Haberler

Uyuşturucu Çetesi Lideri, HDP'den Belediye Başkan Adayı Olmuş

Güncelleme:

Uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen çeteye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan A.D.'nin 2014'teki yerel seçimlerde HDP'den başkan adayı olduğu ortaya çıktı.

Konya merkezli Adana ve Kırşehir'de uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen çeteye yönelik düzenlenen şafak operasyonunda gözaltına alınan 22 kişiden biri olan A.D.'nin 2014 yılı mart ayındaki yerel seçimlerde HDP'den merkez Karatay ilçe belediyesinden başkan adayı olduğu ortaya çıktı.

OPERASYONLARDA 34 KİLO UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri bir grubun uyuşturucu satışı yaptığı bilgisine ulaştıktan sonra şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Narkotik polisi, 7 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Konya, Adana ve Kırşehir'de önceden tespit edilen adreslere eş zamanlı şafak operasyonları düzenledi. Baskınlarda 22 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 34 kilo satışa hazır eroin, 1 tabanca, ruhsatsız 1 tüfek, 20 adet dolu fişek ve bir miktar da esrar maddesi ele geçirdi.

CİPS VE MEYVE SUYU KUTULARINDA PİYASAYA SÜRECEKLERDİ

Uyuşturucu tacirlerinin Güneydoğu illerinden getirdikleri esrarı ve eroini cips paketlerinde ve meyve suyu kutularında gizleyerek parça parça piyasaya sürmeye çalıştıkları tespit edilmişti.

HDP'DEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLMUŞ

Konya merkezli üç ilde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerle ilgili dikkat çekici bir detay ortaya çıktı. Uyuşturucu çetesinin liderliğini yaptığı iddia edilen A.D.'nin 2014 yılının mart ayında yapılan yerel seçimlerde HDP'den merkez Karatay İlçe Belediye Başkan adayı olduğu ortaya çıktı. Ayrıca çetenin liderliğini yapan M.B.'nin terör örgütü PKK ile doğrudan temas halinde olduğu öne sürüldü. Çete üyelerinin Güneydoğu illerinden getirdikleri uyuşturucuları Anadolu'nun çeşitli yerlerinde PKK terör örgütü adına sattıkları iddia edildi.

Gözaltındaki şüphelilerin Kom Şubedeki sorgularının ardından yarın adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kırşehir Karatay Konya Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (16)

akil:

ULKEYI PKK YONETMIYORSA NEDEN VUR EMRI VERILMIYOR

155
3
yanıtYanıtla
TÜRKOGLU:

ADAY OLMUS SECILEMEMIS AKP de VARMI VAR ALASI SECILMIS MHPde CHPde yok BÖYLESI

35
28
yanıtYanıtla
yorumcuMobil-ANDROID:

katrani kaynatsan olurmu şeker cinsine tükürdüğüm cinsine çeker

41
0
yanıtYanıtla
BAHOZ:

Gecen gun akp li bi aday da uyusturucudan yakalandi arkadaslar.belli kesimlere mal etmenin anlami yok

9
20
yanıtYanıtla
Rahmetli:

PKK''nin butun geliri bu uyusturucu ve kuzey irak''taki petrol satimindan geliyor. Bu hammallarin kafasi neye calisirki. !!!!!!!!!!!

27
0
yanıtYanıtla
meltem:

Allah ulkemin genclerini cocuklarini korusun bilinc versin baska ne diyebilirim

15
1
yanıtYanıtla
ANKARA LI HACI:

BU ÜLKEDE HIRSIZ DA CUMRBAŞKANI Olsa BAŞKANI OLSA BAKAN OLSA BU ÜLKEDE HERŞY OLUR

8
3
yanıtYanıtla
yav:

Hdp 13 oy aldı şimdi savaş başlattı tayyip sonra sırrının kızının düğününde şarap içimi falan sonra uyuşturucu cart curt çok büyük algı operasyonu var ama milletin içindeyim hiç kimse yemiyor yarın da haber çıkar hdp parti binasında kadın pazarlıyor lar dıye maksat erken seçime kadar oyları indirmek milleti pişman etmek

8
3
yanıtYanıtla
fakir:

çok mantıklı ve akıllıca. belediyenin araçları da kurye aracı olurdu. kimse de kolay kolay şüphelenmezdi

9
0
yanıtYanıtla
Halil:

PKK, DHKPC, KCK, PYD, HDP''den 1KİŞİ NAMUSLU ÇIKMAZ, HEPSİ HIRSIZ, KAÇAKCI, GASPCI, FUHUŞCU KALPAZAN, HAİN, MEL''UN. SAPIK TÜMÜNÜN KATLİ VACİP

6
3
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title