Haberler

PKK'nın Dürümlü Katliamına Tepki

Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında PKK'lı teröristlerce 15 tonluk patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 16 kişinin yaşamını yitirdiği, 23 kişinin yaralandığı saldırıya her kesimden tepkiler sürüyor.

Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında PKK'lı teröristlerce 15 tonluk patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 16 kişinin yaşamını yitirdiği, 23 kişinin yaralandığı saldırıya her kesimden tepkiler sürüyor.

Diyarbakır'da yaşayan vatandaşlar da saldırıyı nefretle kınadı.

Vatandaşlardan Seyfettin Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK'nın Dürümlü katliamını vahşet olarak tanımladığını söyledi.

Dürümlü'de yaşananların insanlık tarihinde görülmemiş bir katliam olduğunu aktaran Güler, ölenleri rahmetle andığını, yaralılara acil şifalar dilediğini belirtti.

Güler, "PKK, bir piyondur. İsrail, ABD ve İngiltere'nin piyonlarıdır. PKK, kendi halkını öldüren, memleketine, devletine zarar veren bir örgüt olmuş. Benim dedem Ruslar'a karşı Bitlis'te 12 yıl savaşmış. Sonuçta Ruslar'ı Bitlis'ten kovdular, Fransızları Şanlıurfa ve Gaziantep'te geri çevirdik. Şimdi onlar da intikamlarını kendi içimizden ürettikleri piyonlarla almaya çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

Örgütün Kürt halkının hiçbir hakkını savunmadığını, daha önce köylüleri öldürürken şimdi de şehirlere yayıldığını aktaran Güler, zulme karşı el ele vereceklerini dile getirdi.

Güler, şöyle devam etti:

"Sur'un halini görüyorsunuz. Burayı Suriye ve Irak'a çevirmek istiyorlar. Ama Allah'ın izniyle biz inanan insanlar, Kürt halkı burada yaşayan toplum buna müsaade etmeyeceğiz. İnşallah insanlar uyanmıştır. Hani diyorlar ya 'oy verdiğiniz hizmet olarak sana geri dönecektir'. Verdikleri oylar hizmet olarak kendilerine bomba, kurşun, roket ve evlerini başına yıkma ile geri döndü. Temiz şehirde yaşamak istiyoruz, ama caddelerimize, sokaklarımıza bakın çöpten geçilmiyor. DBP'nin kazandığı belediyelerin durumlarına bakın ne huzur var ne hizmet var. Oralarda zulümden başka bir şey yok."

Osman Yağız da Diyarbakır'da şu ana kadar bu büyüklükte bir saldırının yapılmadığını anlattı.

Katliama en sert tepkinin verilmesi gerektiğini kaydeden Yağız, "Bu katliamın amacı halkı yıldırmak, sindirmektir. Son olaylarda halkın desteğini alamayanlar şiddete başvurmaya başladılar. Bu işlerin çözüleceği yer bellidir. Eğer oralarda bu işleri çözemiyorlarsa, dışarıda bombalarla kesinlikle çözemezler." diye konuştu.

"Zalimlere karşı sesimizi yükselteceğiz"

Yapılan katliamı tüm insanların lanetlemesi gerektiğini aktaran Eyüphan Kaya ise bunu ajandalarına yazacaklarını ve unutmayacaklarını vurguladı.

Kaya, "Bu yanlışları unuttuğumuz zaman maalesef tekrarlanma ihtimali yükseliyor. Bu mazlumlara karşı duacıyız, zalimlere karşı da sesimizi yükselteceğiz." dedi.

Abdullah Gül de AK Parti Genel Başkan adayı Binali Yıldırım'ın patlamada hayatını kaybedenlerin yakınlarına yaptığı taziye ziyaretinin sevindirici olduğunu dile getirdi.

"Herkes bunu bilsin ki bayrağımız al kırmızı, hilal. Aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun bizim vatanımız Türkiye'dir." diyen Gül, Türk ve Kürtlerin kardeş olduğunu, bin yıllık bu kardeşliği kimsenin bozamayacağına işaret etti.

Gül, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Zalimlerin kazdıkları çukurlara kendileri düşsün. Buradan kahrolsun PKK diyorum, Allah belasını versin. Oy verdik ama keşke elimiz kırılsaydı da vermeseydik. Biz tek bir amaç için oyumuzu verdik. Bu insanların derdini meclise taşısın, ekonomi ve alt yapılar için HDP'ye oy verdik. HDP'ye 'git meclise özerklik ilan et, hendekler kaz, teröre destek ver' diye oy vermedik. Amaç huzur, barış ve kardeşçe yaşamaktır. Bundan sonra inşallah barajı da geçemezler."

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Gül Diyarbakır İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title