Haberler

PKK'nın "Ege Planı" Nusaybin'de Ele Geçirildi

Güncelleme:

PKK'nın Ege yapılanmasının, iki ay önce Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonda ele geçirilen kroki ve notlar sayesinde büyük oranda çökertildiği belirtildi.

Nusaybin'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda iki ay önce örgüt üyelerinin etkisiz hale getirildiği evde yapılan aramada bazı kroki ve notlar bulundu. Örgütün batı illerine yaymaya çalıştığı eylem planları olduğu anlaşılan kroki ve notlar, "acil" koduyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına iletildi. Soruşturma başlatan İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Okan Bato'nun talimatıyla harekete geçen güvenlik güçleri, Çiğli ve Gaziemir ilçelerinde operasyon yaptı.

PATLAYICILAR VE MAĞARALAR BULUNDU

Ekipler, Çiğli, Gaziemir ve Konak'ta toprağa gömülü 8 av tüfeği ile 17 kilogram patlayıcı ele geçirdi. Ayrıca, teröristlerin sığınak olarak kullandığı, Buca Kaynaklar bölgesindeki ormanlık alanda ve Kemalpaşa Nif Dağı'nda 5 mağara bulundu.

DERNEKLERE SALDIRACAKLARDI

Av tüfeklerinin, kentte infiale yol açmak amacıyla kahvehane ve dernek binalarına yönelik ses getirici eylemlerde kullanılmasının planlandığı ileri sürüldü.

Örgütün batıda özellikle av tüfeklerini tercih etmesinin dikkati çekici olduğu belirtildi.

KROKİ VE NOTLARDA HER ŞEY ANLATILIYOR

Çiğli ilçesinde Egekent Mahallesi'ndeki spor tesisleri ve çocuk parkının yanında gömülü bulunan av tüfeklerinin yerinin, ele geçirilen kroki ve notlarda nokta olarak tarif edildiği öğrenildi.

Notta "Tesis durağından indiğinde parkı 20 metre geçiyorsun, istinat duvarları çıkıyor. Birinci duvar değil, ikinci duvarın dibinden, iki duvar arasında tabela var. (İçeriye girmek yasaktır). Gömme ikinci duvarın sonunda, tel örgünün başladığı yerde. Direğin bitişiğinin arkasında ağaç var. Gömme. (5.3.2015'te) Fuat tarafından yapıldı. 5 otomatik tüfek, yüz mermi. (2000 dolar verildi)" ifadelerinin yer aldığı kaydedildi.

NOTLAR SAYESİNDE TERÖRİSTLER YAKALANDI

Konak ilçesi Basmane semtinde 8 Mayıs'ta toprağa gömülü 17 kilogram patlayıcının ele geçirildiği operasyon da bu notlar sayesinde gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında örgütün dağ kadrosundan 2 teröristin aralarında olduğu 9 şüpheli tutuklandı.

Ayrıca, aynı kroki ve notlardan hareketle düzenlenen operasyonlarda şubat ayında Kemalpaşa Jandarma Komutanlığına yönelik roketatarlı saldırı ile mart ayında jandarma aracına ateş açılmasıyla ilgili 7 kişi tutuklandı.

Aramalarda Kemalpaşa Nif Dağı ve Buca Kaynaklar bölgesinde teröristlerin barınma amaçlı kullandığı 5 mağara bulundu.

Bölgedeki arama tarama faaliyetlerinde teröristlerin varillere koyarak toprağa gömdükleri tüp, çakmak gazı, çengelli iğne, pil, tıraş köpüğü ve bıçağı, çorap, boyunluk, sargı bezi, makas, ip ve konserve gibi yaşam malzemeleri de ele geçirildi.

EGE YAPILANMASIN BÜYÜK DARBE

Örgütün İzmir ve civarında ses getirecek eylem girişiminin, toprağa gömülü silah ve patlayıcıların bulunması ve teröristlerin yakalanmasıyla önlendiği, sözde Ege Bölgesi yapılanmasının büyük oranda çökertildiği belirtildi.


Kaynak: AA / Güncel

Nusaybin Mardin İzmir Ege Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE
500

Yorumlar (2)

AKP NİN ÇETELER TÜRKİYESİ:

DEVLETİN İÇİNDE ÇETELER MANTAR GİBİ BİTTİ. . DEYİM YERİNDEYSE KENDİ BAŞLARINA DEREBEYLİK KURDULAR. . BUNLARIN BİR KISMI ÜLKÜCÜ GEÇİNEN YAPI. . . BİR KISMI KEMALİST ULUSALCI GEÇİNEN YAPI VE SON HALKA SİYASAL İSLAMCI GEÇİNEN YAPI. . DEVLET ELDEN GİDİYOR BEYLER. . . YARGIDAN TUT EMNİYET ORDUYA KADAR SIZMIŞLAR. . . TOPLUMSAL ÇÜRÜME İLE DEVLETTE ÇÜRÜYOR. . .

1
3
yanıtYanıtla
ALTAI SAMANLAR AJANSI:

SUYA DUSMEDI - PENTAGON\HPG ACIKLAMALARINA GORE - ROJAVADAN SONRA, BAKURE KURDISTANA GECMEE HAZIRLANIYORLAR!

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title