bıkmıştır. Bu doğru bir yol değildir. Tüm Türkiye'nin istediği bir tablo değildir. Biz bütün bu saldırıları lanetliyoruz. Çünkü Allah'ın verdiği canı, Allah'tan başka alacak hiç kimse değildir. Bu saldırıları lanetliyoruz, kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Batman

CHP Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar da son günlerde bölgede artan terör olaylarında özellikle siyasi parti temsilcilerinin hedef alınmasının kabul edilemez olduğunu bildirdi.

PKK'lı teröristlerin AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert'i katletmesini kınadığını belirten Yaşar, siyasi parti temsilcilerine yönelik saldırıları doğru bulmadıklarını anlattı.

Hüseyin Yaşar, "Artık kimsenin ölümüne hiç kimsenin tahammülü kalmadı. Yeter artık kardeşim, vurmayla, kırmayla, öldürmeyle bu sorun çözülmez." şeklinde konuştu.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru ise siyaset ve siyasetçilerin toplumdaki sorunların çözüm merkezleri olduğunu, farklı siyasi parti temsilcisi olmak, farklı siyasi anlayışa sahip olmanın suç teşkil etmediğini, herhangi bir saldırıya maruz kalmalarına da sebep olmadığını kaydetti.

"Bu işin tetikçiliğini yapan, bu işin perde arkasında olan ve destek verenleri de kınıyoruz. Son zamanlarda özellikle AK Parti başkanlarına yönelik yapılan bu saldırı girişimleri kesinlikle kabul edilemez." diyen Doğru, kendisi dışındakilere hayat hakkı tanımamak, onların çalışmalarına korkuyla, şantajla, saldırıyla engel olmaya çalışmanın kesinlikle kabul edilebilir olmadığını vurguladı.

Mehmet Emin Doğru, şöyle konuştu:

"Korkumuz, endişemiz şudur ki; Böyle bir girişim ileride telafisi mümkün olmayan sorunların oluşmasına sebep olur. Kim olursa olsun, bu sadece AK Parti değil, diğer siyasi parti ve kuruluşlar için de geçerlidir. O açıdan kınıyoruz. Bu yolun yol olmadığı, bu yöntemin yöntem olmadığını söylüyoruz. O yüzden bir an evvel bu yanlıştan, bu cürümden vazgeçilmelidir. Toplumun arasında kaos yaratma, bu tür sorunları yaratmak topluma sadece zarar verir. Bölgemizde bu tür olayların baş göstermesi bizi kaygılandırmakta, endişelendirmektedir."

Bingöl

HÜDAPAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, PKK'nın son günlerde bölgede faaliyet gösteren siyasetçilere ve sivillere yönelik sert tutumu ve saldırılarının her geçen gün arttığına dikkati çekti.

Kendilerine boyun eğmeyen muhalif siyasetçi ve sivilleri katleden terör örgütü PKK'nın bölgede "Kürtlerin en büyük sorunu" haline geldiğini belirten Tasalı, "Tarih boyunca Kürtlerin başına PKK ve ideolojisi gibi bir bela ve musibet henüz gelmemiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Hamdullah Tasalı, şunları kaydetti:

"Kuruluşundan günümüze kadar fırsat buldukça muhaliflerine şiddet, tehdit ve baskı uygulayarak varlığını korumaya çalışan terör örgütü PKK'nın bu faşizanca tutum ve saldırıları kabul edilemez. Sivil siyasete ve sivil halka yönelik olarak gerçekleştirilen bu menfur saldırıyı kınıyorum, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve AK Parti camiasına başsağlığı diliyorum."

CHP Bingöl İl Başkanı Ahmet Bazancir de siyasetçilere yönelik saldırılara tepki gösterdi.

Siyasetçilerin halkın hizmetinde, ülkenin en ücra köşesinde halka hizmet için çabaladığını aktaran Bazancir, özellikle Doğu ve Güneydoğu'da terör olaylarının son günlerde arttığını ve çok sayıda ölümlerin yaşandığını müşahede ettiklerini belirtti.

CHP olarak her zaman olduğu gibi bunları kınadıklarını ve bu tür saldırılara karşı olduklarını dile getiren Ahmet Bazancir, "Son haftalarda siyasilere yönelik saldırıları da kınıyoruz. Biz siyasilerin elinde top, tüfek yok. İlimiz ve ilçelerimizde siyasetçiler görev yapıyor. Siyasilere yönelik saldırılara karşıyız. Bunu da defaaten kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

MHP Bingöl İl Başkanı Nizamettin Alas da ülkede müsbet düşünen bütün kesimlerin yaşanan süreçten rahatsızlık duyduğunu aktardı.

"Hepimiz üzgünüz, içimiz kan ağlıyor." diyen Alas, şöyle konuştu:

"Bu gelen cenazelerin içinde hepimizin babası, kardeşi, oğlu olabilir. Bunun için çok dikkatli olmalı, buna tepkimizi vermeliyiz. Biz halk ve millet olarak uyanmasak, silkelenmesek, tepkimizi vermezsek tabii ki bu cenazeler daha fazla gelmeye devam edecek. Onun için birlik ve beraberlik içinde tepkimizi son haddine kadar gösterelim, bunlara karşı dimdik duralım."

AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, bölücü terör örgütü PKK'nın saldırılarına boğun eğmeyeceklerini söyledi.

Terörü şiddetle kınadığını ifade eden Seven, "Bu hain terör örgütü son olarak Dicle ilçe başkanımızı kendi iş yerinde haince şehit etmiştir. PKK terör örgütü şunu iyi bilmelidir ki; Yapılan bu saldırılarla amacına asla ulaşamayacaktır. Bizler bu hainlerin yaptıklarına asla pabuç bırakmayız. Bizleri ve milletimizi korkuyla sindiremeyecekler. Terör örgütü karşısında milletimiz diz çökmeyecektir. Milletimiz, terörle mücadele eden güvenlik güçlerimizin hep yanında ve arkasında olacaktır." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

AK Parti Özalp Dicle PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

18 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 18 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi!
title