Haberler

    PKK'nın Bomba Tuzakladığı Nusaybin'e Özel Müdahale

    Terör örgütü PKK, operasyonların sürdüğü Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde, geniş bir alanda binaların altına çok büyük miktarda patlayıcı tuzakladı.

    Terör örgütü PKK, operasyonların sürdüğü Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde, geniş bir alanda binaların altına çok büyük miktarda patlayıcı tuzakladı. PKK, diğer yandan kırsalda yeni terör eylemleri amaçlıyor. Hükümetin yürürlüğe koyduğu ve her hafta uygulaması takip edilen 81 maddelik Terörle Mücadele ve Restorasyon Eylem Planı'nda güvenlik ve kuvvet planlamasına ilişkin de önemli ayrıntılar yer alıyor. Terör örgütünün stratejilerine karşı hayata geçirilen 'özel kuvvet' planlaması şöyle:

    ÖZEL BİRLİKLER GÖREVE

    Habertürk'ün haberine göre yaz dönemine girilmesiyle terör örgütünün hem kırsalda hem de şehir merkezlerinde eşzamanlı terör eylemleri yapacağı beklentisinden hareketle meskün mahalde çatışma eğitimi verilmiş Özel Harekat birliklerinin sayısı, araç ve teçhizat kapasiteleri artırıldı. Personel ihtiyacını karşılayabilmek için Özel Harekat timlerinin eğitim süreleri kısaltılarak 3.5 aya düşürüldü. 12 bin 500 kişilik Jandarma Özel Harekat (JÖH) timlerinin sayısı en az 20 bine çıkacak. 7 bin 800 olan Polis Özel Harekat (PÖH) timleri de eğitimi tamamlayanlar ve meslek içi kaydırmalarla 20 bine ulaşacak.

    TSK'ya bağlı birliklerde, önemli değişiklikler ve kaydırmalar yapıldı; eğitimler verildi. Bingöl, Sarıkamış, Tatvan ve Denizli'deki piyade, motorize piyade ve mekanize piyade tugaylarının tamamı komando tugaylarına dönüştürüldü. Komando eğitimleri tamamlandı. 20 bin askerden oluşan 4 tugay, terör örgütü saldırılarına karşı Tunceli, Bingöl, Ağrı, Hakkari, Şırnak ve Mardin'de belirlenmiş kritik üs bölgelerine konuşlandırıldı.

    NUSAYBİN OPERASYONU

    Nusaybin'i adeta son kale olarak gören ve çok büyük miktarda patlayıcı yığınağı yapan terör örgütü, sıkıştığı anda bunları patlatmayı ve büyük can kaybına yol açmayı planlıyor. Edinilen bilgiye göre, binaların altına döşenen patlayıcıları eşzamanlı olarak patlatmak üzere paralel hatlar çeken terör örgütü, bombaları patlatarak 96 kilometrelik bir alanda asker-sivil gözetmeksizin ağır kayıplar verdirmeyi amaçlıyor. Güvenlik birimleri, binaların altına döşenen patlayıcıların aynı anda patlatılmasıyla yumuşak toprak zeminden ötürü neredeyse bölgedeki tüm binaların yıkılacağını değerlendiriyor. Bu nedenle Nusaybin operasyonu, kalabalık birliklerle değil, özel eğitimli 100-120 kişilik sınırlı sayıdaki birliklerle ve diğer bölgelerden farklı hassasiyetle planlanıyor. Öncelikli olarak, mümkün olduğunca sivil halkın, açılacak koridordan tahliyesi amaçlanıyor. Nusaybin operasyonunda zırhlı birliklerin kullanılması planlanıyor. Kaynak: Habertürk

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Habertürk Nusaybin Bingöl Mardin Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500

    Yorumlar (2)

    kahır:

    SIÇANLARIN İNİ KEDİ İLE BAŞA ÇIKAMAYAN FARELER DEVLETLEMİ ÇIKACAKSİZİ GİDİ SIÇANLAR.

    1
    1
    yanıtYanıtla
    gevas:

    SIRF GEREKSİZ MÜDAHALE VE SIRF KORUMASIZ ARACLARA BOMBALI EYLEMLERDE DÜNYA KADAR ŞEHİT VERDİK VE DEVAM EDİYORUZ PKK YA KARŞI TAKTİK DEĞİŞTİRMEK BİLE COK COK GEC KALINIYOR BU KARARLARI ALAN KURUM YETKİLİ VE KONUYA HAKİM KİŞİLER OLMALI BEN BİLE BİLİYOKEN NERDELER BU KOMUTANLAR

    1
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title